bilgi olsun diye yazıyorum. 1,5 senedir yatan motorumu bugün yola çıkardım. bilindik bakımları yaptım ama o beğenmedi

ön fren merkezinin camı çatlaktı. bir kasisten hızlı geçince çıt dedi kırıldı, yağıda aktı. fren boşaldı, zor bela durdum. Allah'tan daha otobana girmemiştim.
şöyle bir geçici tamir yaptım:
-akan yağı fren balata spreyi ile temizledim. (kırılan camın etrafını da).
-sunfix macun kaynak aldım.
-bir motor tamircisinden bir pet şişeye bir lokma dot3 yağ aldım. sağolsun para istemedi.
-macun kaynağı (iki renk hamur şeklinde oluyor) kırılan camın olduğu yere dışardan uyguladım. topçular feribota ön frensiz gittim. feribotta iyice kurudu. 1 saatte idare edecek kadar kuruyor. tam kuruma 24 saat
-yağını koydum, kapaklarını kapattım.
-bende her zaman m8-10-12-13 arkası cırcırlı anahtar olur. m10 cırcırlı anahtar ile fren kaliperi üstündeki valfi gevşettim. aynı anda freni yarım sıktım. hava çıktı. bir kaç defa tekrar ettim. valften yağ gelince kapattım.
-yağı tekrar tamamladım. freni kontrol ettim ve yinede ön frene çok güvenmeyerek defansif bir sürüşler istanbul'a gittim. feribottan sonra 75 km yol yaptım.
fren konusunun şakası olmayacağından ilk fırsatta değiştireceğim. ama bir gün bu sebepten yolda kalan olursa, belki bu yazıyı google'dan bulur diye yazdım.