Merhabalar - Yeni motorcu oluyorum...

Ben de hiç motor kullanmadım ve 3 ay önce Ninja 250R aldım. Ben de asla hız yapmam, 9 yıldır araba kullanıyorum, 1-2 kez şehirlerarası yollar hariç 140'ı geçmişliğim yoktur. Bisikleti de iyi kullanırım. 3 ay kadar önce Ninja 250R aldım. Bir de gittim eğitim aldım. Ve şimdi pişmanım!

Evet motor süper, çok karizmatik, bakan bir daha bakıyor, bütün motorcu arkadaşlarım alıp kullanmak istiyor, ama ben kullanamıyorum! Bir kere hız yapıp yapmaman mesele değil, motorun super sport olması, senin başlangıçta hiç kafana takmaman gereken şeylerle seni o kadar çok yoruyor ki, asıl geliştirmen gereken yönlerine odaklanamıyorsun. Normalde gidona yüklenmemen gerekiyor, ancak bu motoru yatarak kullanıyorsun ve hem yatıp hem gidona yüklenmemek alışılması çok zor bir olay. Aynalar minicik, arabada rahat rahat, ferah ferah gördüğün arka tarafı görmek için bunda maymun oluyorsun. Sağ elin her an tetikte oluyor, çünkü gaz kolunu azıcık, birazcık, bir kaç milimetre fazla çevirsen alet senin istediğin hızın çok üstüne çıkıyor. Kaza yapmak için hızlı kullanmak zorunda değlisin, planladığın hızın sadece 3-5 kilometre üstüne çıkman, düşük hızlarda ve gerçek hayatta çok kolay kaza yapmanı sağlar. Frenler çok güçlü, daha kolları sıkmaya başlamadan tekerler kitlenip motor kaymaya başlıyor neredeyse.

İşte super sport motorlara özel bütün bu özelliklerle uğraşmaktan, asıl öğrenmen gereken basit hareketlere, denge sağlamaya, düşük hızlarda ayakta kalkmaya, dönmeye, kavrama yapmaya, etrafındaki trafiği seyretmeye odaklanamıyorsun. Bu motor seni başlangıçta uğraşmaman gereken bir sürü şeyle uğraştırıyor.

Dolayısıyla başlangıç olarak bir super sport motor asla almamalısın. Zaten önünde istediğin her türlü karizmatik aleti kullanmak için uzun yıllar var. Biraz sabret. Git bir Yamaha YBR125 veya HONDA CBF150 al. Bir yıl kullan, alış, motorun üzerinde durmayı öğren. Maksimum 500 lira kayıpla satarsın. Sonra sat, git o zaman al 250'lik super sport motorunu.

Gerçekten binip gidebildiğin sıradan bir motor, garajda duran binmeye korktuğun süper bir motordan çok daha karizmatik olsa gerek.
Kesinlikle destekliyorum
Kararın ne olursa olsun hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız sürüşler nasip etsin inş...

kardeşim öncelikle babamın kıymetini bil ne derse tamam demiş ben 1 yıl uğraşmıştım tamam dedirtebilmek için :)

Herkese binlerce kez teşekkür ederim...

Öncelikli olarak aklımda hala ama hala ninja 250r var :D bırakamıyorum. Motoru , bursada gördüm dokundum süzdüm :D çok hoşuma gitti abilerim. Bayıldım motora...

Kurban bayramında öncelikle olarak buraya fotoları eklycm :D inşallah... Bu arada 3 ekimde ehliyet kursuna başlıyorum, 22 ekim sınav :D inşallah kazanırım...

Motorlar arasından bunları tercih edicem, güven ve yeni başlamam açısından:
Ninja 250r(vazgeçemedim :D)
Yamaha yzf 125
Suzuki gsx125

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

başka yorumlar alalım :D

Ayrıca bu konuyada uğrayın :D : http://www.motosiklet.net/forum/alm...kawasaki-ninja-250r-araniyor.html#post2457023

madem nasihat istiyorsun sıkılmadan bıkmadan usanmadan dediklerimi dinleyeceğini düşünerek anlatmaya başlıyorum :)

öncelikle hoşgeldin aramıza eminim motosikleti çok iyi şekilde yıllarca kullanmak istiyor olabilir yada bi özenme ile bir heves ile başlıyor olabilirsin ancak bu hiçbir şekilde hız yapmayı ehliyetsiz kullanmayı haklı çıkarmaz

Ehliyetsiz araba kullandığın için benim evladım olsan hayatta motosiklet almazdım dost acı söyler ancak benim görüşüm bu daha araba kullanırken kurallara kanunlara uymayan birinin altına hayatta motosiklet vermezdim

Neyse motosiklet ehliyetinle motosikletini alınca bu durumdan vazgeçeceğini ümit ederek asıl meseleye geliyorum

Motosiklet almakdan daha önemli şeyleri alman gerekir mesela ekipman (kask mont dizlik eldiven bot) ilk etapda hepsi tam takım olmak zorunda değil ama asıl ana ekipmanları almadan binmeyi hayal dahi etme

önemi ise youtube da bi kaç motosiklet kazası oku anlayacağını düşünüyorum

Bir diğeri eğitim profesyonel eğitim almanı önemli teknikleri bu işi layığı ile yapan insanlarla tecrübe etmen gerekir mesele şu ki motosiklette gücü sen yönetmediğin sürece saatli bomba gibi trafikde dolaşırsın tabii bir gün bi yerde patlarsanda başta ailen olmak üzere bizide üzer motosikletin tehlikeli olduğu konusunda konuşanları haklı çıkarıp üzerimizdeki baskıyı arttırmakdan başka bir şeye benzemez yaptığın.

