Kağıthane Ofispark Önünden Çalınan R25 (Video Eklendi)

Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
317
Birşey sorucam , orada orta sınıf bir disk kilidi olsa sonuç aynı olur muydu acaba ?
 
Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
1,066
Birşey sorucam , orada orta sınıf bir disk kilidi olsa sonuç aynı olur muydu acaba ?

hırsıza kilit dayanmaz diye bir söz var orta sınıf bir disk kilidi olsaydı izlediğimiz video 58 sn yerine 1 dakika 30-40 sn civarı olurdu. ****************************************************** (burayı istediğin gibi doldurabilirsin) her türlü çalıyor.
 
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
295
Hayır adam herkesin içinde kilidi kesemez dimi dikkat çeker yani , Orada adam hemen alıp getiriyor disk kilidi olsa makasla kesmek zorunda kalmaz mı dikkat çeker zor olur ,

http://volkanbisiklet.com.tr/onguard/onguard-8006-pitbull-mini-u-anahtarli-kilit

Mesela ben bunu alıcam , Cbr 250r alıcam Okula gidince yada baska yere gidince 1-2 saat güvende olsun diye bunu takmayı düşünüyorum . Etkisi olmaz mı şimdi

Alarm disk kilidinden daha caydırıcı olur diye düşünüyorum. Hırsız kilidi görüp planını ona göre yapıyor ama alarmı görmüyor. Çalmak için dokununca alarm öter afallar bırakır gider. O yüzden alarm takmak daha güvenli diye düşünüyorum. Ben şundan bir tane sipariş verdim. Sele altına koyacağım.
 
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
317
Alarm disk kilidinden daha caydırıcı olur diye düşünüyorum. Hırsız kilidi görüp planını ona göre yapıyor ama alarmı görmüyor. Çalmak için dokununca alarm öter afallar bırakır gider. O yüzden alarm takmak daha güvenli diye düşünüyorum. Ben şundan bir tane sipariş verdim. Sele altına koyacağım.

2 si 1 arada olsa daha iyi olur o zaman :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

Bunu buldum nasıl ?

http://www.sanalpazar.com/spy-5000m-motosiklet-alarmi/i-40425062
 
Katılım
29 May 2013
Mesajlar
151
Yav kusura bakmayında bazı yorumlar çok desteksiz geliyor bana.
Köpek teorisine bakarsak işe yaramaz.Zaten köpeğin kendisi çalınmaya karşı savunmasızdır.6-7 yaşındaki cocuğun zekasına sahip köpekle 18 yaş yukarısı insanın zekasını bir tutmak saçmalığın önde gideni.Dünyanın en vahşi köpeği bile ete ve köpek ödüllerine hayır demez.Her köpekte başkasının elinden yemek yiyebilir.Sahibi bunun eğitimini verdiyse ayrı ama bu eğitim zor verilir ve bu tür köpeklerin hoşuna giden gıdalar her zaman köpek için hadikaptır.Köpeğin dikkatini dağıtabilir.Bu köpekli korumayı düşünen arkadaşlar dikkat etsinlerde köpeklerindende olmasınlar.eğer araştırılırsa çeşitli yöntemlerle köpeği çalınan çok kişi vardır.
İkincisi ise bazı arkadaşlar disk kilidinin işe yaramıyacağını söylemişler.Bazı durumlarda yaramaz.Ama bu durumda yarar.Açıklayayım.
Eğer motorda kaliteli bir disk kilidi olsaydı hırsızlar ilk olarak kararlarını sorgulamaya başlayacaklardı.Disk kilidini kırmak için hırsızların kunlandığı aletler genellikle tornavida,levye,demir makasıdır.Hırsızların elinde bu aletlerin olduğunu varsayalım.Hırsızlar trafikdeki arabalar ve yaya geçen insanların ortasında ve çevredeki güvenlik kameralarının kayıt altında bulunduğu bildikleri halde bu riskli duruma devam ederlermiydi.Gözlerini kararttılar ve disk kilidini açmaya çalıştılar peki sonrası ?
1-Çıkan gürültü
2-Yakalanma korkusu
3-Kaybettikleri zaman
4-Diski yamultma(Kesin zaten)
Görüldüğü üzere kaliteli bir disk kilidi olsaydı çalınma ihtimali çok düşecekti.Bence %95 motoru ellemeyip kaçacaklardı.Aynı zamanda disk kilidinin önemini anlamayan arkadaşlar 4.maddeye dikkat etsinler.Hırsızlar disk kilidini kırmak istedikleri zaman genellikle disk kilidi yamulur.Buda motoru iterek ve çalıştırıp götürmede sıkıntı çıkarır.Şimdi kimse sadece disk kilidi takıpda tam güvende olduğunu sanmasın.3 adam motorunuzu bir kamyonete atmaya yeter.Kağıthane zaten bu hırsızların yuvasıdır.Diğer önemli bölgeler nurtepe,gültepe,ve dolapdere ve şişlinin varoş semtleridir.Belli bir süre önce forumda bir konu açılmıştı.Bir arkadaşımızın kapalı otoparkı olmasına rağmen kağıthaneden ss motoru çalındı.Kepenklerin kilitlerini demir makasıyla kesip motoru götürmüşler.Şimdi düşününki kendinize ait otoparkınız olmasına rağmen motorunuz çalınıyor.Kağıthane işte böyle hırsız yuvası bir semtir.
 
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
931
Bu r25ciler motorları yatırıp yatırıp çıkma parca ararsa daha çok çalınır. Bi yazın bakın googledan r25 çıkma diye neler neler var tertemiz. Nerden geliyor ki acaba? Neden harley calinmiyor? harleylerin parcasi daha pahalı mesela. Ama kullanıcısı çıkma parca diye dolanmıyor.
Gecmis olsun.
 
Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
1,447
Kaliteli bir disk kilidi olsaydı caydırıcı olacaktı.Hırsızlar savunmasız olduğu için gözüne kestirmişler.Disk kilidi olsaydı eğer,gerekli alet temini,zaman kaybı,fark edilme olasılığı gibi sebeblerden hırsızların motoruna ilgi duyucaklarını düşünmüyorum.Fakat disk kilidide hırsızların gece gelip motorunu bir kamyona atmasını engelleme garantisi vermez.Geçmiş olsun.Hırsızlıktan korunmak istiyorsanız gerekli önlemlerinizi alın ve riski azaltın.Size bir anımı anlatıcam.16-17 yaşındaki 2 velet yüzünden ne kadar uğraştığımı ve zarara uğradığımı bilin.

Sym gts 250 i evo ilk aldığım zamanlar.Motorum yanlış hatırlamıyorsam 3.000 km de felan.Yanımda bir arkadaşımla beraber yakın bir arkadaşımızın doğum günü kutlamasına gittik.Motorumu sadece direksiyon kilidine bıraktım.(O zamanlar disk kilidi,zincir nedir bilmiyorum.Sym ilk motorum ilk trafik ve motorlu taşıt tecrübem.)O günde bir kaza yapmıştım ve motorumum üstünde maxiss lastikler vardı.Motorum yattı ve beni üzerinden yere fırlattıktan sonra ayağımın üstüne düştü.Ayağım baya şişti.Buna rağmen yinede arkadaşımla beraber doğum günü kutlamasına gittik.Motoru park ettikten sonra 2,5 saat boyunca motor parkda ve başıboş bekledi.Motoru oldukça işken bir caddenin çelik bariyerlerinin yanına park etmiştim.arkadaşımla beraber evden çıktıktan sonra motorumuzun yanına gitmeye başladık.İlgimi çeken 2 cocuk motorumun yanında biri selesine oturmuş telefonla mesajlaşıyor,diğeride çevreyi kesiyordu.Diyaloglar aşağıda,
A:Arkadaşım
B:Ben
B:Lan motorun başında birileri var bunlar ne yapıyor orda acaba.
A:Merak etme öyle takılıyorlardır.Şimdi sorarız.
Motorun yanına vardık.
A:Ne yapıyorsunuz siz burda
Cocuk 1:Abi arkadaşımızı bekliyoruz.Bak istersen telefonu gösteriyim(bana diyor)
B:Kaç yaşındasınız siz ?
Cocuk 1:17 abi
Cocuk 2:16 abi
B:Memleketler neresi ?
Cocuk 1:Diyabakır abi
Cocuk 2:Siirt abi
A:tamam gidin lan burdan

Cocuklar gider ama bir tuhaflık vardır.Bunu sezemedik.Cocuklar gittikten sonra direksiyon kilidini açmak amacıyla anahtarı deliğe soktum ve anahtarın dönmediği fark ettim.Şimdi anlamaya başlamıştık.Şerefsiz o.... cocukları direksiyon kilidi kırmaya çalışmışalar ama becerememişler ve arkadaşlarını bekliyorlarmış.Eğer biraz daha geç gelseydik motorun çalınması neredeyse gerçekleşicekti.Şimdi olaydan sonra nemi oldu.Ben mecburen direksiyon kilidini kırmak zorunda kaldım.Ve çok kolay kırıldı.Fakat yine anahtar dönmüyor ve motoru çalıştıramıyordum.Sonrası tam bir rezalet.Arkadaşlarla o kadar yokuş ittik motosikleti.Kapalı otoparka bıraktım.Ertesi gün Arkadaşın amcasının nakliyat kamyonu vardı.Onunla anlaşıp motoru servise götürdüm.Servisdende güzel bir fatura yedim.Durduk yere bana baya bir paraya patladı.Şimdi düşünüyorum eğerki biraz daha bilgili olsaydım,bilinçli olsaydım bu başıma gelirmiydi.Motorun tamirine harcadığım paranın yarısıyla güzel bir disk kilidi alsaydım muhtemelen bu piçler motora bakıcak ve disk kilitli olduğunu gördükten sonra bulaşmayacaklardı.Dediğim gibi önleminizi alırsanız riski indirirsiniz.Motorunun geri gelmesi zor ama bu sana baya bir tecrübe kattı.Artık ikinci bir motor alınca onu daha sıkı korursun ve çalınmasına engel olursun.

symlerde anahtar deliğini kapatan bir mekanizma var, anahtarınıza dikkatle bakın 6gen bir bölüm göreceksiniz. Bu tarz tatsız şeyleri yaşamamak için bu metal dili mutlaka kapatın
 
Katılım
1 Nis 2016
Mesajlar
397
Gerçekten çok ilginç direksiyon kilidinin bu kadar kolay kırılması. 10 saniye bile sürmedi çalmaları. Aynı zamanda alarmlı bir disk kilidi faydalı olur. hiç değilse caydırıcı bir etki yapar alarm çaldığında.
 
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
714
Neden birini tercih etmeye çalışıyorsunuz
Alarmlı disk kilidi + alarm çok daha güzel olur
 
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
2,662
Hırsız korkusundan neden her yıl o kadar para ödiyim kaskoya. Çalınan malın parasını devlet ödesin. Benim helalinden kazandığım malımı korumak devletin görevi. Beceremiyorsa cezasını da o ödeyecek. Zaten böyle birşey olursa. Devlet hırsızlara öyle bir ceza verir ki hırsız filan kalmaz piyasada.

O zaman motorunuz çalınırsa ( ALLAH korusun ) şikayet etmesin kimse , ahh keşke her yıl o parayı verseydimde motorun parasını alabilseydim pişmanlığı yaşamayacaksınız.

sizin dediğiniz olay dünyanın hiç bir yerinde uygulanmıyor. Senin helalinden kazandığın malını korumak aynı zamanda en öncelikle senin görevin.Sen korumayı beceremediğin için sen ödüyorsun zaten. Bana 1 tane devlet göster çalınan malının parasını ödeyen...
 
Katılım
4 Ağu 2015
Mesajlar
619
Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Hırsız korkusundan neden her yıl o kadar para ödiyim kaskoya. Çalınan malın parasını devlet ödesin. Benim helalinden kazandığım malımı korumak devletin görevi. Beceremiyorsa cezasını da o ödeyecek. Zaten böyle birşey olursa. Devlet hırsızlara öyle bir ceza verir ki hırsız filan kalmaz piyasada.



O zaman motorunuz çalınırsa ( ALLAH korusun ) şikayet etmesin kimse , ahh keşke her yıl o parayı verseydimde motorun parasını alabilseydim pişmanlığı yaşamayacaksınız.

sizin dediğiniz olay dünyanın hiç bir yerinde uygulanmıyor. Senin helalinden kazandığın malını korumak aynı zamanda en öncelikle senin görevin.Sen korumayı beceremediğin için sen ödüyorsun zaten. Bana 1 tane devlet göster çalınan malının parasını ödeyen...

Çalınan malın parasını ödeyen devlet evet yoktur, bu çok ütopik bir şey bir tane bile gösterilemez AMA ;

İnsanların büyük bir bölümünün "Polis isterse o hırsızları bulur" demediği çok devlet var...
Yakalanan hırsızların birkaç saate senin işlemlerin daha bitmeden halkın arasına karışmadığı çok ülke sayılabilir...

Çevremizdeki insanların bir çoğuna soralım, hatta bu forumdaki, hatta hatta bu konuda yazan kişilerin bir çoğu (ben dahil) yukarıda yazdıklarımı düşünüyor, birçoğumuzda emin.

