Selam Herkese. Ben de bir kaç ay önce sıfır Siyah RS200 aldım, Foruma yeni katılıyorum. Motoru tanımak için forumlardan da her ne kadar yazılanları takip etsem de, tecrübe etmeden motor hakkında bilgi sahibi olunmuyor. Vitesli ilk motorum. Benim gibi, vitesliye yeni başlayan arkadaşların da bu forumda çokça olduğunu düşünüyorum.
Motoru 1000km'ye kadar (rodajı) zorlamadım, sakin kullandım, şimdi 1800km'de.
Motorun sınırların, 1000km bakımdan sonra zorlamak istedim. Vites yükseltmeyi 8-9bin de yapıyordum ve her 6. vitese yükselttiğimde 133-135km hızda (15bin devirde) kesiciye giriyordu. Ben de motorum arızalı diye kızıyordum. Bu gün motor konusunda tecrübeli bir arkadaşa bunu anlattım. Bir deneme sürüşü yapıp geldi, 152km hızı rahat gördüğünü, torkunun süper olduğunu söyledi. Kesiciye de girmedi.
Problem, benim bu motoru yanlış kullanmamdan kaynaklanıyormuş, onu anladım. Vites yükseltme, 11bin devirlerde, motor istediğinde yapıldığında rahat 150leri düz yolda kesiciye girmeden gördüm. Zamanla da hızının daha da artacağını söyledi.
Bu durumu servisteki arkadaşlar bilmiyorlar. 2 Farklı servise söyledim, ikisi de arıza hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.
Aynalardan şikayetçiydim, sadece ayna kısmını evirip çeviriyordum, pek işe yaramıyordu. Aynaların ayaklarını da biraz yatırınca daha güzel geri görüş açısı yakalayabildim. O sorun da çözüldü

Arka tekerlek firen sıkınca kayıyor, hala güvenerek firenleri sıkamıyorum, viraja da rahat bi şekilde giremiyorum. Tekerlekleri değiştireceğim muhtemelen.
Yakın zamanda bir arkadaşla, günü birliğine 390km lik bir gezi düzenledik. Kesiciye girmesin diye 130km hıza hiç çıkmadım. Toplamda 10 Litre benzin harcamışım. Yakıt konusunda iyi olduğunu düşünüyorum.
Şimdilik paylaşacaklarım bu kadar. Sizlerle tanıştığıma, aranızda yer aldığıma sevindim.
iyi akşamlar