600 cbr f i nasıl bilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boy ile rahmi ve halime'nin arkadaşı anahtarına kapışsın, biz de seyredelim o zaman:) Boy geçerse kral boy'dur, ama rahmi ve halime'nin arkadaşı geçerse boy'u kimse iplemez bir daha olur biter:p Ben gene de diyorum, rüzgarsız ve düz bir yolda CBR600 görülen değil de, gerçekleşen hız olarak 240km/h'ı geçemez bence...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bir kez trader ın 600 f soyle bir kaç yuz metre kullandım.sonra sl 150 ime bince ağlıordum az daha

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
279 km de 14.000 de devir kesici devreye girermiş bu merette. Nasıl o hızı yapacak acep.

Gösterge hatası, jantın lastik içerisnde dönmesini saymıyorum bile. Gps cihazıyla bakmak gerekli.

arkadaşlar biz modifiyesiz orjinal hızlardan bahsediyoruz..
vede konunun özüne gelelim 600 F hakkında bildiklerinizi aktarın..
başlıgı acan arkadaş dumura ugradı..
topic patladı..
vede motora yeni başlayanlar değil eskiler bildiklerini anlatsın..
yeniler bişi bilmez ve ilk motoru büyük cc olanlar şuan konuşmasın..
çünki onlar şu an ölmüş olmaları lazım...
:silent: :pr: :salut: :)

nası ya 283 gördüm ben o aletle ayrıca limitöre girmemişti ve modifiyeli olduğunuda sanmıyorum ama olabilirde benim arkadaşların sağ sol belli olmaz yok der modifiyeli çıkar var der 125 cc çıkar :)
ama 283 ü hatırlıyom

acaba o suzukidemiydi alla alla yok ya cbr da olması lazım neyse canım 260 görsün o da yeter vedat abi kullanıyosa 120 görsede yeter zaten çok yakıyo :)

iyi biliriz:)

Bu yaz 5000 km yaptım..

Asfaltta ustune tanımam cok rahat . yapısıyor ve gorenlerı de agzı acık bırakıyor. hızlanma cekıs tork gıbı unsurlar cok ıyı. ancak surat yapmak sart. surat yapmayacak adam bosa almasın bınmesın derım ben cunku sehır ıcınde adamı kanser edıyor. kompresor dur kalklarda adamı yoruyor.

toprak yol ve koy ıcın zaten ıdeal dııl. ama ben yaylaya da cıktım gercı . toprak yollarda donusu durması hakımıyetı zor..

ozetle asfaltta cok ıyı.. gaza gelır ve getırır. basmam dıyen adama bastırır..

selamlar

ben 600cc likle başladım şudur budur hala yaşıyorumu bir kanıt olarak sunanlara duyurudur:

3000ft den paraşütsüz uçaktan atlayan birinin de kurtulma olasiligi vardir, motora bu güçlü makinelerle başlayanların da hiç sorunsuz kazasız kullanma şansları vardır. önemli olan şansın ne kadar olduğudur. amacımız başımıza kaza bela gelmesin şansımızı maksimize etmektir ve risk yönetimi adı altında bu konu ciddi araştırma konusudur.(sadece motor için değil portföy yönetiminde ve birçok alanda kullanilan)

"güçlü motorla başladım aa bak bişey olmadı" yı kanıt olarak sunmak hiçbir anlam ifade etmez, sen şanslıymışsın, diyelim ki şanslı %30 içindeymişsin bu tip davranışı sergileyenler arasında. eğer ufak motorla başlasan kazasiz belasiz kullanma şansın %30 değil %95 olacak idi. bu ancak anlamlı bir argümandır.

umarım birşeyler anlatabilmişimdir.

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: crato **************

ben 600cc likle başladım şudur budur hala yaşıyorumu bir kanıt olarak sunanlara duyurudur:

3000ft den paraşütsüz uçaktan atlayan birinin de kurtulma olasiligi vardir, motora bu güçlü makinelerle başlayanların da hiç sorunsuz kazasız kullanma şansları vardır. önemli olan şansın ne kadar olduğudur. amacımız başımıza kaza bela gelmesin şansımızı maksimize etmektir ve risk yönetimi adı altında bu konu ciddi araştırma konusudur.(sadece motor için değil portföy yönetiminde ve birçok alanda kullanilan)

"güçlü motorla başladım aa bak bişey olmadı" yı kanıt olarak sunmak hiçbir anlam ifade etmez, sen şanslıymışsın, diyelim ki şanslı %30 içindeymişsin bu tip davranışı sergileyenler arasında. eğer ufak motorla başlasan kazasiz belasiz kullanma şansın %30 değil %95 olacak idi. bu ancak anlamlı bir argümandır.

umarım birşeyler anlatabilmişimdir.

arkadaşım kendi adıma ben 600 cc ile başladım hala yaşıyorum kavgasında degilim..
ben bu olasılıkda olmalı derdindeyim..
yani yüksek cc motorla başlayan birine olabilir denilmeli
hemen yok yaşamaszın.. yok ölüm makınası..
yok yanlış yoldasın..
nasıl deniyor yaaa neye göre..
kim beni tanıyor yapımı biliyorki bu kadar rahat konuşuyor..
verdiğin istatistikler neye hangi dokumanlara dayanıyor..
bende küçük cc yle başlayan % 40 yaşar
büyük cc yle başlayan % 50 yaşar dersem nasıl işin içinden cıkıcaz..
3000 ft boşver adam yolda yürürken iki kişinin kavgasını ayırıken bıcaklandıgı için ölmüş..
ölüm ve yaşamı belirleyen dış faktörler değil alın yazısıdır..
dış faktorler sadece bahanedir..

boy

Crato neden mithrelios arkadaşımızın mesajını sildin? Forum kurallarına aykırı birşey yazmamıştı!

@vedat kaya
ölüm ve yaşamı belirleyen dış faktörler değil alın yazısıdır..
dış faktorler sadece bahanedir..
Alın yazısı mı? Eee peki sen alın yazında ne yazdığını biliyor musun da bu kadar rahatsın? Alın yazısı diye birşey olmaz. Buna körü körüne risk almak denir. Sen risk alırsın başına birşey gelir veya gelmez. Gelmezse şanslı sayılırsın...

Son düzenleme:
Boy ile rahmi ve halime'nin arkadaşı anahtarına kapışsın, biz de seyredelim o zaman:) Boy geçerse kral boy'dur, ama rahmi ve halime'nin arkadaşı geçerse boy'u kimse iplemez bir daha olur biter:p Ben gene de diyorum, rüzgarsız ve düz bir yolda CBR600 görülen değil de, gerçekleşen hız olarak 240km/h'ı geçemez bence...

Shamil kardeşim bende onu diyorum işte gelsin abi görelim ustayı hastayı.:queen: :queen: Ben benim motorla 250.km yi gördüm her zaman kanıtlamaya hazırım.:)

Crato neden mithrelios arkadaşımızın mesajını sildin? Forum kurallarına aykırı birşey yazmamıştı!

Alın yazısı mı? Eee peki sen alın yazında ne yazdığını biliyor musun da bu kadar rahatsın? Alın yazısı diye birşey olmaz. Buna körü körüne risk almak denir. Sen risk alırsın başına birşey gelir veya gelmez. Gelmezse şanslı sayılırsın...

