başlık bence de hatalı.
neden mi? şu sebepten:
görünen o ki iki araç virajda çarpışmışlar. motosiklet arabanın sol ön tamponuna vurmuş. bu iki sebeple olabiir:
1. dönüş esnasında motosiklet kendi şeridinden çıkıp karşı şeride geçmiş, tam o sırada o şeritten gelmekte olan araçla çarpışmıştır.
2. araba virajı içerden almaya kalkışmış (yani yolu ortalamış) ve motosikletin şeridine geçmiş ve aynı çarpışma olmuştur.
yani iki ihtimal var. bunu ancak kaza yerinin çok detaylı incelemesi sonucunda bulabilmek mümkün. ama kabataslak bakıldığında, (özellikle ilk resime) ben hatalı olarak tarafın araça sahibi olduğunu düşünüyorum. zira bu tip (şeritsiz, hatta tek büyük bir şeritli, kenarlarında mıcırlarla dolu olan) yollarda araçlar genelde virajları iç taraftan almaya meyilli oluyorlar. ilk resimde gördüğünüz gibi virajın dışında mıcırlar dolu. motosiklet kullanıcısı da normalde kendi şeridinin dış tarafını kullanır bu tip virajlarda.
yani bana göre arkadaşın motosiklet tutkusu sonu olmamış. karşı tarafın trafik ihlali sonu olmuş.
Sonuç aynı.
Değişen bir şey yok.
Kimin haklı kimin haksız olduğu çok da önemli değil can kaybının olduğu yerde.
Sonuç:
Kanunen haklı motosikletli Hak'kın rahmetine kavuşmuş, kanunen haksız sürücü yaşıyor ve muhtemelen sağlıklı.
Aynı kaza iki arabanın başına gelseydi sonuç böyle mi olurdu? Belki kaza olmazdı bile, koca araba dikkatini çekerdi belki, belki de çekmezdi. O durumda bile emniyet kemeri, hava yastığı, çelik barlar, crush zone vs. hayat kurtarabilirdi.
Trafikte ne tip insanlarla bir arada olduğumuz ortada. En büyük risk kaynağı onlar. Bu konuda motosiklet sürücüsü olarak yapabilecek bir şeyiniz var mı? Dikkatli sür, eğitim al, ekipman kullan, vs. Yeterli mi? Risk ortada. En üzücü örneği yukarıda.
Bence başlık gayet yerinde. Kendimizi kandırmaya gerek yok.