100cc ile toplamda 440 km yol yapacağım gelişmeler bu konu altında

Bir motosikletle uzun yol deneyimim ilk defa olacak hem tecrübemin artması için gidiyorum hem bir tatil için ama asıl sebep annemi görmek için gidiyorum izmirden balıkesir akçaya gideceğim 220km gidiş 1 gün sonrasında 220km dönüş olacak

Motorum ne olursa olsun ekipmanlarımı takıyorum ve takacağım milletin laflarına gelmek istemiyorum böyle motora kaskmı takılır bilmem ne ceketmi giyilir sanki super sport sürüyor gibi saçma sapan laflar..

--Yanıma alacağım malzemeler
1 litre yedek benzin her zaman taşırım (benzin göstergem yok)
WD-40
Zincir Yağı
2 adet yedek şamrel
Kask filesi eşyalar için
Tornavida pense vs
Lastik tamir spreyi
Anahtar seti motora uygun şekilde
Ayaktan basma hava pompası ufak
PowerBank telefon şarjım için

Cumartesi sabaha doğru 4 gibi İzmir'den yola çıkacağım servisimle konuştum motoru sıkmadan tapa gaz yapmadan 5. vites 5bin devirde sabitleyerek uzun süre hareket halinde olabilirmişim ama yolda molada vereceğim gezilecek yer gördüğüm zamanda gezeceğim şeytan sofrası'na uğramayı planlıyorum, Bana söyleyecek olduğunuz önerileriniz varmı

Gelişmeleri gün geçtikçe buradan paylaşacağım
:):)

MJ7jl2.jpg

Sorun olmaz 200 km yol motor için nedir ki ?
Selametle git gel..

Ben ekipmanı giyiyorum çıkıyorum 300km lik yola.
Yedek şu bu vs..
Hiç bi şey yok ruhsat ehliyet kredi kartı..
Bu kadar..

Akşamında da geri dönüyorum..

Selametle git gel..

Yedek şu bu vs..
Bu kadar..

Maşallah,
Benim ilk deneyimim olduğu için ben biraz yanıma alet edevat aldım biraz gezicem doğrusu geze geze gideceğim,
cevabınız için'de teşekkürler :)

Ben bi tur atayım desem 200 km oluyor :mrgreen:

yanına eşya vs almana gerek de yok. Harbe mi gidiyon sanki o kadar eşya ile.

Selametle git gel..

Yedek şu bu vs..
Bu kadar..

Bende de olsa mt 07 gözümde büyümezdi 1 saat biraz keyif yapayım desen 1.5 saat adam napsın 3 saate ancak alacak.

Valla selesi rahatsa yaparsın şahsi fikrim dün msxle 140 km yol yaptım sele bitirdi :(

yani bende de o motosiklet vardı 250 km neredeyse aralıksız yaptım (30dk vapura bindim) hiç bir sıkıntı çıkarmadı koltuğuda rahattı ama maksimum 7500 devir 75km/s ile yaptım.sadece ellerde ve ayaklarda karıncalanma vardı

her türlü önlemi almışsın, yolun açık olsun ve allah sabır versin :) keşke sana eşlik eden bir motor daha olsaydı, zevk paylaştıkça çoğalır.

Dostum tekerin düz bassın,

Ayrıca buradan o motorla kask mı takılır, mont mu giyilir diyen aklı evvellere selamlar olsun
Şurada go kart'a gitsek kask takıyoruz, patenle kayarken, bisiklete binerken takıyorlar... neyse yok yere gerilmeyeyim

Konu motorun büyüklüğü değil.

Şayet tekerim patlar, çevirme varmıdır, kayarmıyım, düşermiyim gibi olumsuz negatif düşünceler ile insan beyni bunlar ile kendini yüzleşmeye zorlar ve çağırır.
Neyi nasıl düşünüyorsan o şekilde yaşarsın yada endişelenmekten yaşayamazsın.

100cc lik 2 zamanlı motorla 250 km yola gittim. Öldüm bittim ayrı konu. Ertesi gün döndüm yine yorgunluktan bitmiştim.
Üstelik ruhsat ve ehliyetimide evde unutarak çıkmışım yola ertesi gün arabada ehliyeti görünce anladım :)

Kısaca pozitif düşünün zaten siz böyle düşündükten sonra o gün her şey yolunda gidecektir..

Kitap okumayı sevenler için

0000000069529-1.jpg

Geçenlerde 110luk 4ileri yarı-otomatik karbüratörlü, hava soğutmalı crypton cub motorumla artçılı izmir-ayvalık(cunda) gezisi yapmıştım. Ciddi bir sorun yaşamadım konu burada:
Link

Sele ye koltuk kırlenti ve deniz havlusu koyup file ile sabitlemiştim. İdare etti ancak seleye bu işlemi yapmasaydım dayanamazdık. Selen ne kadar rahat bilmiyorum ama temkinli olduktan sonra seleden başka sorun olacağını sanmam.

5 vites olması da avantaj olacaktır. Hız ortalaması 70-75km/saat tavsiye ederim.

Dostum tekerin düz bassın,

Ayrıca buradan o motorla kask mı takılır, mont mu giyilir diyen aklı evvellere selamlar olsun
Şurada go kart'a gitsek kask takıyoruz, patenle kayarken, bisiklete binerken takıyorlar... neyse yok yere gerilmeyeyim

Teşekkür ederim, İzmir'de bu görüşte olan çok fazla kişi var ben aldırmamaya çalışıyorum ama ne yazıkkı insanlarımızda biraz fazla ego var bazen şükretmek gerekir her şeye elindekiyle yetinmesini bilmek gerekir en önemlisi sağlığın değerini bilmek gerekir :)

Şimdiden iyi yolculuklar hocam :)
Teşekkürlerr :)

her türlü önlemi almışsın, yolun açık olsun ve allah sabır versin :) keşke sana eşlik eden bir motor daha olsaydı, zevk paylaştıkça çoğalır.

Keşke olsaydı, 2 motor veya 3 motor giderdik daha eğlenceli olurdu ama ansızın çıkan bir gezi oldu, malum Annem gel derse sorgu sualsiz giderim :)
yani bende de o motosiklet vardı 250 km neredeyse aralıksız yaptım (30dk vapura bindim) hiç bir sıkıntı çıkarmadı koltuğuda rahattı ama maksimum 7500 devir 75km/s ile yaptım.sadece ellerde ve ayaklarda karıncalanma vardı
Maşallah bende sabit hızlarla gideceğim 80-100 arası planlıyorum 5.vites 5bin devirde 90la gidiyor

Geçenlerde 110luk 4ileri yarı-otomatik karbüratörlü, hava soğutmalı crypton cub motorumla artçılı izmir-ayvalık(cunda) gezisi yapmıştım. Ciddi bir sorun yaşamadım konu burada:
Link

Sele ye koltuk kırlenti ve deniz havlusu koyup file ile sabitlemiştim. İdare etti ancak seleye bu işlemi yapmasaydım dayanamazdık. Selen ne kadar rahat bilmiyorum ama temkinli olduktan sonra seleden başka sorun olacağını sanmam.

5 vites olması da avantaj olacaktır. Hız ortalaması 70-75km/saat tavsiye ederim.

Konuya baktım maşallah :)güzel bir gezi olmuş, Bakalım bu hafta sonu benim gezim nasıl geçicek :) gideceğim her yerden fotoğraflar atmaya çalışacağım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar