geçen gün ufaktan bir gezeyim dedim şile köylerini hafiften gezdim totalde git gel 130 140 km yol yaptım depoda benzin vardı o yüzden yakıt almamıştım bu gün 270 km'de benzin ışığı yanıp sönüyordu gidip benzin aldım. depoyu fulledim 8.42 lt yakıt aldı 37 tl para verdim hesaplamama göre 13 kuruş yaktı 1 km de ya bende bi yanlışlık var yada benzin pompası yanlış hesapladı pek inanasım gelmiyor açıkcası 19 20 kuruş yakan makinanın bu değerleri görmesi... son yolculuğumda 100 km'de 3.12 lt yakmış...
abi sen yat kalk dua et ben öyle atik tetik bi kullanıcı değilim. Tatlı su motorcusuyum
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
Bugün öğleden önce motorun 2000 bakımını yaptırdım Maslak Sanayi Mondial Servisi Bilge Motor -Serdar GÜRDAL (http://www.bilgemotor.com.tr/) (https://www.facebook.com/serdar.gurdal.92?fref=ts )abide. 4.Leventte oturuyorum bana en yakın servis. Avrupa yakasının en kral mondial servisidir. Adamın tecrübesi kulaklarından akıyor bizde arada gidip akanları topluyoruz.
Öğleden sonra bir arkadaşın ricası üzerine bir iş için Kadıköye gittim. Kadıköye gitmişken internet ortamından tanıdığım Kadıköy Hasanpaşa Mondial Servisi Motoaras - Özkan ARAS (http://www.motoaras.com/index.html) (https://www.facebook.com/soonsurat?fref=ts) ile tanıştım. Bu arkadaşta Anadolu yakasının kralı hatta engizek kartalı. Genç atik tetik çevik bir arkadaş. Özveride bulunmuş tecrübe sahibi olmuş ve zaten gelişmiş ancak daha da gelişme yükselme çabasında.
İki servistede verilen hizmet beklentinin üzerinde. Zaten bu durumu iki servisin önündeki motor rezervini görünce anlıyorsunuz. Ayrıca hizmet aldığınız esnada size olan davranışlar dükkâna giren çıkanlar Mondialin satış sonrası hizmetlerini daha da geliştirme çabasında olduğunun ayrıca bahsettiğim kişilerin kişisel becerileri bu konuyu nasıl yalayıp yuttuklarını gösteriyor.
Avrupa yakası için Bilge Motora, Anadolu yakası için Motoarasa gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Boşu boşuna köprü geçmenize gerek yok hizmet aynı. Bunların haricinde de servisler var ancak bu kişilerin isimleri en çok internette geziyorsa vardır bunun bir hikmeti yok sa kimsenin ekmeğine mani olmak bana yakışmaz yazdıklarım tamamen şahsi görüşümdür. Siz farklı düşünüyor olabilirsiniz
İkisi ile de yaptığım görüşmeler sonucunda güncel konular ile ilgili edindiğim izlenimler şöyle ;
1. İkiside orta ayaklık satıyor. Resimleri daha önce buralarda paylaşıldı. Telefonla irtibata geçerek fiyat ve kargo bilgisi alabilirsiniz.
2. Motosikletin egzoz una susturucu takmak evet sesi engelleyebilir ancak torku etkiler.
3. Sis farı ve buna benzer elektrikli alet edevatların montajını talebe binaen yapıyorlar. Ancak garanti belgesinde de belirtildiği üzerebu yapılan işlem motorun elektrik sistemini garanti dışı bırakır.
4. Fabrika lastikleri şehir içi sakin kullanıcılar için yeterli ancak şehir dışı uzun yollar için ayrıca atik sürücüler için ciddi sorun değişmesi çok mantıklı olur.
5. Arka çantalar uygunluk belgesi ile trafik tescilden işli değilse ruhsata işlenmeli.
6. Lastiklerin sibopları değiştirilebilir. Özellikle arka sibopun 90 derece gibi yamuk bir sibopla ile değiştirilmesi benzin istasyonlarında hava saatlerinin kullanımında büyük fayda sağlar. Ancak sibop adaptörü kullanırken bu adaptörü devamlı takılı bırakmak balans yapabilir mevcut sibobu salınımdan dolayı kırabilir yada seyir esnasında parça yerinden gevşer çıkar ve kazaya sebep olabilir.
7. Zincirin bir baklasından sökülmesi bunun için sökme punchı , sökme mengenesi yada çektirme kullanmak çok mantıklı değil lastiği gevşeterek sökmek en mantıklısı. Zinciri diğer çeşitli markalarda olduğu gibi klipsli hale getirmek çok mantıklı değil kazalara yol açabilir.
8. 2016 modellerde olan pulsarlarda benzeri olan lastik üstü çamurluk 2-3 haftaya kadar mondial de muhtemelen satışa başlayacak
9. Yanlış olarak bilinen stop etme sorunun direk olarak oksijen sensörü ile alakası yok. Bu gibi konular genelde aküden kaynaklanıyor. Ustalar motosikletin motoru dururken de çalışırken de hatta hangi devirde kaç akünün ölçüm değerinin kaç olacağını çok iyi biliyor.
10. Lastik hava basınçları evet sol arka çatalda yazıyor ancak bu hava basınçları kullanılırken arkçılı ve arkçısız olarak 2 bar aşağı yada aynı değerde şişirilmeli.
11. Yağlama ve temizlik spreyleri konusunda servisten marka tavsiyesi almakta hatta servisten almakta fayda var. En bilindik markalar yada pahalı markalar iyi düşüncesi tamamen yanlış. En klasik yapılması gereken özellikle oringli zincirler için mazotla yada gaz yağı ile temizlemek sonra kalın bir dişli yağı ve 2 numara boya fırçası ile 4 cephesine yağlamak.
12. ön cam siperine ek cam takmak yerine camı komple daha uzununu yaptırarak değiştirmek daha mantıklı ancak yeni yapılacak olan camın kalınlığı ve malzemesi önemli. Bazı ucuz malzemeler çok kırılgan ve kaza anında hasar verme ihtimali çok yüksek.
13. Motorun 5-10 km daha hızlı gitmesi için farklı dişli sayısına sahip arka dişlilerinin kullanılması çok büyük bir hata. Bu durumda kısa vadede düz yollarda iyi bir verim elde edilir ancak tork düşer ve uzun vadede motorun zorlanmasına binaen daha farklı arızalar çıkarmasına sebep olur.
14. Koruyucu ekipman en pahalı olandan değil en iyi olandan olmalı konuyla ilgili marka model tavsiyesi alabilirsiniz.
15. Elcik koruma kullanacaksanız bunların temel amacına hizmet etmesi maksadıyla ışıklı yanarlı dönerlilerden daha çok eli komple sarıp sarmadığı kontrol edilmeli.