Sony action cam için kask yan bağlantı aparatı yapımı

Sony'nin aksesuar fiyatları malum olduğu için elimdeki malzemelerle bir şey yapmaya çalıştım.

Öncelikle sağlam, bükülebilir ve delinebilir kalınlıkta bir taşıyıcı parçaya ihtiyacımız var. Ben mobilya paketinden çıkan kullanmadığım bir parçayı kullandım. Yalnız Her malzemeyi delmek mümkün olamayabiliyor evde. Demircide deldirmek zorunda kaldım (5 TL) :)

Parçaya iki adet delik deldiriyoruz. 7 mm çapında olmalı.

Daha sonra orijinal bağlantı aparatındaki geniş başlı yassı cıvatayı çıkartıyoruz. Bunun için siyah bandı çıkartıp cıvatayı tutan sekmanı sökmeniz gerekiyor. Bu cıvata yerine tercihen yassı ve geniş kafalı M6 boyutunda bir cıvata gerekiyor. Yine ünlü mobilya markasının artan parçalarından işime yarayacak bir cıvata buldum. Siz de benzer bir cıvata kullanabilirsiniz.

Cıvatayı delikten geçirip taşıyıcı parçamızı bağlantı aparatına bir rondela ve somun ile sabitliyoruz.

Son olarak kameramızı taşıyıcıya bağlamak için 1/4 inch boyutunda bir cıvataya ihtiyacımız var. Çıkardığımız orijinal vidayı da kullanabilirsiniz. Ben araya sarsıntıyı kesmek için bir parça koyacağımdan daha uzun olan evdeki nota sehpasının ayar cıvatasını kullandım. Metrik cıvata denemeyin. Dişleri bozarsınız.

Bitmiş hali şu şekilde oluyor. Henüz denemedim ama oldukça sağlam duruyor. Beğendiğinizi umuyorum :)

Bende as50 var, aparata 109 tl istediler kasmadan vericem pazartesi sanırım

Güzel yöntem ama platform Titreşim yapar mı acaba. Ayrıca el işi becerisi olmayanlara 3M dual lock Mantar kafa cirtli bant ile yaapistirmayi öneriyorum ben.

Güzel yöntem ama platform Titreşim yapar mı acaba. Ayrıca el işi becerisi olmayanlara 3M dual lock Mantar kafa cirtli bant ile yaapistirmayi öneriyorum ben.

Dual lock ile ilgili bir video izlemiştim. Direkt yapıştığında kaska çok yakın olduğu için görüş açısının sıkıntılı olduğunu ve ek bir levha parçası üzerine yapıştırdığını anlatıyordu.

[youtube]0JBbMQQ37UQ[/youtube]

Son düzenleme:
En temizi çine yürümekmiş bu konuda bir kez daha dogru karar verdiğimi görüyorum. 109 tl nedir ya şaka gibi.
Hocam bu arada açı ayarlama sıkıntın olacak gibi görünüyor.

arkadaş parasını verip alacağım onu bile bulamıyorum. bu nedir allaaasen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar