Direksiyon sınavından kalınca sınav ücreti

Merhaba, bugün direksiyon sınavı var. 8 çizerken bir santim bile çizginin dışında olsun bırakıyorlarmış, o yüzden gelenlerin çoğu girmiyor.

Kurs diyor ki, eğer girmeden kalırsan 70 tl, giripte kalırsan 200 tl sınav ücreti oluyormış bir sonraki sınav.

Bunun doğruluk payı var mı?

200 tl yuhhh...
benim zamanımda 2008 de sadece sınavdan kalırsan ücret ödüyordun ama 200 tl kadar yüksek bi para değildi. Ya kurs ücreti kazıklamaya çalışıyor ya da yeni sistemden dolayı kalan olduğu için fiyatları yükseltmişler para kazanmak için.,

Söyle bişey buldum;
http://ehliyetsinavihazirlik.com/index.php/direksiyon-sinav-ucretleri.html

Direksiyon sınavından kaldım ne kadar ücret ödeyeceğim?
Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. 70 TL ücreti siz yatırsanız bile sürücü kursuna direksiyon telafi ücretini ödemeniz gerekiyor... Akla hemen şu soru geliyor direksiyon telafi ücreti ne kadar? Bu konuya şöyle açıklık getirelim. Sürücü kursları sene başında belirleyip ilan ettikler ücreti MEB'e vermektedir. Kurslar bu ücretleri sizden isteyecektir ve yasal dayanağı bulunmaktadır. Bu ücretlerden daha az bir ücret alabilirler fakat fazlasını almaları yasaktır. Her sürücü kursu farklı fiyat belirlediğinden kimi adayımız ben 70 TL haricinde 100 TL verdim, kimi si 140 TL verdim diyor. Yani Toplam 160 TL ile 200 TL arası bir ücret talep edilmektedir. Belirtilen durum 2015 yılı için geçerlidir ve yeni sisteme geçilme sürecinde olunduğu için geçiş sürecindeki yukarıdaki uygulama devam edebilir.

Yeni sistem ile birlikte 2016 yılında taban fiyat uygulamasına geçileceği için bu ücretler 2016 yılında il komisyonlarınca belirlenecek. Bu fiyatlar o il için sabit olacak. Önümüzdeki süreçte her il için belirlenen taban fiyatlar netleşecektir. Belirlenen bu fiyatlardan daha düşük ve daha yüksek ücret alınmayacak. Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 150 TL ile 200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 70 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin. Ücretini ödediğiniz direksiyon telafi eğitimini de kurstan talep edin. Toplam 2 ders saatidir.

Direksiyon sınav ücreti 2016'da ne kadar oldu?
Yeni yılda direksiyon sınav ücreti ocak 2016 itibariyle 70 TL olarak belirlenmiştir.

Şehir dışında direksiyon sınavına girebilir miyim?
Ehliyet sınavı ve direksiyon sınavına başka bir şehirde giremezsiniz. Sürücü kursunuz hangi ilçedeyse ancak o ilçede girebilirsiniz. Çünkü yapılan bütün plan ve programlar buna göre yapılmaktadır.

2016 Direksiyon sınav hakkı kaçtır?
4 defa normal giriş hakkı bulunuyor. Bu arada sağlık raporuyla 1 defaya mahsus olmak üzere sınava girmezseniz ilk 4 hakkınıza ek 1 hakkınız daha olur. Yeri gelmişken belirtelim ilk 4 veya 4+1(sağlık raporu varsa) hakkınızdan başarısız olursanız 45 gün süre içinde kursa müracaat ederek ek 4 hak daha elde edebilirsiniz. Bunun için direksiyon eğitimi sil baştan almanız gerekecek.

Fakat yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 150 TL ile 200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 70 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin. Ücretini ödediğiniz direksiyon telafi eğitimini de kurstan talep edin. Toplam 2 ders saatidir.

Mutlaka telafi dersini talep et. madem o kadar para alacaklar....

Son düzenleme:
Merhaba, bugün direksiyon sınavı var. 8 çizerken bir santim bile çizginin dışında olsun bırakıyorlarmış, o yüzden gelenlerin çoğu girmiyor.

Kurs diyor ki, eğer girmeden kalırsan 70 tl, giripte kalırsan 200 tl sınav ücreti oluyormış bir sonraki sınav.

Bunun doğruluk payı var mı?

Yuh+Yuh...

Ufak hatalarla kimseyi bırakmazlar. Aslında kanundaki şartlar oldukça sert. Mesela sınavda yere basmak, motoru susturmak, tahtadan düşmek kesin olarak kalmanızla sonuçlanıyor. Ama çoğu yerde bu tip kusurlar görmezden gelinir. Asıl dikkat edilen sizin trafikte güvenli seyriniz ve motosiklete hakimiyetinizdir. Hatta burada bu gibi hafif kusurlardan kalan bir kişi olmuş. O kişide bakanlıkta müfettiş görevini icra eden biriymiş. Tabi bunu duyan sınav görevlileri en nizami kriterlere göre değerlendirme yaptıklarından bırakmışlar.
Çizgiden kaymak çok ağır kusur değil. Tabi oradaki sınav görevlileri kıldır, en nizami şartları benimsemişlerdir, bilemeyiz.

Sınavdan kaldığınızda tekrar ödeyeceğiniz rakam sadece sınav ücretidir. Ancak siz sınavdan kaldığınızda tekrardan sürüş eğitimi almanız gerekecek. Çoğu kurs ücretleri düşürebilmek için adayların hepsinin kullanmayı bildiğini varsayıp asgari sürüş eğitimiyle sınava sokarlar. 200 lira muhtemelen alacağınız fazladan eğitimin saat ücretidir.

sadece motosikletin bu hani tekerinin yan kısmı varya o kısım 8 çizgisinden çıktığı için(yaklaşık 1 cm) bırak dediler bana telsizden, trafiğe çıkarmadılar, ikincide geçtim 180 tl ödedim. 70 tl sınav ücreti 110 tl kurs birşey birşey için alıyormuş.

o kadar oldugunu sanmıyorum, 120 tl dıye bılıyorum sınava gırsen de gırmesen de.

3 sene önce 100 lira vermiştim. Hiçbir eğitime gidememiştim sınavın yapıldığı yolu bilmiyordum ve ilerden dönmem gereken yeri geriden döndüm diye bırakmışlardı. Yoksa pistte alkışlamışlardı :D

Dayı o sınav ücreti 300'ü geçti aklında olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

Kalana bir postada devlet vuruyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Doğruluk payı var ilk sınavdan kalırsan ikinci sınav için 200 tl ücret yatırıyorsun ama şu çizgiden çıkma muhabbeti efsane.Düzgün şekilde sekiz çizip çizginin 5 10 cm açığından alanlar bile geçtiler.

direksiyon sınavına girerek başarısız olan adaylar, bir sonraki hakkına girmeden önce 2 saatlik ücretli zorunlu eğitim almak zorundalar. 2014 ağustos ayında çıkan milli eğitim yönetmeliğidir bu.
bu durumda 70 tl sınav parası milli eğitim hesabına yatar. bakanlığın ön gördüğü 1 saatli ders ücreti 70 tl X 2 ders : 140 tl +70 tl sınav ücreti toplam 210 tl masrafı vardır malesef.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne alaka sınava girer kalirsan 200, giremez kalirsan 70 . Öyle iş yok ..

Sınava girip kalırsan birsondaki sınava kadar zorunlu direksiyon dersi almak zorunda kalıyorsun.O yüzden galiba kurs ücreti olarak talep ediyorlar.

Sınav ücretin 70 tl

A1 ders saat ücreti 45 tl

A2 ders saat ücreti 55 tl

A ders saat ücreti 70 tl

şimdi sınavdan kalırsan 2 ders zorunlu eğitime tabi tutuluyorsun bu durumda

A1 için 45x2 : 90 + 70 : 160 tl

A2 için 55x2 : 110 + 70 : 180 tl

A için 70x2 : 140 + 70 : 210 tl

Yasal olarak ödemen gerekecek..

direksiyon sınavına girerek başarısız olan adaylar, bir sonraki hakkına girmeden önce 2 saatlik ücretli zorunlu eğitim almak zorundalar. 2014 ağustos ayında çıkan milli eğitim yönetmeliğidir bu.
bu durumda 70 tl sınav parası milli eğitim hesabına yatar. bakanlığın ön gördüğü 1 saatli ders ücreti 70 tl X 2 ders : 140 tl +70 tl sınav ücreti toplam 210 tl masrafı vardır malesef.

Benim yakın zamanda gittiğim kurs direksiyon sınav öncesi 1 veya isteğe göre sınav yerinde ve tirafikte test sürüşüne çıkıyoruz orda geçemiceğiniz belirli ise kurs hocası sınavda kalırsan 200 kalmasan sadece 2 ders ücreti ver sınav ücretin yanmasın erteleyelim diyordu

Gel gelelim direksiyon sınav günü gittim ayağını yere deydirmeden 8 çizemiyene 2 veya 3 kez yap deniyor olmadı bırakılıyor ben A sınıfı aldığım için o koca motoru 8 içinde çizgiyle stabil döndüm çıkmayı geçin o kadar temkinli yaptım sınav sonucu 2 mufetiş elimi sıkarak tebrik etti bu kadar aday için ilk en iyiler içinde 3 üncü kişisiniz dedi hakkını verin hakkıya sıkıntı çıkmasın sadece düşen ayağını yere koyan basit bir parkuru arac olsun 2 teker olsun vermesinler memlekete kasap sürücüler den temizleniyor daha makbul :p

Sınava girip kalırsan birsondaki sınava kadar zorunlu direksiyon dersi almak zorunda kalıyorsun.O yüzden galiba kurs ücreti olarak talep ediyorlar.
Allah Allah bir arkadaş daha geçen sınavda girdi. Ona kurs böyle bir talepte bulunmadı. Yine 70 tl demişler kalırsa .. şaşırdım şimdi.. her şehir farklı mi uyguluyor ?

Bizim kurs dahada geçiriyo o zaman 2 saat ders alma zorunlu ve saatine 75 tl den hesapladılar 75x75= 150 + 70 tl sınav ücreti totalde 220 lira kaçıcak eğer kalırsam

50'ye 100'e takılma... Sıyrılıp geçmene bak ... Ha, var mı böyle bir şey diyenler için; var. 2014'te 2.'de geçtim; 100 TL daha ödemiştim; arada da ayrıca özel ders almıştım.

Ben 2010 da alırken 80 tl veriyordun kalirsan eger; ilkinde gecmistim

Daha yeni 2016 haziranda arkadaştan kalirsan 70 daha ücret cikar demişler . Ona şaşırdım ben şimdi. Heralde kursa göre de değişiyor.70 nerde... 200 nerde.. ilginç

GezeGeze bin dediği gibi sıyrılıp geçmeye bakılacak .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar