Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah rahmet eylesin, sevdiklerine sabir versin...
Haber basligi yanlis degil bence. Motosiklet demek cok daha fazla risk demek. Bilemeyiz tabi ama o kaza basina geldiginde otomobilde olsaydi belki de yasiyor olacakti arkadas. Belki karsidan gelen kocaman arabayi farkedecekti ve kaza bile olmayacakti. Ama bildigimiz bir sey var: Istatistikler, 4 tekerli araclara gore katedilen km basina 25-40 kat daha fazla olumcul kaza riski aldigimizi soyluyor. Her motosiklete bindigimizde aldigimiz risk, en az bu genc bayan kadar... Bu soguk ve aci gercegi bilmekte fayda var.
Evet, egitim olsun, farkindalik olsun, herkes dikkatli olsun, vs. Sonucunda dikkatsizlik ve kaza azalir, ancak devam eder. En egitimli insanlarin bulundugu ulkelerde bile motosiklet uzerinde olum sayisi onlarca kat daha fazla.
Bu tip kazalar olmasin istiyorsak tek mantikli cozum motosiklete binmemek...
Motosiklete mantikli oldugu icin degil, zevk icin (tutku) biniyoruz. Karsiliginca sonumuz olabilecek ciddi risk aliyoruz... Baslik dogru bence.
"... motosiklet tutkusu sonu oldu" ne demek yahu, bu nasıl bir başlıktır?! Tek başına şarampolden yuvarlanmamış ki, başka bir araç ile kaza yapmış. Herhangi bi araba kazasında vefat eden kişilere böyle başlık atıyor mı acaba?! Bunu gören kişilerin aklında "motor tehlikeli, motora binmeyin" duygusu uyanıyor. Bu geçici çözüm gibi olan duyguyu aşılanacağına, kalıcı çözüm olan "trafikte düzgün araç kullanım gerekliliği"ni aşılayan bir şeyler bulmalılar.
Ben bu yorumu haber sitesine yazdım ama yollamak için giriş yapmak gerekiyormuş, ben de buraya yazayım dedim. GP500-1st'nin yorumunu gördüm, aynı şekilde düşünüyormuşuz.
Haber basligi yanlis degil bence. Motosiklet demek cok daha fazla risk demek. Bilemeyiz tabi ama o kaza basina geldiginde otomobilde olsaydi belki de yasiyor olacakti arkadas. Belki karsidan gelen kocaman arabayi farkedecekti ve kaza bile olmayacakti. Ama bildigimiz bir sey var: Istatistikler, 4 tekerli araclara gore katedilen km basina 25-40 kat daha fazla olumcul kaza riski aldigimizi soyluyor. Her motosiklete bindigimizde aldigimiz risk, en az bu genc bayan kadar... Bu soguk ve aci gercegi bilmekte fayda var.
Evet, egitim olsun, farkindalik olsun, herkes dikkatli olsun, vs. Sonucunda dikkatsizlik ve kaza azalir, ancak devam eder. En egitimli insanlarin bulundugu ulkelerde bile motosiklet uzerinde olum sayisi onlarca kat daha fazla.
Arkadas egitim almis, 125cc ile baslayip basamak basamak cikmis, her zaman ful koruma kullanmis. Belli ki egitimli ve dikkatli biri. Ancak yolu paylastigi dikkatsizler ve okuzler hakkinda yapabilecegi cok bir sey yok... Adi ustunde. Kaza. Olmadik seyler yan yana gelir ve olur.Birkaç gündür üst üste ölümlü kaza haberi geliyor. Arkadaşlar üzmeyin sevdiklerinizi, bizleri. Daha yavaş, daha dikkatli ve daha hazırlıklı lütfen.
Kardeşimize de Allah rahmet eylesin. Ailesine de sabırlar versin.
Bu tip kazalar olmasin istiyorsak tek mantikli cozum motosiklete binmemek...
Motosiklete mantikli oldugu icin degil, zevk icin (tutku) biniyoruz. Karsiliginca sonumuz olabilecek ciddi risk aliyoruz... Baslik dogru bence.
Son düzenleme: