Bajaj Bajaj Pulsar 150 NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
30 Tem 2016
Mesajlar
19
İyi akşamlar. Motorum 250 kmde yedeğe düştü bugün, bi önceki full depomda 280 daha öncekinde yine 250 kmde yedeğe düşmüştü. Forumdan okuduğum kadarıyla ortalama 350 kmyi görüyorlar yakıtı PO dan alıyorum son 3 depomda. Motorum 4000 km yaklaştı herşeyi orjinal ek hiçbirşeyim yok servisede götürdüm sorun yok denildi var mı bilgisi olan yapmam gereken yardımcı olursanız sevinirim.
 
Katılım
19 Eki 2016
Mesajlar
4
154088d1408686857-hero-karizma-zmr-2014-version-new_zmr_2014_red.jpg

4593.jpg

Arkadaşlar Hero Karizma ve Bajaj Pulsar 150 NS arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım?
 
Katılım
13 Eki 2016
Mesajlar
12
Arada kalacak birşey göremedim :) şaka bir yana gönlün birine 1 tık daha yakındır. Onu al. Buradakilerin hepsi kararlarını verdikleri için buradalar ;-) 2si içinde incelemeler ve + - yorumları önceki sayfalarda mevcut. Hangisini alırsan al tekerin düz bassın.
 
Katılım
11 Eyl 2016
Mesajlar
18
Motorumu 0 aldım ve tam 600 km oldu 100 tl yaktı bu normal midir sanki fazla gibi geldi bana
 
Katılım
11 Eyl 2016
Mesajlar
18
O zaman benimki 600 km de 20 litre gibi bişey yakmış oluyor bu da sizinkine kıyasla baya baya fazla 1.5 katı nerdeyse
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
3,351
Merhaba forum ahalisi siteyi 5-6 aydır dışarıdan izliyorum ancak üye olmak bugüneymiş.
Bajaj pulsar 150NS sahibiyim sizler gibi daha 8000 km olmadı. Ancak bugün motorum yağ damlattı. Öğle saatlerinde 1-2 damla gördüm yerde benden değildir diye geçiştirdim garajda da damlattığını fark ettim. Bu akşam yine damlattı yalnızca 1 damla damlatıyor sonra duruyor. Sizce problem nereden kaynaklanıyor. Neden sızdırmaya başlamıştır bu meret açıkçası çok canım sıkıldı bu duruma.
Şimdi garajda bir iki resim çekmeye çalıştım flash çalışmadığı için pek düzgün değil ancak belki tecrübeli arkadaşlar bir fikir verebilir.
Şimdi den çok teşekkür ederim.
P61030-222651.jpg
P61030-222730.jpg
P61030-222844.jpg
P61030-223013.jpg
P61030-223028.jpg
 
Katılım
25 Ağu 2016
Mesajlar
197
Direk servise götür hocam moralini bozma hiç uğra bir sor ustana olmadı öncesinde bir telefon aç.
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
3,351
Benden önceki sahibi bakımları yaptırmış ancak kağıtları doldurtmamış. O yüzden garanti yok hükmünde. Ankara'da yarın duruma göre göstereceğim bir yere bakalım ne diyecekler.
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
3,351
Garanti dahilinde yaptırmıyorum ve evet akü pahalı gereksiz yere. Yağ, zincir temizlendi mazot ile vs biraz işçilikte tuttu. Neyse yolda vs sorun çıkarmasın da pek bakımlara pek üzülmüyorum. :)
 
Katılım
25 Ağu 2016
Mesajlar
197
Garanti dahilinde yaptırmıyorum ve evet akü pahalı gereksiz yere. Yağ, zincir temizlendi mazot ile vs biraz işçilikte tuttu. Neyse yolda vs sorun çıkarmasın da pek bakımlara pek üzülmüyorum. :)

Garantiyle ilgisi yok bakımlar zaten ücretli Bajajda, Dediğim gibi diğerleri 90 TL 260 TL akü parası fazla geldi ne taktı ki akü?
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
3,351
Garantiyle ilgisi yok bakımlar zaten ücretli Bajajda, Dediğim gibi diğerleri 90 TL 260 TL akü parası fazla geldi ne taktı ki akü?

