TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Benim motorunda zorlanmadan çıktığı hız 110 civarı ondan sonrası rüzgara göre yavaş yavaş saniye gibi artıyor 130 a kadar

Birde 2.vitesde motor traktör gibi çalışıyor zincir bollaştı ondanmı acaba

En son motul 10-40 yağ koymuştum 1500 km yi geçti onuda değiştirmek lazım, bujiyide değiştireyim aradan çıksın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

Arkadaşlar yarın yaşar motora gidip hava ve yağ filtresini değiştircem. Motor 7300 km oldu bujiyide değiştircem ama kendim ngk bujimi alıp takayım yoksa servisde orjinal bujimi taksınlar ?

buji için servisle konuşma bile, kendin alıp tak gitsin. servir yağ filtresini 10 tl ye ve hava filtresinide 25 tl ye değiştiriyor "bayrampaşa-motobest2" şubesinde. zinciri bedava gerdi, işçilik yok gibiydi zaten parada almadı.

evet, hafif yokuş yukarı doğru 105 görüyordu ve önümde araba yüzünden yavaşladım sonrada yol bitti. 110 rahat görüyor. düz yolda 120 falan. yokuş aşağı pek zorlamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

Merhaba.. Bugün hava baya sıcaktı.. Kontağı her açtığımda benzin göstergesi farklı gösteriyordu.. Havalardan dolayı mı oldu sizce..

motorun kontağı kapat ve sola yatır sonra aç, o zaman depo full oluyor. kontağı kapat ve motoru sağa yatır sonra kontağı aç, o zamanda benzin bitik oluyor. motorun yakıt okuma parçası benzin deposunun sol tarafında.

arkadaşlar merhaba. bir sorum olacaktı.. bende 2011 tvs rtr 150 lik var. ekzantrik milimin rulmanı dağılmış değiştirecem. yaklaşık 3-4 gün önce söktüm ancak rulmanı bulamıyorum. bu rulmanın ebatı yada fotosunu atabilecek arkadaşım varmıdır acaba???

Galadquendy
Hocam Avrupa yakasında nerdesin. Çok iyi bi usta var 450 liraya komple motor yapıyor Apache'ye. Bu rakam gerçekten iyi bir rakam. Yardımcı olurum

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:21 ----------

Selam Arkadaşlar

Eğer maslak da itü civarında olan arkadaş varsa tanışmak isterim.Çay içeriz itüde, motorcu muhabbeti yaparız :D

İstinye parkta çalışıyorum. Görüşmek isterim :)

Son düzenleme:
Motoru dün akşam servise bakıma götürdüm kendim uğraşmak istemedim bu seferde servis yapsın dedim

7.500-8.000 km bakımı gibi birşeydi işte yağ,yağ filtresi, hava filtresi değişti ,zinciri gerdi biraz yağ sıktı zincirede bu kadar

35 + 15 + 25 + 35(servis) = 110

Şeklinde bir hesap çıkardılar bana biraz fazla geldi özellikle işçilik 35 edecek birşey yapılmadı sanki. Yağıda castrol koyuyorlar

Zincire yağı biraz bol sıkıyorum durduğu yerde gece damlama yapabilir dedi. Giderken şıçramasın dedim yok bişey olmaz şimdi dedi. Eve geldimki arka teker felan yağ içinde ,zincir bütün yağı fırlatmış

Banada biraz çok geldi.. Bu arada aynı şeyi bende yaşadım zincirimi kendim yağladım hemen ardından markete gittim geldim.. Arka teker hep yağ olmuş sıçramış çıkmıyor da :) Allahtan yeni lastik alacam dert etmiyorum..

Banada biraz çok geldi.. Bu arada aynı şeyi bende yaşadım zincirimi kendim yağladım hemen ardından markete gittim geldim.. Arka teker hep yağ olmuş sıçramış çıkmıyor da :) Allahtan yeni lastik alacam dert etmiyorum..

