Kaliteli bir disk kilidi olsaydı caydırıcı olacaktı.Hırsızlar savunmasız olduğu için gözüne kestirmişler.Disk kilidi olsaydı eğer,gerekli alet temini,zaman kaybı,fark edilme olasılığı gibi sebeblerden hırsızların motoruna ilgi duyucaklarını düşünmüyorum.Fakat disk kilidide hırsızların gece gelip motorunu bir kamyona atmasını engelleme garantisi vermez.Geçmiş olsun.Hırsızlıktan korunmak istiyorsanız gerekli önlemlerinizi alın ve riski azaltın.Size bir anımı anlatıcam.16-17 yaşındaki 2 velet yüzünden ne kadar uğraştığımı ve zarara uğradığımı bilin.
Sym gts 250 i evo ilk aldığım zamanlar.Motorum yanlış hatırlamıyorsam 3.000 km de felan.Yanımda bir arkadaşımla beraber yakın bir arkadaşımızın doğum günü kutlamasına gittik.Motorumu sadece direksiyon kilidine bıraktım.(O zamanlar disk kilidi,zincir nedir bilmiyorum.Sym ilk motorum ilk trafik ve motorlu taşıt tecrübem.)O günde bir kaza yapmıştım ve motorumum üstünde maxiss lastikler vardı.Motorum yattı ve beni üzerinden yere fırlattıktan sonra ayağımın üstüne düştü.Ayağım baya şişti.Buna rağmen yinede arkadaşımla beraber doğum günü kutlamasına gittik.Motoru park ettikten sonra 2,5 saat boyunca motor parkda ve başıboş bekledi.Motoru oldukça işken bir caddenin çelik bariyerlerinin yanına park etmiştim.arkadaşımla beraber evden çıktıktan sonra motorumuzun yanına gitmeye başladık.İlgimi çeken 2 cocuk motorumun yanında biri selesine oturmuş telefonla mesajlaşıyor,diğeride çevreyi kesiyordu.Diyaloglar aşağıda,
A:Arkadaşım
B:Ben
B:Lan motorun başında birileri var bunlar ne yapıyor orda acaba.
A:Merak etme öyle takılıyorlardır.Şimdi sorarız.
Motorun yanına vardık.
A:Ne yapıyorsunuz siz burda
Cocuk 1:Abi arkadaşımızı bekliyoruz.Bak istersen telefonu gösteriyim(bana diyor)
B:Kaç yaşındasınız siz ?
Cocuk 1:17 abi
Cocuk 2:16 abi
B:Memleketler neresi ?
Cocuk 1

iyabakır abi
Cocuk 2:Siirt abi
A:tamam gidin lan burdan
Cocuklar gider ama bir tuhaflık vardır.Bunu sezemedik.Cocuklar gittikten sonra direksiyon kilidini açmak amacıyla anahtarı deliğe soktum ve anahtarın dönmediği fark ettim.Şimdi anlamaya başlamıştık.Şerefsiz o.... cocukları direksiyon kilidi kırmaya çalışmışalar ama becerememişler ve arkadaşlarını bekliyorlarmış.Eğer biraz daha geç gelseydik motorun çalınması neredeyse gerçekleşicekti.Şimdi olaydan sonra nemi oldu.Ben mecburen direksiyon kilidini kırmak zorunda kaldım.Ve çok kolay kırıldı.Fakat yine anahtar dönmüyor ve motoru çalıştıramıyordum.Sonrası tam bir rezalet.Arkadaşlarla o kadar yokuş ittik motosikleti.Kapalı otoparka bıraktım.Ertesi gün Arkadaşın amcasının nakliyat kamyonu vardı.Onunla anlaşıp motoru servise götürdüm.Servisdende güzel bir fatura yedim.Durduk yere bana baya bir paraya patladı.Şimdi düşünüyorum eğerki biraz daha bilgili olsaydım,bilinçli olsaydım bu başıma gelirmiydi.Motorun tamirine harcadığım paranın yarısıyla güzel bir disk kilidi alsaydım muhtemelen bu piçler motora bakıcak ve disk kilitli olduğunu gördükten sonra bulaşmayacaklardı.Dediğim gibi önleminizi alırsanız riski indirirsiniz.Motorunun geri gelmesi zor ama bu sana baya bir tecrübe kattı.Artık ikinci bir motor alınca onu daha sıkı korursun ve çalınmasına engel olursun.