Ben çalışıp didinip kendime bir araç alacağım. Bu aracı alırken ödediğim vergiler aracın kendi değerinin neredeyse 2 katından 3 fazla olacak. Bu aracın çalışması için akaryakıtı varil litre fiyatının 13 katına yakınını ödeyip verginin de vergisini ödeyeceğim... parçasına osuna busuna her şeyine, kazandığıma yediğime içtiğime. Affedersin tuvaletten giden suyuma vergi ödeyeyim...
Sonra devlet bana sadece "korusaydın kardeşim" diyecek. "Ben isteyip de yakalarım ama yakalamıyorum, yakalasam da iki saatte salıyorum. Salmasam da 3-5 ay da aranıza katıyorum..." diye düşündürecek.
İstersen sigorta yaptır ama onlar zaten seni zorunlu trafik sigortasından,deprem sigortasından vs. rahatça istedikleri gibi iyice öpüyorlar, saldım çayıra mevlam kayıra, istedikleri paralarda benim veremediğim güvenceyi onlar belki verir. Ama o zamanda 40 takla atıp paranı eksik ödemek için mahkemelerde süründürecek hukuk takımları da var haaa ." diyecek ne acı değil mi ?

Ütopik ama bu düzende arkadaşın bahsettiğinin hayali bile çok güzel...
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
165
Oncelikle motoru calinan arkadasa gecmis olsun insallah bulunur bir haber çıkar da hepimiz birden seviniriz.
Motora disk kilidi taktiktan sonra gunduz vakti yinede motoru calinan bir arkadas veya duyan bir arkadas varmi ama kirarak degil kamyonet usulu? Gunduz vaktinin altini ciziyorum.
Bizim cbf calinmisti ondan beri cok dikkatliyim ama yinede arada tembellik edip kilidi takmadigim oluyor
Yeni motorumu binanin icine sokmak icin ev sahibiyle dovusecektik az kalsin ama yinede inada bindirdim motoru diktim iceriye. Bir gun disarda kalmadi motor Allaha sukur. Bir kere arkadasin evinin onune biraktim disk kilidiyle ama o gece rahat uyuyamadım. Su andada arkadastayim motoru evin bahcesine koyduk ama gözüme uyku girmiyor. Durmadan bakıyorum pencereden.
Birde motor binanin icindeyken bile rahat degilim kapiyi kirip veya bi şekilde açıp iceri girerler diye alarm taktirayim diyorum ama bina icinde adam motora dokunsa carpsa durmadan calacak rahatsiz olurlar diye takamiyorum. Zincirle baglayacak bir yerde yok binanin içinde. Disk kilidi var mecburen onu takiyorum. Onuda dedigim gibi her zaman takmiyorum tembellikten.
Bu arada motorumda ybr :) :). Ama ss lerin calinma orani yüksek olsada commuter tarzi piyasasi olan motorlar daha cok caliniyor kullanim oranindan dolayi. Ogrenci adamim abi 5000 lira bana cok pis koyar cok etkiler beni. Ki calindiktan sonra 1 yila yakin sure boyunca o pis igrenc piskolojiden bahsetmiyorum bile. Yemin ediyorum 1 yildan fazla ne zaman cbf gorsem plakasina baktim. Hani cikacagindan degil ki cikmazda ama o kotu psikolji durumu iste.
Arkadaşlar kusura bakmayin cok uzun yazdim ama artik her siteyi actigimda motorum calindi basliklari ust sırada. Birine yazmiyim ikincisine yazmiyim derken videoyuda izleyince duygularımi icimde tutamadim:(
 
Katılım
4 Ara 2015
Mesajlar
44
Çalınan malın parasını ödeyen devlet evet yoktur, bu çok ütopik bir şey bir tane bile gösterilemez AMA ;

İnsanların büyük bir bölümünün "Polis isterse o hırsızları bulur" demediği çok devlet var...
Yakalanan hırsızların birkaç saate senin işlemlerin daha bitmeden halkın arasına karışmadığı çok ülke sayılabilir...

Çevremizdeki insanların bir çoğuna soralım, hatta bu forumdaki, hatta hatta bu konuda yazan kişilerin bir çoğu (ben dahil) yukarıda yazdıklarımı düşünüyor, birçoğumuzda emin.