Ben normalde kendim yağlarken araya karton koyardım işim bitincede en az 1 saat kullanmam zaten 15dk da kuruyan bir yağ kullanıyorum ama servisin kullandığı su gibi birşeydi :)

Sabunlu su ve bir fırçayla çıkar heralde ya lastiği değiştirmeye gerek yok :D

Ben normalde kendim yağlarken araya karton koyardım işim bitincede en az 1 saat kullanmam zaten 15dk da kuruyan bir yağ kullanıyorum ama servisin kullandığı su gibi birşeydi :)

Sabunlu su ve bir fırçayla çıkar heralde ya lastiği değiştirmeye gerek yok :D

Benim lastik hala ilk günkü orjinal lastiği ve 16.000 km yaptı :) O yüzden benim değiştirmem lazım.. :mrgreen:

Galadquendy
Hocam Avrupa yakasında nerdesin. Çok iyi bi usta var 450 liraya komple motor yapıyor Apache'ye. Bu rakam gerçekten iyi bir rakam. Yardımcı olurum

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:21 ----------

İstinye parkta çalışıyorum. Görüşmek isterim :)

eyvalla saol bende beylikdüzünde oturuyorum thy yeşilköy de calısıyorum 450 tl ne parası sadece işçilik mi ? işçilikse cok palı

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ya arkadaşlar benim yazılarım süs içinmi duruyor? kaale almıyorsunuz neden? istanbul/bayrampaşa motobest-2 şubesinin bakım kağıdını çektim attım buraya niye bakmadınız? bedava baktı motora resmen ve 165tl kaskı 130 liraya satın aldım son iki tane kalmış diye. alın resmi bir daha atıyorum. yakıt sarfiyatlarınıda yazıyorum.

yağ yakma sıkıntım fena, böyle giderse bu başlıktan ayrılacağım. alın son kez bakım makbuzunu atayım;

zinciri gerdi ve yağladı sprey ile - bedava
hava filtresi - 25 tl (internette 24 tl çıkıyor fiyat, yani parça satış fiyatına değiştirdi)
yağ filtresi - 10 tl
sübap ayarı - 60 tl
ipone yağ - 50 tl
gdr kask - 130 tl

z5dqo7.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

Silindir piston sekman üst kapak. Egzantrik

acayip yağ yakıyor, böyle giderse osmana işim düşecek :) önce 450 tl denkleştirmek gerek. belkide kendim yaparım motoru belli olmaz.

Fatih sübap ayarı için 60 lira fazla geldi bana. Sürat motor bile 30 liraya yapıyor. Whatsapp grubundan dolayı burası biraz daha yavaş ilerliyor.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Fatih sübap ayarı için 60 lira fazla geldi bana. Sürat motor bile 30 liraya yapıyor. Whatsapp grubundan dolayı burası biraz daha yavaş ilerliyor.

bana da pahalı geldi ama diğer uğraşlarına para almamasından ötürü durumu eşitledi gibi. yinede ucuz sayılır.

Arkadaşlar ben 16.000 km.'dir (2 yıldır) kullandığım motorumu sattım.
250 cc yeni motor aldım.

TVS Apache sapasağlam motormuş, hiç bir sorun çıkarmadı, hiç yolda bırakmadı.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Arkadaşlar bugün 7-8 civarında Kağıthane Beyaz Cafe de buluşup çay kahve sohbet edicez.. Katılmak isteyen görmemiş olan olursa diye ayrıca buraya yazmak istedim.. İstanbulda olan tüm apache sahiplerini bekleriz

Arkadaşlar ben 16.000 km.'dir (2 yıldır) kullandığım motorumu sattım.
250 cc yeni motor aldım.

TVS Apache sapasağlam motormuş, hiç bir sorun çıkarmadı, hiç yolda bırakmadı.

Hayırlı olsun.
Yeni motorun marka ve modeli nedir?
Birde sakıncası yoksa fikir vermesi açısından kaça satıp, kaça aldığınızı paylaşabilirmisiniz?
Yoksa da canınız sağ olsun.

Slm arkadaşlar size bir sorum alacak benim motor 2011 model yani ilk dijital göstergeli olanı ön çamurluğunu değiştirdim ve çamurluk çok eğri duruyor hatta arka tarafı sürtüyor taktığım çamurluk önceki modelin çamurluğu (2010) ondan olabilirmi.

Slm arkadaşlar size bir sorum alacak benim motor 2011 model yani ilk dijital göstergeli olanı ön çamurluğunu değiştirdim ve çamurluk çok eğri duruyor hatta arka tarafı sürtüyor taktığım çamurluk önceki modelin çamurluğu (2010) ondan olabilirmi.

Bağlantılarda hata yaptığınızı sanmıyorum.
Geriye dediğiniz gibi model farkı ihtimali kalıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar