Selamlar;
150'lik motorunu 180'lik yaptıran var mı ?
Varsa birkaç sorum olacak
1-Sağlamlık nasıl ?
2-Performansa nasıl bir etkisi oldu ? Son hız beklentisinden ziyade 0-60'ı,60-100 arası biraz daha atikleşirse kafidir. Zaten 120'den sonra savruluyor motor

3-Kocaeli ve çevresinde bu işlemi hakkıyla yapabilecek,ehil ustalar var mı,varsa maliyeti ne kadar oluyor bu işlemlerin ?
Teşekkürler şimdiden.
ben yaptırdım.
silindir ve piston değişti sadece. egzantrik zincirim bollaşmıştı onuda yeniledik ama eski 150 apache zinciriyle değişmiş olabilir.
2 kişi yokuş yukarı 111 km hız yaptım daha 700 kilometre küsürde şu an. sıkıldım yavaş kullanmaktan. ilk 500 yağ değişimini yaptıktan sonra biraz gazlayayım dedim ve çekiş mükemmel.
şimdi arka dişliyi 44'den 47'ye yükselteceğim. şu anda 9 bin devirde 119 km civarı hız yapıyor. dişli değişiminden sonra 9 bin devir 105 falan yapsa bile sıkıntı olmaz. yeterki gaza basınca uçsun.
şu anki haline bayıldım ve motoruma yenide aşık oldum.
ama yapan ustadan hiç memnun kalmadım. kağıthanede "nuh" usta yaptı ve motoru iki sefer dağıtıp topladı. ahmak herif pistonun üst kapağa çarpacağını nasıl bilemedi! hatta ben onu uyarmıştım ama takmadı beni. sonra tekrar söktü ve 3 conta koyup çözdük piston vurma işini ama şimdide kesilemeyen bir sübap sesi var ama umursamıyorum, umarım sorun olmaz.
kompresyon eksikliği yok hatta ayak marşına basılmıyor o derece kompressyon var o yüzden sübap sesine fazla takılmadım. bu arada 3 sefermi 4 sefermi ne sübap ayarlattım.
ya arkadaş bir insan bu kadarmı ahmak olur. ne motor toplaması iyi ne sübap ayarlaması. 500 kağıt para gitti. yan sanayi silindir piston taktık.
biraz daha kullanayım bakalım.
not: bu arada arkadaşlar gerekli malzemeleri kendiniz satın alıp ustaya sadece işçilik vermeniz daha kazançlı olur. 200 lira işçilik verin ustaya. aslında çok bile ama olsun. orjinal silindir piston 140 tl civarı bişey sanırım.
180cc yapmak için biraz daha tuzlu ama bilemiyorum sizin tercihiniz.
180cc yapmak için sağlıklı olması açısından karbüratör, üst kapak, sübaplar, egzantrik zinciri ve mili, silindir-piston değişmeli.
benimki biraz baştan savma gibi oldu ama şu an performans iyi. gerçi temiz bir 150cc apache kullanmadığım için kesin birşey diyemiyorum.
hafif yokuş yukarı 2 kişi 111 km hız gördük işte.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
Arkadaşlar biliyorum ki aranızda tecrübeli ustalar var
Lütfen yardımınızı esirgemeyin
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/171312-tvs-apache-rtr-150-on-kafa-nasil-acilir.html
Kilometre göstergesi kendi kendine düzeldi 1 gün sonrasında
Ama yakın zamanda sinyalleri değiştirmek istiyorum o yüzden yardımınızı rica ediyorum
Bu arada vefat eden arkadaşın yakınlarına baş sağlığı diliyorum
Allah sabır versin
teşekkürler, üzüldük gerçekten. ama ona soracağım öbür tarafta. nuh ustayı o önermişti, ustanın tek gözü başka yere bakıyor. bildiğin şaşı bir adam