Ben FSM köprünün ordan aldım.60 lira aldı yahu benden :S 15 TL kart için.45 TL de dolum yaptı.İnsan sorar 30 TL mi 45TL mi yüklenecek![]()
Arkadaşlar ben de aldım bugün bu kartı fakat bazı sorularım var. Öncelikle sadece kart veriliyor yani etiket yok, eminiz değil mi plakadan okuduğuna hgs'nin bazı arkadaşlar bakiyemden düşmedi diyor çünkü. İkincisi, şimdi devlet madem şu an motosikleti 1.sınıf yaptı tekrar. Neden hala 6. Sınıf kartları alınabiliyor? Sonradan bi sıkıntı yaşamayalım.
Merhaba,
Motor benim üstüme değil hgs kendi üzerime almam mümkün mü yada motor sahibinin mi alması gerekiyor. Bu konu ile daha once karşılasan varsa yardımcı olabilir mi ?
Arkadaşlar,
Mevcut Hgs kartınız varsa aynı kart üzerinden farklı plaka tanımlanabildiğini öğrendim.
Bugün başka plaka üzerine kayıtlı olan Hgs mi yeni aldığım motosikletimin plakasına göre değiştirttim, içinde bulunan bakiye de aynen o plakaya aktarıldı.
Aklınızda olsun.
Ama sanırım bunu sadece işbankasından aldığınız kartta yapabiliyorsunuz. PTT'den alınanlarda böyle bir plaka değişim imkanı yok.
Rica etsem PTT müşteri hizmetleri sitesinden bu değişikliğin nasıl yapıldığını açıklar mısınız? Çünkü aynı siteye ben girdiğimde plaka değişimi yapamıyorum. Eğer bu mümkünse tek hgs'yi 2 motorum için de kullanabilirim. İşbankasından aldığım aldığım ogs için işbankası interaktif üzerinden plaka değiştirebiliyorum. Selamlar.
Ben bütün işlemleri Ptt şubesinden yüz yüze yaptım. Açıklayıcı olması için en başa dönüyorum. Bu arada bir çok banka 6.sınıf Hgs etiketi vermiyor diye biliyorum. Gidip boşu boşuna 1. sınıf Hgs etiketi almayın !
** Motosiklet alınır / Ptt'ye ruhsat ve kimlik ile gidip YÜZ YÜZE 6. sınıf kart başvurusu yapılır. Her şubede 6.sınıf kart yoktur, bu sebeple gitmeden önce teyit almalısınız. Geçiş ücreti 1.sınıf / 2 kadardır. Örnek; 1. sınıf HGS araç geçiş ücreti 2,5 TL'dir ben ise 1,25 TL ödüyorum.
** Farklı bir motosiklet alınır / Yine Ptt'ye ( yeni ruhsat ve kimlik ile ) gidilir ve 6. sınıf geçiş kartı ilgili personele gösterilir / " Bu kartıma farklı plaka tanımlamak istiyorum " denilir ve iş biter.
Not: Bu işlem sadece motosikletler için geçerlidir.
Teşekkürler. Ben plaka değişikliğini online olarak yapabildiğinizi zannetmiştim. O nedenle sordum. Selamlar.