Arkadaslar merhaba. 15 dakika ulasim ile ise gittigimden evimden ailevi sebepler nedeniyle tasinmak durumundayim. Park derdi para vs dertleri nedeniyle alamadigim motorumu alacagim artik. İhtiyaclarim soyle. Bu yuzden nc serisi mantikli geldo ama kullanicisndan hic yorum alamadim.
Beykoz maslak yapacagim kopru gecmece var tabi. Tam olarak gunde minomum 40 km yapacagim. Park derdim yok. Derdim hiz degil trafige takilmadan ev is yapmak istiyorum. Eskifen cbr 125r vardi ve cok rahatti bu yonu. Dedigim gibi hiz derdim yok fakat esimin ailesi yunanistanda bu yuzden uzun yol yapmak da istiyorum. Hatta ailemim bir kismi da antalya da onu bile yapabilirim fakat uzun yol illaki yapilacak. Bu yuzden ikinci tercihim bu. Nc ler dikkatimi cekti bu yuzden. Trafikte kurye gibi olmasam da arabadan cok cok daha rahat bu gunluk ev is guzwrgahinda gidebilirim diyorum. Cantali olan modellerini gordum gayet guzel dueuyoru. Sanirim uzun yolda da pek uzmez diye dusunuyorum. 2006 dan beri motorum yok fakat herturlu egitimi alacagim tabi. Butcem 25 e kadar cikar diye dusunuyorum. Ekipmansi egitimsiz sadece mtoor icin. Ne dersiniz ?
Jeeztro merhaba ;
Şehir içinde Commuter kıvraklığı ,
Uzun yolda Enduro keyfi
Yakıt olarak Scooter ekonomisi
Nc750x özeti denebilir.
Sizin için de bence en iyi tercih olur ,
Önceden 77cm'lik sele yüksekliğine sahip
Cbr125r kullanıcısı olduğunuza göre muhtemelen bacak boyunuz uzun olmasa gerek.
Bütçenize uygun 2016 öncesi RC72 alacağınızı varsayarsak ,
83cm sele yüksekliği belki kendinizi güvende hissetmemenize sebep olabilir.
Fazla teknik ayrıntıya girmeden şimdilik şunu söyleyebilirim ;
Honda mühendisleri ülke/İklim ve coğrafi/Irki nedenlerden ötürü örneğin ülkemize D kodlu motosikletleri gönderirken ,
kendi pazarında Japonya'da L kodlu motosikletleri satışa sunmakta ,
ve Type-LD denilen sele yüksekliği 80cm olan bu versiyona çevirmek de çok maliyetli değil.
Her ne kadar ''motor alçaltılırsa viraj tutmaz '' vs. gibi bir yanlış genelleme olsa da ,
''Üreticinin verdiği opsiyon dahilinde kalındığında'' Rake değeri pek veya hiç değişmeden ,
daha da güvenli sürüş sağlayabilirsiniz.
Sonuç ;
Hemen alın derim