İlk zamanlar ben de yadırgamıştım "böyle motosiklet mi olur" diye. sonra alışıyor insan; rahat olun. Hem tercih meselesi. kimse zorla satmıyor kimse de boğazında silahla gidip almıyor; kullanmak istemeyen kullanmaz ama kullanmadan eleştirenler motora haksızlık yapıyor. (test edip veya alıp kullanıp beğenmeyenleri tenzih ederim.)
Öncelikle dct otomatik şanzıman demek değil; dual clutch transmission yani çift kavramalı geçiş demek. her otomatik şanzımanda olan bir özellik değil. tarifi kolay, internette anlatan bir sürü vidyosu var.
750cc olup 3,5-4lt arası yakan, 6 binde bir servise giren, 21lt doğuştan deposu olan, yedek parçası için beklemeyeceğin, her yerde her aksesuarını bulabileceğin, otomobilden devşirme motor bloğuyla otomobille aynı devir çeviren, ekonomik ve sağlam bir motor. başka bir şey vaad etmiyor o yüzden daha fazlasını aramayın. virajda kafasına göre vites değiştirme durumu için de çok güzel bir çözümü var; S moduna alabilir ve sol el baş ve işaret parmaklarıyla kendiniz yönlendirebiliyorsunuz. kullanımı çok kolay.
motoru savunmak gibi bir niyetim kesinlikle yok, tamamen zevk ve tercih meselesi. ama uzun süre kullanıp eleştirmek daha doğru. motorun size vaadettiğinden fazlasını arayanlar oluyor. niye 15 bin devir çevirmiyor diyenleri duyuyorum en çok. adam zaten max 6500 devir çevirir, motoru yıpratmaz, az yakar, ekonomiktir, sağlamdır vs diye satıyor. farklı bir amacı olan bu motoru zaten almasın. bir de tek fren diskini eleştirenler oluyor. iki defa çok sağlam asıldım; mahçup etmedi. bugün bu satırları yazabiliyorsam o fren yüzündendir

sadece ben mi yaşadım bilemedim ama özellikle bayır aşağı inerken hafifçe ön freni sıkınca motor freni yaptığına şahit oldum birkaç kez. hatta çok sıkıştırdığını düşünerek vites yükselttim.
neticede herkesin kendi fikridir; sevmeyen arkadaşların da fikrine saygı duyarız. ama çocuğunda dili olsaydı sezercik gibi "vuymayın abiley" derdi

çünkü çok haksız eleştirilere de maruz kalıyor.
naçizane fikrimdir, herkese saygılar.