Ehliyet mümkün olduğunca sürücü kursunun imkanlarından faydalan ve öğrenmeye üşenme EHLİYETİNİ ALMADAN MOTOSİKLET KULLANMA VE ALMA! Nedeni açık önce motosikleti alırsan zamanla ya durdukça aküsü biter bir iki sokak arası turlayayımla başlar zamanla bir bakmışsın ehliyetsiz şehri turlamışsın tabii şans eseri bu süre zarfında kaza yapmadan yakalanmadan dolanmışsan geçerli. Burada kısa bir not kazada haklı dahi olsan ehliyetin olmadığından babanın dahi kurtamayacağı cezalar alabilirsin aklından çıkarma

Geldik en son kısma motosiklet seçimi. Kaslı güçlü egzoslu bilmem neli bunlar senin için ilk etapda önemli olmamalı. Asıl önemli olan güvenli sağlıklı bir şekilde bu ulaşım aracına başlamak

Bunun için daha hayatında motosiklet kullanmamış birine scooter ile başlamanı öneriyorum. Motosiklet; bisiklete arabaya otobüse bilmem neye benzemez tek ortak yanı vardır vites sistemi o da herzaman değil.

Mesela başlangıç için 125cc bir scooter seni fazlasıyla tatmin edip motosiklete adapte olmanı sağlayacaktır sonra zamanla 125cc vitesli yamaha ybr 125 honda cbf 150 yada tvs apache gibi bir motosiklet ile motosikletin vites özelliğine adapte olman gerek

En son artık yılların yolların verdiği tecrübeyle gider ninja 250 alır bol bol kullanırsın

Scooter ve ybr gibi motosikletle başlaman hem kaza yapma olasılığını azaltır hem tecrüben artar hemde bir kaza yaparsan grenajlı motosikletlere göre daha az masraf çıkarır ayrıca satmak istediğinde çok zorlanmazsın

Not: al bişi olmaz diyenlere inanma tenezzül etme doğrusu budur canını ve çevrendekileri üzmek istemiyorsan dediklerime kulak ver.

Arabayı ehliyetsiz kullanıyorum. "Babam yurtdışında yaşadığı için ehliyetsiz kullandığımı bilmiyor :D ancak abim veriyor Allah razı olsun ikisindende"

ancak motor için ehliyet aldım. motor için yaşım tutuyor. 22 ekimde sınava giricem.....

Ekipmansız bilmem @safakk Allah'ın izniyle kardeşim....

Allah'ın izniyle inşaAllah kaza gibi şeyler olmaz.

İnşaAllah birşey olmadan yavaş yavaş kullanırım Allah'ın izniyle...

Ve motor için şuna karar kıldım: HONDA CBR 125 - 2011 KASA....

Babamı bugün aradım: ya bu hafta içinde alacağız yada kurban bayramında...

İnşaAllah düzgün kullanırım, inşaAllah dediklerinizi tam yaparım. Dualarınızı bekliyorum abilerim

Motosikleti
Cbr 650F
debriyaj gaz fren mantığı aynı arabadaki gibi

ama sürüş bambaşka :)

araba kullanmaya benzemez :)

ufak bi kaza yapsan tampon far kırılmaz

kolun bacağın kırılır :)

250lik ninja büyük kaçabilir

zaten honda cbr 125 - 2011 kasa alıyorum @samet10

İnşaAllah binerken motor küçük gözükmez :D 1.80 boy - 82 kilo var

250R Başlangıc Motorudur Al Gitsin Bişey Olmaz Ekipmanlarını Tak... :) Çevre Yollarında Fazla Takilma Gaza Gelirsin Sonra Gaz Ellerinden Öper :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum yazdıklarını okudum başkalrının ne dedine hiç bakmadm 250 ninja filan demişin bırak onu şuan sana en güzel gidicek motor beat olur ama :D bırak beati bitane honda dylan bul :D gaz var fren war trafikte huzur war bide zenon patlat sök aynaları en kral ybr yi tokatlarsın bursada dylanla hız acısından süper bi motor ybr ler yanaşamaz her ortama uyarsın hem işin görülür hemde maxi scooter ha ben illa ninja diyorum alıcam oglim anahtarınızı derseniz bu biraz akacak kan damarda durmaz kaşıntısı olur ama fikir düşünce para senin sadece biz burada tecrübelerimizi yazarız vitesli motorla başlarsan ninja olursa korkarak biniceksin bir inci vites ikinci 3 üncü derken 150 160 kaptırıcan ilk trafik lambasında vites düşürmeden debriyajı dibine kadar cekip frenleyip durucan sonra motoru booşa alıcan yapma böle şeyler honda dylanda şöle 50000 -60000 bin kilometre tecrübe yap trafik tecrübesi sürüş tecrübesi sonra istedin vitesliyi al zaten belli bi yerden sonra artık sürerim diyiceksin honda dylan weya honda beatla başlarsan zaten demek istedimi anlıcaksın adamlar haklıymış diyceksin belli bi yerden sonra motorla oynamaya altına almaya başlarsın sonrada vitesliye zıpla :D pedere dersin çarşı pazar yap die kafarlarsın aldırırsın bi motor + diyelim ninjayla başladın ilk yaptın kazada o motoru satarlar motor mewzusu kapanır :D dahada acılmaz sizin ewde :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar