son bir sorum daha var hocam şimdi bunlar hava soğutmalı oldugu ıcın motordan pek anlamıyorum. mesela konya alanya arası 302,7 km re hafta sonları alanyaya gıtmeyı dusunuyorum bu yolda rahatlıkla gidip gelebilirmiyim yanı uzun yolda sıkıntı yaparmı acaba?
Kesinlikle motor dan yana sıkıntı olmaz.Motor uzun yola gider ama siz çok rahat edebilir misiniz bilemem.Zaten bende hafta da 3 gün manisaya gidip geliyorum.Ama her 100 km'de bir bi 5-10 dakika mola verirseniz sizin için daha iyi olur.Çünkü hem titreşimden ayaklarınızı dinlendirme ihtiyacı hissedebilirsiniz hemde çoğu motorda olduğu gibi uzun zaman sele de oturunca biraz uyuşukluk hissediyosunuz.Birde boyunuz kaç bilmiyorum ama 1.75 1.76 cm'den uzunsa belki o da yorabilir.
Güle güle kullan .Farın elektrik sistemi aküye baglanamaz mı acaba? Voltaj sabitleyici filan işe yaramaz sanırım. Dusuk gelen voltajı biryere çıkarması yükseği düşürmesi gerekecek. Kronik ses icin depoyu şaşiye bağlayan bağlantılara bir çözüm yok mudur? Bu sorular çözülecek gibiyse gayet guzel.
Ben far konusunda hiç uğraşmadım çünkü bana yeterli geldi.Farla ilgili yaptığım tek şey farı biraz aşağıya doğru eğmek oldu,yukarıya bakıyordu.Şu ana kadar eksi bi yönünü görmedim.Kronik ses bende sadece 2 ve 3.viteste oluyor.Zaten 2.vites aralığı kısa olduğu için hemen vites yükseltiyosunuz.Sesi çok duymuyorsunuz.4 ve 5.viteslerde ses kesiliyor.Bunlar küçük şeyler benim gözüme pek batmıyor.Şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmadı.
Onurhan ellerine sağlık güzel yazı olmuş bir kaçtanede ben eklemek isterim
Eksi yonleri
1 aynalar tştreşimden bulanık gösteriyor ve iyi görüş sağlamıyor iyi bir ayna takımı sorunu çözüyor
2 korna yetersiz kendşn zor duyuyorsun segerle değişip bu sorundanda kurtuluyorsun
3 titreşim ve zırıltılar oluyor vakit ayırırsan zırıltıların büyük kısmı çözülüyor
Artıyönleri
1 boyuna göre seri ve atak
2 heryerde gözler üzerinde oluyor
3 yakıtı gerçekten az yakıyor
Driftmi bu mu diye soran arkadaşa 2 side hemen hemen aynı serilikte ve aynı hızları görebilmekte drifte 2 kişi rahat binerkrn bunda 2 kişi neredeyse imkansız driftle uzun yol yapılır eğer tıfıl bi insansan bundada yaparsın boy pos varsa 300 km de bitirir daha çok şehir içi çok uzun km olmayan yollar için şekil şemal bi motor
Teşekkür ederim.Aynaların bulanık göstermesini yazmayı unutmuşum.Birde bu zırıltı olayı var.Bende aslında bazen gidip geliyor .Daha çok 3.vitesteyken hissediyorum.
Aynaları değiştirmeyi düşünüyorum ama krom ayna motora çok yakışıyor.TVS yada ybr aynası takasım var ama görüntü nasıl olur bilemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------
Hop hop hop hop. Mondial Vulture düşünürken, aynı fiyata daha şık bir motor mu? Akıl çok karışıyor açıkcası. Motoru çok beğendim fakat biraz küçük değil mi? Tam bir öğrenci motoru en yakın zamanda mersin bayiisine gidip motoru göreceğim. Can atıyorum adeta, az yakan, şık, dikkat çekici ve ehliyet sıkıntısı da yok. Yeni ehliyet alacak biri olarak söylemeliyim ki adeta mükkkemmmel... E tabii bunların yanında da titreşim olu vere. Farın patlaması, zırıtlılar, zottirikler felan çözülebilecek şeyler. Hele ki güvenebileceğiniz bir usta aile dostunuz ise

Bu motoru Vulturenin yanında hemen değerlendirmem lazım. Motoru bugün, yarın ha 1 hafta, ha 2 haftaya alıcağım. Az kaldı
İzmir de olsaydınız motoru gösterebilirdim.Denerdiniz de zaten motoru görüpte denemeyen kalmadı çevremden

Hepsi'nin çok hoşuna gitti.Ben ampülü değiştirmedim,ampül patlamasıyla da karşılaşmadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:17 ----------
Ayrıca bir kaç şey daha eklemek istiyorum.
Motoru 7-8 arkadaşım denedi.Hepsinin de çok hoşuna gitti hem oturuş pozisyonu hemde sürüş zevki olarak.Ama titreşimin olduğunu da hepsi vurguladı

Rolanti ayarı biraz düşüktü ilk aldığımda 1000 devirdeydi.Ben biraz daha yukarı aldım stop ettiği için.Motor tek marşta gaz vermeden saat gibi çalışıyor.
Hız ve atiklik konusunda 100 e kadar çok rahat çıkıyor ve sabit 7500-7600 devirde 100 km hızla gidebiliyorsunuz.Son gördüğüm hız 122 oldu ama bu hızda sürmek hiç rahat değil.Titreşim baya artıyor.Zaten bu hızlar sadece bu motor için değil,küçük cc'li bütün motorlar için iyi değil.Şehir içinde çok atik küçücük daracık yerlerden rahatlıkla geçebiliyor.
Bakım aralığı 300 km-1000 km -3000km -5000km diye gidiyor.İlk bakım 25 TL,ikinci bakım 60 TL.
Eklemek istediğim bir de sele mevzusu var.Aldığımda kullanım kitapçığını sele ye yapıştırmışlardı üstü de naylonla sarılıydı.Kitapçığı çıkartırken küçük bi kağıt parçası yapışık kaldı.Kağıdı çıkarttım ama oluşturduğu lekeyi bir türlü ne yaptıysam çıkartamadım.Eğer alacaksanız dkkatli çıkartın.
Diğer bi mevzu gidon koruma takozlarını falan alırken kontrol edin.Benim birisini takmadan teslim etmişler.Bende 2 gün sonra farkettim.