Merhaba Arkadaslar
Baslangic motoru olarak Yamaha Mt 25 Race Blue modelini tercih ettim.
Benim ilk motosikletim.Motosiklet kullanmaya 3_4 ay karar verdim.
Ilk isim motosiklet egitimi konusunda deneyimli tecrubeli bir ogretmenden egitim aldim.Ayni surecte basvurdugum A sinifi ehliyetimi de kolaylikla aldim.
Ehliyet almadan kesinlikle trafige cikmadim.
Motosiklet satin almadan once ilk motoruk olacagi icin Yamaha MT25 ve MT07 arasinda kararsiz kaldim.MT07'yi egitim aldigim surece kullandim ve cok keyifli bir motor.Ilk motorum olacagi icin MT07 bekleyebilir dedim ve MT25'i satin aldim.
MT25 satin alip kullanmaya basladiktan sonra dogru karari verdigimi anladim.
Ilk baslangic motosikleti Yamaha MT25 benim icin ideal bir secim oldu.
1.Motosiklet cok hafif, kararsiz kaldigim bir cok acemilik animda motosiklet dusmedi cok rahat tutabildim.
2.Baslangic motorunda en onemli sey bence hafiflik olmali agir motosikleti iyi bir tecrube ve belli bir zamandan sonra almali.
3.Motosiklet yakit tuketimi 4.3 lt civarinda surekli denemeler yapiyorum.Frenleme,donusler,countersteering,yokusta kalkis,yarim debriyaj,bakislar vs...
4.Motosikletin ivmelenmesi ve hizlanmasi baslangic icin yeterli ama kesinlikle MT07 ile kiyaslanmaz.
5.Ruzgar 80 90 km den sonra hissedilmeye ve rahatsiz etmeye basliyor.
6.Evet lastikleri sarin aldigim gum Diablo Rosso II ile degistirdim.Yol tutus ve frenleme sorunsuz.
7.Abs yok dogru ama frenler yeterli bu motosiklet icin bence oyle durdurulamayacak bir makine degil.Olsa daha iyi olur tabiki.Fakat satinalma kararinizi etkilemesine gerek yok.
8.Guvenlik icin Abus'un zincirli kilitli alarmli setini aldim.(ABUS Granit X plus detecto 8077)Alarmi sayesinde otoparkta uzerinde oturan kedilerden kurtuldum

)
9.Satin alirken yaninda arka sehpasini aldim.Yaglamayi daha kolay ve guvenli yaparim diye dusundum.
10.Kask olarak SHOEI nin gunes vizorlu modelini tercih ettim.Mont eldiven pantalon bot diger kiyafleri Dainese den tercih ettim uzun yillar kullanmayi planladigim icin ve modellerini begendigim icin.Guvenlik olarakta beni tatmin etti urunler.
11.Kasko yaptirmaya gerek gormedim.Fiyat bile sormadim
12.Motosikletin aynalari dar kesinlikle uzatma yapmak gerekecek.
13.Istanbul trafigindecok seri ve hafif bir motosiklet kullanimi kolay ve keyifli.
14.Farlari gece yeterince aydinlatiyor sorun yok.
15.Vites araliklari fena degil.Mt 07 de ise sehiricinde ilk 3 vites yetecek gibiydi.
16.Uzun yol yapilir mi bence konforlu olmaz.Ama uzun yol yapacak adam bisikletle bile yapar.Levent Gocmenin italya videosunda gosterdigi 250 cc motorlu bir arkadas vardi.Alet kutusunu arka canta yapmis Izmir den yola cikmisti.Cok hosuma gitmisti izledigimde gezme isinin para isi degil gonul isi oldugunu hatirlatmisti Levent arkadasima bu guzel goruntu icinde ayrica tesekkur ederim.
17.Simdilik bol motosikletle ilgili kitap okuyor ve video izliyorum.Ogrendiklerimi pekistirmek icinde mumukun oldugunca egitim surusleri yapiyorum.Amacim iyi bir motosiklet surucusu olmak ve pisi pisine bir kazada yok olup gitmemek.
Hepinize kazasiz belasiz surusler dilerim.Sormak istedikleriniz olursa musait oldukca yazmaya calisirim.