BS olması lazım. Bakım için zatem bajaj servise gitmiyorum. Bulunduğum yerdeki kişi bir şeyden anlamıyor.
Yukarıda bahsettiğim yağ damlatma olayına vs baktırdım. :)
 
Katılım
11 Eyl 2016
Mesajlar
18
Ben de bugün ilk bakımı yaptırdım Oktay Motorda 100 tl + motor yıkaması da var 😄
 
Katılım
10 Ara 2006
Mesajlar
1,444
Merhaba.
Daha önce bir arkadaşımızın bahsettiği ve 5000km'den sonra bende de baş gösteren 7000 devir altında 4. ve 5. viteslerde çekiş problemi için nihayet bugün servise gidebildim, bilinen olay benim motor için de baş göstermiş anladığım ve garanti kapsamında "hava emme borusu burcu" denilen bir parça takılıp sorunu çözecekler. Bu daha önce başka arkadaşlarca konuşulmuştu, benim motor 5000 km bunu yapmadı, ama demek ki ne zaman yapacağı belli olmuyormuş, servisin kendi motorunda da 1700km sonra olmuş ve burcu takınca düzelmiş. Ben de garanti kağıdını ilettim ve parça gelince arayacaklar ve takılacak. Esasında benim motor için çokça sorun edilecek kadar bir durum yoktu, hatta işin garibi bugün servise giderken motor hiç çekiş sorunu yaşatmadı, dönüşte de öyle, hani dişi ağrıyan hastanın dişçiye gittiği anda ağrının kesilmesi gibi :) Ama zaman zaman yapabiliyor olduğunu öğrendim servisten de. Bir diğer küçük sorunumsa son bir kaç seferdir, motor ilk kontak açıldığında göstergedeki saatin ayarının bozulmuş olmasıydı, yani normal saati değil de hep saat 1'i göstermesi gibi bir durum oluyordu ara sıra ve ben baştan ayarlıyordum, bi gün sonra yine başa dönebiliyordu. Onun da akü ile alakalı olduğunu ve parça değişirken bir 5 saat kadar aküyü yeniden şarj edeceklerini bundan sonra yine olursa garantiden aküyü de değişeceklerini söylediler. Ama başka arkadaşların bahsettiği gibi hata filan vermiyor gösterge sadece saat ayarı bozuluyor ara sıra.
Bir de servise gitmişken jikleyi sordum, hani hava soğuk benim motor yine de tek marşta çalışıyor jiklesiz, ki rölantiyi düşürmüştüm orjinal ayarına ona rağmen. Yanımda soğuk olan kendi motorunu da gösterdi usta ve o da jikleyi istemedi ve normal tek marş çalıştı. Jikle ile ısıtmak istersen bir süre gazı açık tut jikle hemen devreye girmez dedi usta. Gerçi onun da dediği gibi henüz jikle istemiyor alet demek ki epeyce soğuması gerekiyor havanın, yani jikle çalışmıyor gibi bir durum yok, sadece jikleyi açınca bir süre gaz vermeniz gerekiyor jikle devreye girene dek, bu durumu biraz cbf150'ye benzettim, ama onda hatırladığım elinizi gazdan hiç çekemiyordunuz, pulsar da jikle devreye girince gazı bırakabiliyorsunuz sadece bu hemen olmuyor, hemen bırakınca stop ediyor. Zaten hava 10 derece de olsa tek marşta jiklesiz çalışıyor alet daha ne isteyelim.
Bugün nihayet motora takmayı düşündüğüm son aparat olan ön rüzgar camını da taktırdım servise gidince, kışında işe gidip geleceğim için bir süredir fena dayak yiyordum rüzgardan, boyun fıtığı olmadan camı taktırayım dedim. Dönüş yolunda sürüşte epeyce konfor farkı yarattı açıkçası.
Aşağıya rüzgar camlı halinin iki fotosunu koyuyorum.

