4 Silindir motosikletimi aldım (RESİMLİ)

Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
439
Evet abilerim kardeşlerim herkeze tekrardan hayırlı günler , yaklaşık 1 ay önce ninja 250r ımı satıp 4 silindir eski kasa motosiklet almak istediğimi sizlere söyleyip fikirlerinizi almıştım. Çoğunlukla "öyle bi hata yapma" sonucu çıkmıştı ortaya ama ben yine kafama koyduğumu yaptım ninja 250 r ımı 12.500 tl ye sattıktan sonra uzun araştırmalar sonucu 13.500 tl ye 2001 model 35 bin km de SUZUKİ GSX 750 F model motosikleti malum siteden buldum 750cc 4 silindir yağ soğutmalı karbüratörlü bir motosiklet.
Fiyatının uygun olması beni bu motora çeken en büyük faktördü tabi , sonuç olarak kafamdaki tek düşünce 4 silindir olsun isterse taştan toprakdan olsun :p bu motoru gördükten sonra forumlardan ve farklı internet sitelerinden biraz araştırma yapıp motosiklet hakkında bilgi sahibi oldum , genel olarak internette hep iyi şeyler söylenmiş motosiklet sürekli övülmüştü.
Benim bu gördüklerimden sonra içim dahada rahatladı gittim motosikleti görmeyi , motosikletin sahibi beden öğretmeni bir abimizdi motorun 2.sahibiymiş neyi var neyi yok açıkca herşeyi söyledi bana sağolsun.
fiyatı 14000 tl den 13.500 tl ye anlaştık bi miktar kapora bıraktım ve yarın ekspertize gitmek için anlaştık abimizin dedikleri haricinde bir şey çıkmassa motoru yarın alacaktım, işte o gün bitmek bilmedi sabah olmak bitmedi bu benim 8.motosikletim olucakdı ama sanki yarın ilk defa motosiklete binecek gibiydim hiç uyuyamadım :)
Ertesi sabah yetkili suzıki servisine gittik, zaten motorun bakımları gerekli tamiratları o serviste yapılmış usta ekspere bile gerek olmadığını bildiği bir motor olduğunu ve gözüm kapalı alabileceğimi söyledi ben buna rağmen soktum ekspertize ve motorun mekaniğinde hiç bir sıkıntı çıkmadı tek sıkıntısı ön takım bilyaları ve lastiklerin çok eski olmasaydı , herşey güzeldi gittik notere ve motorumu aldım çok şükür :))

Noterden çıktık hayatımda ilk defa 4 silindir bir makineye binecektim inanın çok heycanlıydım motora bindim marşa bastım ya Allah bu ne sanırsın F16 çalışıyor o kadar fena bir ses :))

Ben neeeeoluuucaaaak yavvv sürerim derdim hep kendi kendime ama motora bindikten sonra eve gidene kadar inanın soğuk soğuk terler döktüm , ben ne halt yedim ben bunu nasıl zaptetcem dedim o kadar fena bişey gaza dokunduğun an adamı geri atıyor çok tehlikeli çoook.
Vel hasıl kelam 20 yaşında 750 cc 4 silindir motor sahibi oldum , 50.000 km tecrübem var Allah sonumu hayır etsin motoru alalı 4 gün oluyor istanbul-tekirdağ arası bi gidip geldim motor 240-260 km hızlara çok rahat ulaşıyor ama inanın ölüme bi nefes kadar yakınsınız..
daha çok uzatmayayım motorumun resimleri aşağıdadır şuanlık hiç bir sıkıntım yok inşallah bu koca oğlanla kazasız belasız uzun km ler geçirriz Allah herkeze istediği motoru nasip etsin.
Buyrunuz resimler..
3oQWd4.jpg
[/url][/IMG]
Ybm8Az.jpg
[/url][/IMG]
r9nXnM.jpg
[/url][/IMG]
OMm8mQ.jpg
[/url][/IMG]
aEm8W5.jpg
[/url][/IMG]
 
Katılım
2 Haz 2013
Mesajlar
71
İnşallah kazasız belasız uzun yıllar kullanırsınız, hayırlı olsun.
Sesini bir hayal ettim :)...
 
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
278
Hayırlı olsun kardeşim, buna pilotluk sertifikası gerekiyor değil mi? :)
 
Katılım
10 May 2015
Mesajlar
519
Motosikleti
Suzuki burgman 200
hayirli ugurlu olsun dostum.almissin yine kafani karistirmak istemem ama ben martta 0 km motosiklet aldim ne uzun tura gittim ne her gun şehiricinde kullandım.pazardan pazara kullandim anlayacaginiz ama şu an 3500 km de.yani 15 yasindaki motor için o km biraz dusuk degil mi?
 
Katılım
8 Eki 2015
Mesajlar
1,996
Hayirli olsun kazasiz belasiz insallah yakisikli makineymis ama ilk gunlerden hiz denemeleriniz bence pek hayraalamet degil.Dikkatli olun lutfen :)
 
Katılım
3 Mar 2015
Mesajlar
978
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmak nasip olur umarım, km tecrübeniz gayet iyi ancak gaz kolu tecrübe dinlemez dikkatli olun lütfen. Gaza gelmeyin..
 
Katılım
26 Eyl 2015
Mesajlar
956
Hayırlı olsun.Motor boya yemiş ve önden kazalı gibi duruyor.Ön far yüksek ihtimal değişmiş.

Şimdilik zaten hiçbir sıkıntı yaşamazsın.On teker bilyaların zamanı geldiyse arkaları da muhakkak değiştir.İlk 10000 km içinde masraflara hazır ol.Keşke expertizi kendi ustana veya motoru bilmeyen birine yaptırsaydin.

Herneyse sizi uyarmıştık, bunları bilerek aldınız sonuçta, hayırlı olsun kazasız belasız inşallah..
 
Katılım
28 Eki 2014
Mesajlar
615
motorun sürekli tamir edildiği ve bakım yapıldığı servise götürmen kötü olmuş. Sonuçta sahibinin yanında o motora kötü demez. Ben motoru alalı, 6 ayda 11000 km yapmışım gerisini sen düşün 35000 biraz düşürülmüş sanki. Bir kaç hafta foruma girme, ben gibi burada yazılanlar canını sıkabilir :) güle güle kullan, tekerine taş değmesin. Yolun ve farın daima açık olsun.
 
Katılım
3 Mar 2014
Mesajlar
128
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. şekil olarak çok beğendiğim bir motor değil hatta piyasada tutulan bir motorda değil. hatta modeli eski. bence madem 4 silindir bir motor istiyordun o fiyatlara gsr 600- fz6 fazer- cbr 600 f gibi modeller hem daha güzel hem daha modern teknolojik hemde piyasada daha fazla tutulan modeller. ama almışsın artık. bize hayırlı olsun demek düşer. allah kaza bela vermesin keyifli sürüşler dilerim.
 
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
109
Hayırlı olsun bende aynı senin durumundaydım 4silindir özlemi vardı ve aynı kasa 600 lüğünü almıştım. Çok iri ve ağır olduğu için virajlarda korkuyodum. Şekline alışıyorsun mal kendinin olunca :) neyse bana büyük geldi sattım, sana tekrar hayırlı olsun.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayırlı olsun. Spor görünümlü olsa da naked ergonomisine sahip gibi. Güzel.
 
Katılım
16 Eyl 2015
Mesajlar
699
Hayırlı olsun motor gayet temiz duruyor,50bin km tecrübende var,nerdeyse 250cc motorunu sattığın rakama almışsın hemde efsane bir motor,Allah kaza bela vermesin.
 
Katılım
24 Tem 2012
Mesajlar
1,315
Hayırlı olsun.

Kazasız, belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
 
Katılım
12 Ağu 2015
Mesajlar
2,367
Her şey güzel lakin gördüğüm tek sorun var.
YAŞ 20
Sen farkında değilsin ama damarlarında akan kanın oranı %70 adrenalin, %30 sitoplazma dan ibaret.
Tehlikeli bir seçim olmuş.
Kullanırken gaza gelmeyeceğini hiç sanmıyorum. En sakin sürüşünde bile motorunun gücünü görmek, göstermek, yaşamak isteyeceksin :(

Haydi bakalım selametle..
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst