Hayırlı günler arkadaşlar. Ben motorumu 27 Kasım 2015 te aldım, aküden başka hiç bir problemim olmadı onuda garantide değiştik. Bu motoru almaya karar vermem de Turkiş39 arkadaşımızın yazıları çok etkili oldu kendisine teşekkür ediyorum. Fakat bir çok arkadaşımızın servis problemi olduğunu gördüm ve UMA ya aşağıdaki mail i gönderdim. bu şekilde sorun tespit eden arkadaşlarında mail göndererek sorunu dile getirmeleri çözümün hızlanmasını sağlayacağı görüşündeyim.UMA çözüm konusunda kararlığını göstermektedir.
Sayın UMA yetkilileri;
Biz RX3İ kullanıcıları olarak mevcut forum sayfalarımız da bilgi alışverişinde bulunmaktayız ve öne çıkan birinci sorun servislerin ilgisizliği ve yetersizliği. Serviste ilk 1000 bakımını yaptırdım, adam yağı göz kararı dolduruyor ne kadar koymalıyız biliyor musun diyorum o önemli değil diyor, zinciri göz kararı gerdiriyor yazan ölçüye göre yapalım diyorum o önemli değil diyor, ön amortisörden tık tık ses geliyor diyorum, önemli bir şey yok olur öyle diyor neden ses geldiğini sorduğumda şuradan şu sebeple ses oluyor diyemiyor iken önemsiz olduğuna nasıl karar veriyor. Vidaları bi kontrol edelim gevşemiş olanlar olabilir diyorum, alıp eline anahtarı kontrol etmiyor da kolay kolay gevşemez diyor. ve sözde bakım bittikten sonra ben motorumu kontrol etmek zorunda hissediyorum, rahat değilim çünkü. bir de bakım sonunda kitapçıkta ki bakım periyodu çizelgesini kaşeleyip imzalayalım diyorum gerek yok önemli olan sisteme işlemek diyor ve üç gün sonra mondial i aradığım da burada sistemde görünmüyor diyor.
Şimdi size soruyorum sayın yetkili; biz kullanıcıların sorumluluğu km si geldiğinde yetkili servise götürüp teslim etmek ve var ise şikayetimizi bildirmekten başka nedir? anahtarları aletleri alıp biz mi kurcalayalım? adamın dükkanında bilgisayarın başına geçip biz mi sisteme girelim? Çok şükürler olsun ki benim motorla ilgili olarak ne stop etme nede başka hiçbir problemim olmadı sadece akü problemi oldu sağolun onu da değiştirdiniz sorun hal oldu. Bu ihmali davranış sonunda ortaya çıkacak sorunlarda kim sorumlu olacak nasıl tespiti yapılacak yoksa ne olursa olsun garantiden halledilecek mi. Amacımı üzm yemektir yoksa bazı servisleri kast ile suçlayıp bağcıyı dövmek değildir. Ancak bu servislere mutlaka müşteri ve servis imzası olan kalem kalem yapılacakların belirtildiği bir bakım formu düzenleyip göndermeniz ve bu formlarıda merkeze istemeniz gerekmektedir. Hepsinden önemlisi gelen müşterinin cebine bakan değil, çözüm odaklı hizmet verdikten sonra emeğinin karşılığı olan hakkı olanı alan servisler yetkilendirmenizdir. ( İşini olması gerektiği gibi yapan servisleri tenzih ederim.) Servis sorununa kesin çözüm bulmanız dileğiyle saygılar sunarım
Eyvallah kardeşim.RX3 almadan önce Mondial yetkilileri ile çok tartıştım bu konuyu.Servislerin müşteriye tutumundan tut,ilgisizliğine kadar.Tek şartla bu motoru alırım,şartımda servisleri biraz olsun düzene sokmak dedim.Servisle yaşadığım tüm olayları bir bir aktardım.Bu forum üzerinden de siz kullanıcılardan aktarmanızı her seferinde rica ettim.Gördüğünüz üzere,tutumu değişen servisler de var,inat edip laga luga yapanda.Bi süreçten geçiyoruz,Mondial yetkilileri iyileştirme konusunda ellerinden gelenin fazlası yapmaya devam ediyor diyebilirim.Amacımız orta yolu bulup düzgün hizmet almak.Benim servisim aynı zamanda Yamaha servisi.
Gözlemlediğim kadarıyla Servisler işlerine karışılmasını istemiyorlar.Aslinda işlerine karışmayıp,bu motor Türkiye de ilk defa satışa sunulduğu için,bazı ince detayları var bakım zamanlarında,onları göstermeye çalıştığımızı anlamak istemiyorlar.
Yağı kendimiz getirme konusunda ise,yağdan en az 10 TL kazanacak artı işçilik.O yüzden bu ücretten olmak istemezler.Eyvallah.
Parça temini konusunda,ilk yapılan şey müşteriye fabrikada yok demek,defalarca şahit olduk.
Fazla uzatmayalım.Bizim motorumuz biraz özel aga.Filtrelerini sökecen,yağ tamamıyla boşalacak,yedek yağ filkresini elinde bulunduracan bu kadar basit.Ama sen yok illa ben katakulli yapacam diyosan Allah (C.C.) ıslah etsin ne deyim.
Karalamak çok kolay,biz orta yolu bulup hizmet almak için çabalıyoruz.