honda ve bir çok marka daha otomobilde bile pürüzsüz geçen otomatik şanzımanı bulamadı,kaldıki motosiklet gibi iki tekerlekli ve farklı fizik kurallarının işlediği araçta otomatik şanzıman ben almayım motorda shifter olsun yeter
Bu dediğiniz zor, çünkü vitesin değişimi belli noktalarda olmuyor. Bir çok parametre var, ve program sabit te değil. Vites siz kullandıkça sizin kullanımınıza ayak uyduruyor. Agresif kullanırsanız daha erken, sakin kullanırsanız daha geç atmaya başlıyor. Velhasıl olay zaten sizin tanımınızdan çok ileride şu an. En az on senedir modern otomatik şanzımanlar böyle kişiye adapte olan AI bazlı algoritmalar kullanıyorlar.Vites geçiş noktalarının profiller şeklinde kullanıcı tarafından motor üzerinde ayarlanıp kaydedilmesine, ve bu sayede bu işin daha kişiselleştirilebilir bir hale sokulmasına imkan sağlayabilirlerse asıl o zaman çok dehşet olacak. Bu kadar sofistike bir uygulamayı Japonlar yapar mı bilmiyorum ama KTM falan işin içine dahil olursa çok acayip şeyler ortaya çıkabilir. Öyle bir DCT'yi bir kez tecrübe eden o saatten sonra bir daha eski debriyaj-vites ikilisine geri dönmek istemeyecektir bence.
Niye yahu? Yumuşacık iyi arabaların klasik (torque converter'lı) şanzımanları; BMW 3, Mercedes E, Honda Accord, Toyota Camry, hepsi çok çok iyi.
Motor güçlüyse çok iyi alıyor valla. Hem de yumuşacık. Lokomotif gibi gidiyor alet.torque converter ü eşittir gaza bastın mı almasın beklesin :farao: ha şunu da belirteyim bir sonraki arabam otomatik olacak :queen: mecburen trafikte 1 2 ,1 2 bıktım
Oocan nın yazım şekli ve verdiği cevaplar hiç hoş değil. Forum kurallarını ihlal eden moderatör olmamalı.
Ayrıca test deneyimlerini paylaşan herhangibirine ancak teşekkür edilir.
Firma/Marka/model vb hiçbirşey savunan Hoca olmaz. Olsa olsa olsa şirket personeli olur.
Dct boş muhabbet,kullanicinin parasini calmak icin, guc ayar modlari, elektronik suspansiyonlar, abs, kombine fren..vs vs hep icat cikarmadir,motosiklet bu sonucta ya spor aletidir yada hobi aleti, uzun yola gidilmez, sehir icinde surekli kullanilmaz( motosiklet ile calisan emekcilerimizi tenzi ediyorum) motosikleti alirsin hafta sonu havalar guzelken, iki tur atytar hobini yaparsin, yada yuklersin kamyonetine piste yada araziye goturup, azarsin sporunu yaparsin, bunun icin bir ton icat cikarip daha karmasik yaptilar, motosiklet, motosiklet olmaktan cikti baska birseye döndü, araba degil bu sonucta konfor rahat arayasin, hafif, ucuz, pratik ve kivrak olmasi, yada spora yonelik olmasi gerekir.
benim çinliyle bile bir günde 300 400 km ler gittim şehir içindede pratik biraz olsa eşyada taşıdım bence yanlış düşünüyorsun ulaşım aracıdır
Dct boş muhabbet,kullanicinin parasini calmak icin, guc ayar modlari, elektronik suspansiyonlar, abs, kombine fren..vs vs hep icat cikarmadir,
10 sene sonra insallah lux bir dizel otomatik arac sahibi olursun, o zaman tekrar dusun bu soylediklerini, hatta not et bir yere bakip tebessumle anarsin :thumleft:
Tek bir şey soracağım. DCT 'de ara gazı verilebiliyor mu ?