Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Benim bi sorum olacaktı belki 100kere sorulmuş cevaplanmış bir konu olabilir ama,
Kısmetse bu hafta içinde R25i bayiiden teslim alacağım. Aklıma takılan tek şey lastikler, Evet IRC belkide kötü herkesin dediği gibi (deneme fırsatım olmadı), ama ısındığında idare edilebilecek bir lastik midir?
Yoksa derhal değiştirmeli miyim?
Uçan kaçan deli viraj yapan biri değilim sadece hafif yatmalarda (sıcakken) ve fren konusunda üzer mi sıkıntı cıkarır mı sizce ?
[ 7-8 ay sonra yurt dışına çıkacağım için motoru tam kullanamadan satacağım o yüzden lastik değiştirmek istemiyorum pek]
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaş cevap yorum yapabilirse sevinirim..
Arkadaşım önce şunu belirteyim: Ben ki motor alındığı gibi IRC lerin değiştirilmesi taraftarı bir kişiyim.
Fakat senin bahsettiğin durumda IRC yaz kullanımında özellikle ısındıktan sonra seni idare edebilir. Yani tamam lastik kötü, kabul, ama sonuçta asla bu lastikle bu motor kullanılmaz diye bir şey de yok. Çok daha dikkatli olman gerekecek.
IRC lastiklerle çok iyi viraj yapan kişiler gördüm. Asfalt kalitesi mükemmel olan yollarda ve lastikleri çok iyi ısınmış vaziyette çok iyi viraj alıyorlardı.
IRC lerin en kötü yanı maalesef ki kuru-ıslak zemin geçişleri. Kuru zeminden aniden ıslak bir zemine geçiş yaparsan işte o zaman buz pateni yapan balerin misali kayıveriyor
Yani yaz günü keyifli keyifli sürdüğünü hayal et. Lastiklerde ısınmış, asfalt da şahane, sende tatlı tatlı viraj alıyorsun hiçbir sorun yok keyifler yerinde. Ama belediyenin çiçek sulama aşkı ağır basmış ve yol kenarındaki çiçekleri sulayayım yolu göl yapmış. viraj sırıl sıklam.
İşte o durumda sen daha ne olduğunu anlamadan, motorun virajda vıcıkk diye altından yağ gibi kayıp giderse gelip burada bana sövme
Uzun lafın kısası: IRC yazın sakin kullanımda idare eder mi? evet eder.
Fakat değiştirmek daha iyi olur mu? Evet kesinlikle daha iyi olur
Son düzenleme: