Merhabalar,
Ben de birçokları gibi bu sınıfta motor bakıyorum. Piyasadaki rakipleri malumunuz. ABS tercih sebebi olunca kawa ile ktm arasındayım. Girişimi yaptıktan sonra sorumu sorayım.
Ben 175 cm 130 kg ım. Bugün gidip duke 250, mt25 üstüne oturdum. her ikisinde de, depo ile artçı selesi arasındaki sürücü koltuğu mesafesi benim ölçülerim için dar geldi. hatta mt25 de takım taklavatı sıkıştırdım affedersiniz. z250 nin de pek farklı olacağını sanmıyorum. duke 250/390 kasası mt25 den biraz daha iyiydi. ama bir tık kadar. mt125 mesela gayet rahattı benim için. büyük cc ler genel olarak çok rahat ama o kadar tecrübem yok.
Acaba z300 ü bu açıdan yani sele rahatlığı açısından değerlendirebilir misiniz ? bir diğer soru bu model için koruma demiri yok sanırım ? işletim maliyetleri nasıldır ? mesela son bakımınıza ne kadar ödediniz ?
Bence doğru bir motora bakıyorsunuz. Şu an itibariyle 1.000 km oldu. İnanın yaptığım tercihten çok memnunum. Öncelikle cadde kredisi gerçekten çok yüksek. Motor yüksek hacimli ve çok güzel duruyor. Yolda kaç defa soru ve bakışlarla karşılaştım bilemezsiniz. Öte yandan ABS birçok defa beni düşmekten kurtardı. Motorun gidişini rodajda olduğu için çok test edemedim, ama şu an memnunum. 6. vites 6.000d/d'da 90km/s ile gidebiliyorum ve neredeyse hiç titreşim yok.
Sorunuza dönecek olursak sele CBF 150'den sonra biraz rahatsız geldi. Uzun yolda rahatsız olabilir. Ancak diğer naked'lardan farklı olarak gidon alçak olduğundan öne doğru biraz eğiliyorsunuz, yani bir miktar super sport oturuşu var. Sizin durumunuzda bu arka tarafta yer açacağından rahat olabilir. Ancak denemenizde fayda var.
Z300 için koruma demiri yok, ancak koruma takozu var. Kawasaki orjinal parçası 900 TL civarında. Ben yurt dışından yarı fiyatına Puig koruma takozu getirttim. Benzer şekilde Türkiye'de pek aksesuar bulunmuyor. Ancak ben yurt dışından pek çok askesuar aldım, zamanım olursa tek tek fotoğraflayıp burada listeleyceğim.
Son olarak 1.000 bakımı Z-Moto'da 250 TL tuttu. Benzin filtresi ve yağı değişti. 2,5 lt Motul 5100 kullanmışlar. Bence makul bir fiyat.
Alırsanız kasko yaptırmanızı öneririm. Sadece bir taraftaki grenaj 750 TL