neyin peşinde olduğunuzu hala çözemedim başından beri okuyorum ölümler kalımlar tecrübeler acemiler 5 aylıklar 30 yıllıklar hepsi çorba olmuş durumda 30 yıl motoro binmek tabiki güzel ama çok konuşan değil çok gezen bilir bende 10 yıldır biniyorum 23 yaşındayım ve iki teker üstünde 100 bin km reyi devirdim artık geride kaldı binmedim motor kalmadı nerdeyse hepsini tam hakkıyla kullanırım ama bütün motorların aynı bile olsa gidişleri ve duruşları farklıdır 600 f 288 basarmı tartışılır bunu aldıktan sonra daha rahat görücem ama kimse kimseyi küçümsemesin yok 3 aylık yok 5 aylık ben nice 20 yıllıkları geride bıraktım bu sorun değil kimse tecrübeyi yaşamadan öğrenemez

bende 4 ayda 5 kere kaza yaptım 10 yılda yaptıklarımın sayısını bile hatırlamıyorum ama halen yaşıyorum canavar gibiyim nası motor kullandımı bilen bilir ortada yarış varsa hiç kaçırmam gelirim ve her tarz motorda yarışırım şindi belki banada dersiniz senin yaşın kadar biz motor kullandık diye
bunlar heep boş şeyler herkez bilgisini kendi giderken kullansın

her zaman sloganım az konuşup çok gaz çekmek sizde böle yapsanız şu topiktekinden daha fazla bilgi elde edersiniz heralde

Arkadaşlar bu tartışmanın sonu yok,
Ben de alın yazısına inanırım. Dünyadaki tek ölüm sebebi motor veya araba kazası değil. Evet hız yapmak büyük bir risk olabilir ama risk almayan veya hızdan korkan birinin yarış motoruna verdiği paraya da yazık sıkışık trafikte çektiği eziyetede.
Ben şahsen düz yolu buldummu kadran neyi gösterirse basıyorum. Hata yapsam ölürüm bunu da biliyorum ama o hızlarda araba ile de hata yapsan ölürsün.
Trafikte sıfır koruma ile gezen o kadar bilinçsiz sürücü varki...
Bir kısmı da polis kanmdırmak için 25 YTL'lik kasklardan takıyor.
90 km.ile kaza yapsalar hayati tehlike çok fazla.
Uzun lafın kısası motora bilinçli bindikten sonra, motorunun ve kendinin limitlerini iyi bildikten ve gereksiz kahramanlıklar yapmaktan kaçındıktan sonra motorun hacminin çok önemi yok.
Büyük cc li motor alan ölür demek yerine bu motorların tehlikesini detaylı bir şekilde anlatarak insanların bilinçlenmesine katkı sağlayabiliriz. Tehlikelerini anlatarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini gösterebiliriz.
Biz motor kullanan insanlar bile büyük cc.li motor alan ölür diye ön yargılı yaklaşırsak hayatında motora bile binmemiş insanların ön yargılarını kim değiştirebilir.

boy

@gümüş600f
büyük makine ile motora başlanılmaz diyenlere ayrıca bişey söylemek istiyorum böyle diyeceğinize eğitim alıp binilebilir demelisiniz çünki ben ilk büyük makine ile başlamama ve hiç kaza yapmamama rağmen honda fabrikada geçen ay aldığım eğitimde anladımki motor kullanmıyomuşum o beni kullanıyomuş yılllardır motor kullanırım ama öyle sanıyomuşum
Deneyim ile eğitim birbirini tamamlayan şeylerdir. Bir seviyeye senelerce motor kullanarak da gelebilirsin, eğitim alarak da gelebilirsin. Eğitim daha çabuk deneyim kazanmanı sağlar. Genelde kimse eğitim almadığından, ben büyük motora geçmek için uzun seneler motor kullanılması gerektiğini söyledim. Eğitim alınırsa tabi bu süre biraz daha kısalıyor. Örneğin 16 senedir motor kullanmama ve hiç eğitim almamama rağmen profesyonel eğitmen gözüyle eleştri için geçen hafta BMW Rider Academy'deki Güvenli Sürüş Eğitimi'ne katıldım. Her zaman eğitim alınmasını savunuyorum ancak benim başladığım senelerde ne bu tip eğitimler vardı, ne de büyük hacimli motorlar bu kadar yaygındı. Eğitimde yaptırdıkları hareketleri normal hayatta yapmıyorsunuz ama dengeyi geliştirmek için size orada yaptırıyorlar.

