Yaptigim arastirmalari ozetliyorum:
Hindistan'da bu motosiklet Pulsar'in degil Duke 200'un rakibi. Fiyatlarini yaziyorum:
Tnt 25 1,68,000 rupi
Duke 200 1,43,000 rupi
Pulsar 200 NS 91,553 rupi
Bizdeki kadar olmasa da Benelli Hindistan pazarinda yeni yeni varligini belli etmeye baslamis diyebiliriz. Yukarida yazdigim fiyatla Duke 200 gibi ulkemizde 13.900 lira fiyati olan, Hindistan'da da cok sevilen bir motosikletin karsisina cikarken sahip oldugu ozguveni gosterdigine inandigim icin vurguluyorum bunu.
Isin ilginc tarafi ise okudugum incelemelerde Duke 200 gibi bir motosikletten daha yuksek bir fiyata sahip olan Tnt 25'nin fiyatini kimse yadirgamamis. Hatta karsilastirma yapip, sonra hangisinin daha ustun oldugunu dusundugunu soyleyen bir video incelemesine denk geldim, onda da Tnt 25 ustun geldi. Zaten o videodan sonra oldukca sasirdim ve bu konu uzerine yazilar okumaya basladim. Insanlar ciddi ciddi 9.500 liraya alabilecegimiz bir motosikleti 13.900 liralik bir motosiklete dişli bir rakip olarak goruyorlar.
Gorunuse gore Tnt 25, ulkemiz 200-250cc naked piyasasinin yeni fiyat/performans liderligini ustlenecek. Tabi bu beklentileri gercekten karsilarsa fiyati da Duke 200 ile arasindaki bu uzun mesafeyi ne zamana kadar korur bilinmez. Ancak Turkiye'deki servislerin bu motora ne kadar iyi bakacagi, bu motorun problem cikarmama konusunda ne kadar yetenekli oldugu bana kalirsa daha da bilinmez.
Tasarimiyla, ince detaylariyla, kullanici dostu olmasiyla, egzozunun tinisiyla, ekonomisiyle, performansiyla hayatimiza iyiki de girmis diyebilecegimiz bir motosiklet olmasini umuyorum.