Diyeceğim şu ki, sorun ettiğimiz bazı şeyler garanti kapsamında hemen halledilebiliyor, bu sebeple kafanıza takılanları kısa sürede servisinize gidip çözüme kavuşturun derim, boşu boşuna strese gerek yok. Ben halen motorumdan çok memnunum, ön camla daha da konforlu oldu. Burç takıldıktan sonra vakit bulursam yine yazarım.

P_20161103_111716_zpsg2hwcodm.jpg
[/URL][/IMG]

P_20161103_111745_zpsfnz788ef.jpg
[/URL][/IMG]

Kışın da yağışsız havalarda motosiklet kullanan biri olarak, konfor anlamında gidon yükseltme aparatı ve ön rüzgar camı benim işime yaradı doğrusu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

Açıkçası bu hava emme borusu plastik burcu takılması gerekliliği ve akü kaynaklı göstergede oluşan hata v.s. gibi şeylerin ikisini Pulsar NS 150 için 2 önemsiz ve garantiden halledilebilen sorunlar olarak belirtebiliriz sanırım. Bana göre bunlar çokça abartılacak ve kişisel olarak beni motorumdan soğutacak türden şeyler değiller. Daha önceki motorlarımda da benzeri ya da farklı küçük tefek karın ağrıları olmuştu zira.

YAKIT VERİSİ:
Bu arada şunu da ekleyeyim, benim motorum son depomla sürekli TEM'de yüksek süratleri de görererek (rüzgarı, soğuk havayı da düşünürsek) kullandığım halde son deposuyla yine yedeğe düşene dek 320 km yol yaptı. Daha önce de yazmıştım 5900km'dir daha 300km altında hiç yedeğe düşmedim ki bu son yazdığım 320 km benim en az giden depomdur. Hızlı kullanılmadığında 340 - 350km den aşağı gitmedi hiç.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

Bu arada motorun orjinal lastiklerini de 15 gün kadar önce değiştim, hemen herkes gibi ben de Michelin Pilot Street taktırdım. Ve yol tutuş gerçekten iyileşti, her zaman girdiğim virajlara daha yüksek süratlerde girebiliyorum. Ön lastik ebatları sorunu vardı biliyorusunuz, arka ölçüsü orjinal, ön ise yine daha önce takan arkadaşların yaptığı gibi sadece yanak olarak 1 ölçü küçüldü, lastiğin tabanı yine aynı.
Yani orjinal ölçüler
ön:80/100/17 iken şimdi 80/90/17 oldu.
arka ise orjinal ölçü: 110/80/17 takıldı yine.
Ön lastiğin sadece 0.5 cm'den kadar bir alçalması söz konusu hepsi bu, sürüşte ise bu ölçü gidonu daha da hafifletip rahatlattığı için sürüş dinamiklerinizi kötü etkilemesi gibi bir şey söz konusu değil. Hani ön lastiğe orjinal ölçü bulamıyoruz diyenler için, hayıflanmayın derim, bu ölçü de uyuyor.

Motorun rüzgardaki havada gidiyormuş hissi neredeyse tamamen yok oldu diyebilirim. Bugün servis dönüşü -af buyrun- hıyarın biri aniden ana yola çıktı doblosuyla ve ani fren yapmak durumunda kaldım ve motor gayet stabil şekilde durdu, ayağımı bile yere koymadan hıyara saydırıp, gazı tekrar açtım. Haa bu asla İkarus sendromuna sebep olmamalı, lastik taktık diye motorumuz uçağa ya da F1 aracına dönüşmüyor, üstünde yine bin türlü hata yapabilen etten kemikten biz varız neticede. İşin özeti, lastikleri kaliteli hamurlu lastiklerle değişmek sürüşte de kalite getiriyor ama bu bizi ekstradan süpermen yapmıyor gaza gelmemek lazım lastik takıldı diye.

Hazır bugün buraya yazmışken aklıma gelince bunu da yazayım dedim.
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
3,351
Son hız denemesi yapanlar en son kaç gördü ? Motor 5. vitesteyken çokta iyi hız arttırmıyor 4. vitesten sonra bayılıyor denebilir hatta.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst