200 tl yuhhh...
benim zamanımda 2008 de sadece sınavdan kalırsan ücret ödüyordun ama 200 tl kadar yüksek bi para değildi. Ya kurs ücreti kazıklamaya çalışıyor ya da yeni sistemden dolayı kalan olduğu için fiyatları yükseltmişler para kazanmak için.,
Söyle bişey buldum;
http://ehliyetsinavihazirlik.com/index.php/direksiyon-sinav-ucretleri.html
Direksiyon sınavından kaldım ne kadar ücret ödeyeceğim?
Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. 70 TL ücreti siz yatırsanız bile sürücü kursuna direksiyon telafi ücretini ödemeniz gerekiyor... Akla hemen şu soru geliyor direksiyon telafi ücreti ne kadar? Bu konuya şöyle açıklık getirelim. Sürücü kursları sene başında belirleyip ilan ettikler ücreti MEB'e vermektedir. Kurslar bu ücretleri sizden isteyecektir ve yasal dayanağı bulunmaktadır. Bu ücretlerden daha az bir ücret alabilirler fakat fazlasını almaları yasaktır. Her sürücü kursu farklı fiyat belirlediğinden kimi adayımız ben 70 TL haricinde 100 TL verdim, kimi si 140 TL verdim diyor. Yani Toplam 160 TL ile 200 TL arası bir ücret talep edilmektedir. Belirtilen durum 2015 yılı için geçerlidir ve yeni sisteme geçilme sürecinde olunduğu için geçiş sürecindeki yukarıdaki uygulama devam edebilir.
Yeni sistem ile birlikte 2016 yılında taban fiyat uygulamasına geçileceği için bu ücretler 2016 yılında il komisyonlarınca belirlenecek. Bu fiyatlar o il için sabit olacak. Önümüzdeki süreçte her il için belirlenen taban fiyatlar netleşecektir. Belirlenen bu fiyatlardan daha düşük ve daha yüksek ücret alınmayacak. Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 150 TL ile 200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 70 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin. Ücretini ödediğiniz direksiyon telafi eğitimini de kurstan talep edin. Toplam 2 ders saatidir.
Direksiyon sınav ücreti 2016'da ne kadar oldu?
Yeni yılda direksiyon sınav ücreti ocak 2016 itibariyle 70 TL olarak belirlenmiştir.
Şehir dışında direksiyon sınavına girebilir miyim?
Ehliyet sınavı ve direksiyon sınavına başka bir şehirde giremezsiniz. Sürücü kursunuz hangi ilçedeyse ancak o ilçede girebilirsiniz. Çünkü yapılan bütün plan ve programlar buna göre yapılmaktadır.
2016 Direksiyon sınav hakkı kaçtır?
4 defa normal giriş hakkı bulunuyor. Bu arada sağlık raporuyla 1 defaya mahsus olmak üzere sınava girmezseniz ilk 4 hakkınıza ek 1 hakkınız daha olur. Yeri gelmişken belirtelim ilk 4 veya 4+1(sağlık raporu varsa) hakkınızdan başarısız olursanız 45 gün süre içinde kursa müracaat ederek ek 4 hak daha elde edebilirsiniz. Bunun için direksiyon eğitimi sil baştan almanız gerekecek.
Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 150 TL ile 200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 70 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin. Ücretini ödediğiniz direksiyon telafi eğitimini de kurstan talep edin. Toplam 2 ders saatidir.
Mutlaka telafi dersini talep et. madem o kadar para alacaklar....