Bu perşembe cbr alacağım nasipse.Nerdesin sen Burdurda mı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------
14.000 km de satmış olduğum z-one s ile ilgili genel izlenimlerimi paylaşayım.
-Motor balansörlü yani 6.000 devre kadar titreşim yok. 6.000 devir sonrasında normal olarak çok az titreme başlıyor ama kesinlikle hiç rahatsız etmiyor.Konforlu bir sürüş keyfi var, sınıfındakilerden net farklı bir ataklığı var cc olarak 180 cc nin gücünü hissedebiliyorsun çok rahat 130 a çıkıyor.Yani 120 ile giderken bile gaz açtığında hala gaza güzelce tepki veriyor sol şeride çıkayım sollama yapayım derken hiç tedirgin olmuyorsun gaz vermen yeterli.

Yol ve rüzgarın durumuna göre 135-140 km hıza kadar yolu var.Uzun yolda sabit 120 ile çoook rahat bir yolculuk yapabilirsin.Ön frende çelik fren hortumu kullanılmış ve çift kaliperli papatya disk fren sistemine sahip.Bu yüzden ön fren çok iyi ve kaliteli bir frenlemeye sahip.Arkada kampana fren var, arka fren ön frene nazaran pek iyi değil.
-Tip olarak sınıfında en yakışıklı en dikkat çekeni zaten z one s.Motosikleti yakından görenler zaten cbf, ybr ve apacheden çok daha yakışıklı olduğunu rahatlıkla anlar.Z-one s e baktığımızda koltuğu spor motorlardaki gibi 2 parçadan oluşuyor, arka kuyruğu da spor motorlar gibi kalkık bunlar görsel olarak çok iyi bir duruş ortaya koyuyor, spor direksiyona sahip, 18 Litre hacminde geniş deposu var ve ön tarafta ters çatallı amortisör olduğundan motosiklet baya bir heybetli görünüyor kesinlikle yakından görünce farkedeceksiniz resimlerdekinden çok daha iri duruyor ve cezbediyor, orjinal egzozun tipi çok iyi, stop lambası ve sinyaller led, dijital km sayaç ekranı var ve ekranda yeni başlayanlar için çok kolaylık sağlayacak vites göstergesi benzin göstergesi ve tripmetre var.Selesi bence rahat ama boyunuz uzunsa depo kenarları bacağı biraz rahatsız edebiliyormuş öyle duydum benim boy kısa bu yüzden rahat ve keyifli kullanıyorum.Selesi yazın terletebiliyor, koltuğun altında bagaj var bu bagaj ince bir ayrıntı ama çok fazla işimize yarıyor yani bu bagaja telefon cüzdan anahtar eldiven balaklava ve zincir kilit falan sığıyor, üzerinde gelen lastikler biraz sert çok güven vermiyor ama ben bu lastikleri 14.000 km dir kullanıyorum yani sınırlarını bildikten sonra kullanılmıcak gibi de değil.
-Sağlamlık konusuna gelince 14.000 km boyunca bakımları dışında 1 TL masraf çıkarmadı 1 kere dahi arıza vermedi yada herhangi bir ayar bile gerektirmedi, her sabah tek marşta aldı 200 km yol gittiğim oldu ne bayılma ne tekleme sorunsuzca rahat rahat gittim.14.000 km boyunca ne buji ne hava filtresi nede zincir ampul vs hiçbirşey değiştirmedim sadece yağını değiştirdim zincirini yağladım gerdim o kadar.Üstüne üstlük bir kaza yaptım bu motosikletle, 35-40 km hızla giderken sol yan tarafımdan opel astra ile bana çarptılar ve 6 metre civarı kadar motor ile sürüklendim fakat motosiklette doğru düzgün hasar bile olmadı.Vites pedalı ve fren pedalı yamuldu, egzoz çizildi, birkaç granajda ufak tefek çizikler oldu ve kazadan sonra fren ve vites pedalını düzelttirdim, direksiyonun vidasını sıktırdım ardından egzozu da boyayıp bu şekilde 800 km daha kullanıp motosikletimi sattım.Satarkende hala sapasağlamdı. 2. el 3.700 TL ye almıştım.Aldıktan sonra 10.000 km bindim ve kaza yaptım o halde ilana koyduğum günden 4 gün sonra 3400 TL ye sattım.Zarar mı etmişim kâr mı siz hesaba katın.Çin malı motor alma dökülür kırılır patlar vs dediler aldım ve kaza haricinde 1 kere bile tamirciye gitmedim.Gene bu segmentte motosiklet alacak olsam kesinlikle tereddüt etmeden z one s alırım ama sıfır almam çünkü sıfır alırsan satarken biraz zarar ettirebilir diye düşünüyorum.
Bunlar da motosikletimle son gezim olan Çeşmealtından birkaç fotoğraf
Bu modelin sağlamlığına tipine ve hızına çok güveniyorum kim ne derse desin sınıfındakilerin hepsini yollarda tokatlıyor ve ne apache gibi titreşim canavarı ne cbf gibi yağ yakıyor ne ybr gibi güçsüz olup sağ şeritte çakılmak zorunda bırakıyor ve yakından görünce anlarsınız ki tip olarak 3 üne de fark atar.Tek olumsuz yönü üzerinde mondial yazıyor.Malesef millet kafasında Çin Japon diye kurmuş bu yüzden bu motor çok satılmıyor.Benim şahsi fikrime göre insanlar bu motoru kullandıkça, sağlamlığını gördükçe bu model piyasada kesinlikle yer edinecek.Üzerinde Mondial değil de Yamaha veya Honda yazsa aynı motor en az 10.000 TL den piyasaya sunulurdu.