Beyler belki yersiz belki size göre gereksiz bir soru olacak ama görüşleriniz benim için önemli. 15bin km scooter 5bin km ybr125 deneyimim var bu ay büyültcem motoru nasipse. Bi tarafım Bajaj Pulsar 200ns al diyo 8.300 fiyatı 100km de ortalama 4 litre benzini parça ucuzluğu. Diğer tarafım Yamaha dururken ne Bajaj'ı 36 beygir çift silindir canavar gibi bastın mı gidiyor uzun süre büyültme ihtiyacı duymazsın diyor. Sizce deneyimlerim hangi motora daha uygun ? Bajaj bir süre sonra küçük gelir mi ? Ve motoru babam hediye olarak alacağı için ucuz olanı mı tercih etmeliyim ? Bajaj top speed: 155km Yamahayı söylemeye gerek: yok

iyi forumlar.
Sana elimden geldiğince objektif olacağım arkadaşım; bu seçenekler arasında kesinlikle R25. Pulsar 200ns kullandım, nasıl bir motor olduğunu az çok biliyorum ve diyorum ki iki motorun arasında dağlar kadar fark var.
Haaa pulsar 200ns alınmaz mı? bütçen R25e yetmiyordur, 9 bin tl civarı bütçen vardır o durumda elbet tercih edilir. Ancak maddi olarak R25 imkanın olupta gidip pulsar alırsan her R25 gördüğünde keşke diyeceğine eminim. Hatta pulsarı kullanıp ardından R25 e binersen kafanı da duvarlara vurursun

Bu kıyaslamayı sadece performans açısından yapmıyorum. son hız, güç vs kağıt üzerindeki değerler, bazı farkları anlamak için iki motoru da test edip sürmek gerekir. Pulsarda kullanmış bir R25 sahibi olarka diyorum ki; R25 titreşim, sürüş dinamikleri, viraj kabiliyeti, lineer gaz tepkisi, rüzgar direnci gibi konularda pulasardan çok daha iyi.
Pulsarın R25 den üstün olduğu yönler ise nispeten biraz daha az yakması, uygun servis hizmeti ve ucuz parça fiyatları (parça fiyatları yamahaya göre gerçekten çok uygun). Gerçi R25i de sakin kullanırsan, düz yolda 90km/s sabit hızda ortalama 3,4lt civarı yakıyor, yani yakıt konusu sürücüye göre değişen bir mevzu aslında... Benim uzun dönem karma yakıt tüketimi ortalamam 3,7 lt civarındaydı mesela. Aynı değer 5,2 lt olan arkadaşım da var.
Ayrıca ybr de temel motosiklet sürüş tekniklerini geliştirdiysen, R25i kullanması ybr125den daha kolaydır, bunu da belirteyim