Ben çalışıp didinip kendime bir araç alacağım. Bu aracı alırken ödediğim vergiler aracın kendi değerinin neredeyse 2 katından 3 fazla olacak. Bu aracın çalışması için akaryakıtı varil litre fiyatının 13 katına yakınını ödeyip verginin de vergisini ödeyeceğim... parçasına osuna busuna her şeyine, kazandığıma yediğime içtiğime. Affedersin tuvaletten giden suyuma vergi ödeyeyim...
Sonra devlet bana sadece "korusaydın kardeşim" diyecek. "Ben isteyip de yakalarım ama yakalamıyorum, yakalasam da iki saatte salıyorum. Salmasam da 3-5 ay da aranıza katıyorum..." diye düşündürecek.
İstersen sigorta yaptır ama onlar zaten seni zorunlu trafik sigortasından,deprem sigortasından vs. rahatça istedikleri gibi iyice öpüyorlar, saldım çayıra mevlam kayıra, istedikleri paralarda benim veremediğim güvenceyi onlar belki verir. Ama o zamanda 40 takla atıp paranı eksik ödemek için mahkemelerde süründürecek hukuk takımları da var haaa ." diyecek ne acı değil mi ?

Ütopik ama bu düzende arkadaşın bahsettiğinin hayali bile çok güzel...

O kadar guzel yazmissin ki alnindan opesim geldi bende nurtepede oturuyorum ve biliyorum duyuyorum daha dogrusu nasil oldugunu siz istediginiz kadar onlem alin bende dahil kafaya koymalari yetiyo arkadaslar benim onumden 1 saatte bir farkli motorlarla gecen insanlar nerden buluyolar demenize odun bile vermeden 1 i geliyor digeri gidiyor bu insanlari sizce herseyi bilen devletimiz bilmiyomu ben kendi motorumu aman calinir diye korkarken merak etme calinsada biz buluruz diyen 15 yasindaki cocuk biliyoda bu ulkeyi yoneten kollayan bilmiyomu biliyo evet iceride aliyo aldida ama 1 sene iceride tutmadilar kazandiklarinin 1000/1 i kadar bir para cezasi ile tekrar saldilar bu devran boyle gittikce biz daha cok aglariz arkadaslar
 
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
295

O senin gösterdiğin alarm 280 tl benim gösterdiğim 20 tl. Seninki aküye bağlanan hassaslık ayarı olan biraz pahalı bişey. Seninki daha iyi korur ama benim motorun aküsü biraz dandik o yüzden aküye bağlanmayan pilli bişey aldım. Aküyü yemesin diye. Tercih meselesi.


O zaman motorunuz çalınırsa ( ALLAH korusun ) şikayet etmesin kimse , ahh keşke her yıl o parayı verseydimde motorun parasını alabilseydim pişmanlığı yaşamayacaksınız.

sizin dediğiniz olay dünyanın hiç bir yerinde uygulanmıyor. Senin helalinden kazandığın malını korumak aynı zamanda en öncelikle senin görevin.Sen korumayı beceremediğin için sen ödüyorsun zaten. Bana 1 tane devlet göster çalınan malının parasını ödeyen...

Bende biliyorum devletin asla böyle bişey yapmayacağını ama zoruma gidiyor arkadaş. O motoru 10 yıl kullanıp kaskolasam kasko parası motoru geçecek. Ben o kadar vergi veriyorum ne için? Devlet benim canımı malımı korusun diye. Benim görevim değil arkadaş. Devletin görevi. O zaman hiç vergi vermiyim. Alıyim elime silahı malımı canımı kendim koriyim. Daha mı mantıklı? Devlet vergiyi alıyorsa devletliğini de yapacak. Ama bizim devletin umurunda değil. Hırsızlığa karşı hiçbir şey yapmıyor. Devlet vergisini ödeyen namuslu vatandaşı alenen enayi yerine koyuyor. Hırsızlığa teşvik ediyor.
 
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
4,669
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Polis istese bu 2 gavatı bulur.

aynen öyle..

motorun sahibine geçmiş olsun, umarım bulunur hep birlikte seviniriz.

çalınmak üzere üzerilmiş bir makina maalesef. en çok çalınan tip ve siz tam çalınması için sanki en uygun yere bırakmışsınız. üzerine anahtarınıda koysaydınız ancak bu kadar olurdu. 1 tane disk kilidi hele ki alarmlı belki uğraştırırdı.. yaşadığınız şehirin ülkenin lütfen farkında olalım lütfen.
 
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
975
Adamların gelmesi direksiyon kilidi kırması gözlerden kaybolması 30 saniye suruyor şaştım kaldım.
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
4,537
motorunu kurtarman için tek yolu adamlara tuzak kurman, başka çaren yok, tanıdığın kankan bir motorcu lazım, aynı yere ya da çevreye (mobese olan) benzer saatte arkadaşının motorunu bırakacaksınız, sizde bir iki araç içinde pusu da bekleyeceksiniz, adamlar motoru kurcalamaya başlayınca hücüm edeceksiniz, sonrası size kalmış ...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst