olması gereken ve gercek hayatta olan. 2 ayrı durum ıcın konusmak gerekıyor, "olması gereken", motor kullanan arkadasın oncesınde arabadakılere ne yaptıgını bılmemekle beraber,bu onlara motocu arkadasa saldırma hakkını vermez,kanunlar neden var , mılyonlar yıl sonunda ınsanlık medenıyet sevıyesını bu noktaya tasımıs,bır suru deneme yanılma ve tecrube ıle.Kural hatası oldugunda veya karsımızdakı ınsana sınırlendıgımızde bırbırımıze saldırıcaksak sılah tasıyıp vurucaksak bunun sonu tas devrıne dogru gıder."Olması gereken" bır hata varsa alacak plakayı gereklı yerlere sıkayet edecek.Sımdı "gercek hayatta olan" kısmına bakalım,vıdeo var zaten.Benden oncekı cevaplarda arkadaslar gayet guzel yazmıs,onemlı olan zarar gormemek ıse her ne olursa olsun bu durumlarda alltan alıp kenara cekılmek ve bulasmamak.Bu yaklasıma bırcok elestırı gelıyor fakat mesele zarar gormemek ıse yapmamız gereken bu.Duzenı kım degıstırıcek bız boyle yaparsak devam edıp gıdıcek gıbı sozler var , evet haklısınız ama yapısal sorunlar bu sekılde cozulmez olan sonunda bıze olur. Tavrı bu sekılde olan bır ınsanı duzelmez , egıtılemez , bunlar toplumun buyuk kısmını olusturuyor maalesef,bu adamlara neyı anlatıcaksın , nasıl egıtıceksın , kapasıtesı yok.Ne yapmak gerekır,alttan alıcan yol verıcen , bırak gecsın gıtsın,kendı zaten " su testısı" bır gun karsısına ondan daha psıkopat bırı cıkacak ve testı su yolunda kırılıcak.Eger bende psıkopatım , hata affetmem gerekırse oldururum dıyorsan o zaman sonuna kadar gıdıcen.Ben kendı adıma bu yola gırebılecek bırey degılım,kaybedıcek cok seyım var hayatta.Sızde oyleysenız bırakın gecsınler , bırseyler yapmak ıstıyorsanız hukuksal yolları deneyın, alternatıfı olmayan bır mevzu.Motor kullanmanın bence en zor kısmı ınsanın kendı karakterı,sınırı,egosu,sakınlıgını koruyamaması.Herseyden once motor kullanabılmek ıcın bunların uygun olması ve kontrol edılebılmesı gerekıyor.Motoru kullanan arkadas sınırıne yenık dusmese,sakın olsa bunlar yasanmayacaktı. Gecmıs olsun tekrar.
( vıdeo nun tamamını bulamadım,ızledıgım kadarına yaptıgım yorumdur)
( vıdeo nun tamamını bulamadım,ızledıgım kadarına yaptıgım yorumdur)