@vedat kaya
sen bu gücü çesareti kendinde bulamadıysan ben napiyim kücük cc yle başla yaşarsan büyük cc ye cevirirsin..
Ben şu anda zaten 1000cc kullanıyorum. Ama bu motora 5 aydır motora biniyorken binmedim. Ben motor binmeye başladığımda büyük hacimli motorlar çok yaygın değildi, motora binen de çok yoktu. Ben bu işe 125cc crosslarla başladım sonra da her çeşit motoru kullandım. Son olarak performanslı sürüş sevdiğim için de 1000RR aldım. Cesaretli olmak iyidir ama bilinçsizce cesaret sergiliyorsan bu iyi bir özellik değil aptallıktır. 600cc bir makina kullanıyor olmana diyeceğim birşey yok. Herkes kendini bilir, ne yapabileceğini ne yapamayacağını bilir. Sadece forumdan bir arkadaşımın kaza veya ölüm haberini duymak istemem. Genelde 600cc ve üzeri motorla başlayanların kötü haberlerini alıyoruz. Senin de bu şekilde bir olay yaşamanı istemem. Diyeceğim bu kadardır.

@mert ybr 125
iki teker üstünde 100 bin km reyi devirdim artık geride kaldı binmedim motor kalmadı nerdeyse hepsini tam hakkıyla kullanırım ama bütün motorların aynı bile olsa gidişleri ve duruşları farklıdır 600 f 288 basarmı tartışılır bunu aldıktan sonra daha rahat görücem
Arkadaşım küçümsemek için söylemiyorum ama "binmediğim motor kalmadı, hepsini hakkıyla kullanırım" diyorsun ama şu anda kullandığın motor YBR125! Bu nasıl iş anlamıyorum? Ben insanların bu davranışlardan dertliyim bu forumda ama hala insanlar aynı tavrı sürdürüyor. Neyse artık bu konuda birşey demeyecem. İsteyen istediğini kullansın, bazı şeyleri yaşadıktan sonra öğreneceksiniz anlaşılan...

Son düzenleme:

+bu başlıkta yazışan üyeler konuşma adabını ele almazlarsa bu başlık kilitlenecektir.

+başlığı açıp, soru soran arkadaşı bilgilendirmek yerine üyelerin birbirlerine tartışma içerikli mesajlar atması yasaktır.

+foruma üyelik süreniz size forum içerisinde umuma açık ortamlarda moderatörleri küçük düşürücü niteliklerde mesaj atarak hesap sorma yetkisi vermez. nedenini öğrenmek istiyorsanız sitemizde aktif olan Özel Mesaj özelliğinizi kullanmanızı tavsiye ederiz.

boy

Bu arada Vedat arkadaşımızın başka bir başlıktaki yorumu :

R1 başlangıc motoru olmaz... illa büyük cc dersen sana hondanın F modellerini tavsiye ederim..

Bana çok mantıksız geldi de... Yani 170 hp lik 300 km/h yapan motor başlangıç motoru olamaz ama 110 hp lik 260 km/h yapan motor başlangıç motoru olabilir öyle mi? Vedat'cım aradaki farkı anlatabilir misin bana?

valla 600 lük makine olsun tuning racing farketmez tam şehiriçi ve sehirdışı motorudur bence fiyatlarını bilmiyorum ama bana da lasım bir tane bilginize

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bizim siteden cyberm nickli arkadaş 3 ay kadar önce 600f almış. Motor hala 300 km de, adam sürememiş işte, geçenlerde çin işi crosslara bakıyordu öğrenmek için.

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.»»»»»»
Başlığın konusuna ve yapılan uyarıya rağmen yazılan mesajlara bakıldığında kilitleniş sebebi açıkça görülecektir.
icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: crato **************

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar