VARAN 15 SONBAHAR
Onur Saylak'ın oynadığı Sonbahar isimli bir film vardı. Enfes sahneleri,
görselliklerinin yanı sıra harika bir konusu vardı, aşk vardı, tutku vardı ve çarpıcı son vardı.
Gerçi sonra gitti bu Tuba Büyüküstün ile evlendi. Kıl oldum ama Sonbahar filmi güzeldi.
İşte geldi sonbahar. Özellikle 21 Eylül itibari ile İstanbul'da hava döndü, yaz gitti.
İlk üşüyen yer ellerim oldu, kışlık eldivene geçtim ama o da çok kalın geldi, özellikle
gaz kolu kullanımım hassaslığını yitiriyor bu eldivenle.
Fakat soğuğu kesinlikle kesti.
Sonra boynum rüzgar alıyordu, şimdilik pamuklu bir balaklava ile işimi gördüm.
Daha kalın bişey almadım çünkü o zaman gözlüğümü takamam.
Buğulu günler başladı. Maalesef buğu yapmaz diye aldığım Marushin rs999 kaskım buğu yapıyor.
Özellikle ilk binişte. Çok hafif vizörü açıyorum buğu hemen gidiyor ama o arada bana rüzgar geliyor.
Gözlükler de buğu yapıyor. Bu nedenle lens kullanmayı düşünüyorum.
Yağmurda motor sürmeye başladım. Gorotex montum içeri su almıyor. Bu çok hoşuma gitti.
Bir de yağmur geçirmez pantolon alabilirsem benden keyiflisi yok.
Montum rüzgar almıyor, üşütmüyor ama inip, binerken motorla fazla uğraşırsam terliyorum hemen.
Yanıma yedek atlet taşımaya başladım. Decatlon'dan aldığım küçük bir çantam var. Ona atıyorum yedek iç çamaşırı, t-shirt filan.
D-100'ü hiç sevmiyorum. Geçen yine girmek zorunda kaldım, canımı çıkardı.
En solda ki araçlarla bariyer arasından gittim trafik olunca.
Fazla riskli biliyorum ama trafikle birlikte durmak istemiyorum.
Motor için dur-kalk gerçekten de ölüm. Üstelik Xmax gibi ağır bir motorla hiç çekilmiyor.
O yüzden hep gitmek istiyorsun.
İşe hala motorla gidip geliyorum. Çok soğuk havalar hariç aralık ayına kadar motorla giderim gibi geliyor.
Geçen hafta sonu Şile'ye gittim. Deniz ve yol mükemmeldi. Deniz sezonunu güzel kapattım.
Trafikte gazlamaya, aralara daha çok girmeye, daha çok risk almaya başladım.
1000 km rodaj ile birlikte 3500 km'ye dayandım.
Motorun da 3000 bakımı yaklaştı. Çok hızlı geldi, bu biraz can sıkıcı.
Alt kıyafet ne kadar sıkı olursa o kadar az üşüyorsun.
Kapkaranlık bir yolda dolunay da yolculuk yaptım. hava çok güzeldi.
Havayı, özgürlüğü, rüzgarı, yağmuru, yolu, manzarayı iliklerine kadar hissediyorsun.
Ama keşke havalar biraz daha sıcak gitse.