Lastik konusunda haklısınız. Ağırlıklı asfalt yol kullanan biri olarak, lastiklerimin tubles olmasını isterdim. Ancak rx3'ler aynı zamanda arazi şartlarında da belli ölçüde performans göstermesi beklenen motorlar. Bu nedenle araziye çıkan motorlar tubles olmaz. Çünkü jantın eğilmesi veya lastikte oluşacak geniş ve ciddi yarıklar, özellikle yan yüzeydekiler, lastiğin arazi şartlarında asla tamir edilememesine yol açar. Bu nedenle tüm arazi şartlarına uyum göstermesi beklenen motosikletler şamriyelli lastik kullanır. Bu durumda dış lastikle oluşabilecek ciddi bir sorun bile, sadece iç lastiğin tamiri(yedek ile değiştirilmesi ve dış lastikte yarılmış yere içeriden bir "get" koyma yoluyla yola devam edebilme imkanı sağlar. Ama derseniz ki sen neyi tercih edersin. Tabi ki tubles.
Bu arada mondialden hediyeler geldi. Tamir sehpası, bez, anahtarlık ve reflektörlü yelek. Bunlar için Mondial UMA grubuna içten teşekkürlerimi sunarım. Hakikaten müşteri memnuniyeti konusunda Mondial ciddi aşama kaydetti diye düşünüyorum. İnşallah bu durum daha da ileri giderek devamlılık arz eder. Bundan cesaret alarak, özellikle RX3i evo tarzı motorları için UMA mondiale aksesuar önerilerim var naçizane. Çünkü eğer mondial yapar/yaptırır ve satarsa, hem hesaplı olur hem de motosikletin ilgili bölümlerine direkt uyum sağlar diye düşünüyorum. Önerilerim:
1. Orta sehpa,
2. Elcik koruma (motosikletin rengine uygun bir kaç alternatif)
3. Ön çamurluk uzatma. (pulasarın ki uyuyor diyorlar ama neden mondialin kendinin yok)
4. Alternatif boyda ön cam siperlik (10-20 cm daha yüksek olabilir)
5. Tubles lastiğe uyumlu jantlar, aliminyum veya tublese uygun tel jantlar.
6. Aliminyum yan ve arka çantalar.
7. Sis farları (takınca garantiyi götürmeyecek cinsten)
8. Yan ve/veya arka çantalara monte edilebilecek ledli stop ve/veya park lambaları.
9. daha detaylı ve teknik özelliklerin de yazılı olduğu bir kullanıcı el kitabı. Şu anki kitapta gördüğüm kadarıyla ihtiyaç duyulan birçok bilgi eksik. Örneğin emme ve egsoz sübap aralıkları, ampullerin watt değerleri, kullanıcının yolda karşılaşabileceği basit şeylerin tamiri/değişiminin nasıl yapılacağını (örneğin ön far ampul değişimi) vb. türden resimlerle anlatılmış el kitabına (servis manuali demiyorum) ihtiyaç var.
10. Aklıma gelen ve bence en RADİKAL olabilecek şey ise RX3'ün motoru. Bence Mondial (eğer mümkünse) sadece bu kasayı zongshenden alıp, motorunu ise bajajın 400 cc'lik olanını şanzıman vb düzeltmelerle bu kasaya uydurarak yeni bir 400 cc'lik alternatif RX4İ üretmeli mesela. Biliyorum fazla radikal oldu ama neden olmasın???.
Selamlar ve herkese kazasız sürüşler diliyorum. Mondiale de tekrar teşekkürler.