Son düzenleme:
Ondan sonra motorculara serseri diyoooolaaa. Derler tabi a.kû
Sürüş ve sürücüler hakkında ne düşünürsünüz ?
Videodaki biniciler gibi sürmek size keyif verirmi ?
2 çocuğum var. Büyüdüklerini görmek istiyorum. O sebeple fazla adrenalin, bende cilde zarar.
Oldukça keyifli bir sürüş olmuş belliki. Yol ve asfaltta güzel duruyor. Neden istemeyelim. Çok isterim hemde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------
2 çocuğum var. Büyüdüklerini görmek istiyorum. O sebeple fazla adrenalin, bende cilde zarar.
..........Merak etme virajlı yollarda fizik kurallarını alt üst ediyolardır kesin........
bu adamlar beceriksiz demedimki....sadece paylaştığın videoyu yorumladım
sıkışık trafikde duran veya yavaşça ilerleyen arabaların arasından hızla geçip marifetmiş gibi sunulan videoları seyretmeyi de o şekilde sürmeyide keyifli bulmuyorum..
Ben gayet beğendim açıkcası. Gayet güzel bir asfalt ,bence dışarıdaki insanları ve kendilerini tehlikeye atmadan yapılmış sürüş.
Galiba 3:30 da bir virajda arkadaki motor virajda çizgiyi kaybediyor gibime geldi. Bu arada kameranın yerinden dolayı göz yanılmasıda olabilir.
Bu arada o sürücülerden birisi sizsiniz sanırsam
Bir dip not eklemek istiyorum: Arkadaki motor fren yaptıkça sanırsam ön diskten sürtme sesi geliyor. Sonuçta kameranın mikrofonu bu ama hep bir cızzztttt diye ses duydum fren yapıldıkça
3:30 daki viraj motorcuların baş belası çift açılı daralan bir viraj. Yani tatlı bir sol ile başlayan virajın çıkışı daha sert bir sol viraja bağlanıyor. Bu sebeple ikinci motor çizgisini bir parça kaybetmiş. İlk motor trailbreak (iz freni) ile ikinci dönüş noktasına kadar freni taşıyarak viraj içerisinde yapacağı ilave yönlendirme için ön tarafı hazırlamış. (Son cümleleri bizim ihtiyar COQ dan başka anlayacak birileri vardır umarım![]()
![]()
)
Sevgilerimle
iyi bizde bişey soralım o halde.
öndeki motor artçıyla viraj yapıyor. sürüş dinamiğine etki edecek bi agırlık merkezi kayması var(artçı bayan sanırım ama biz 85-90 kg erkek kabul edelim)
tek sürmeyle, artçılı arasında normalde yaptğın şunu asla yapma, bu çok hayati denilebilecek bi fark varmı?
B
Apex vs. haricinde en dikkat edilmesi gereken asıl şey ise bence hız. Sorunlara sebebiyet verecek yegane şey o çünkü. Büyük tekerleri olan güçlü bir motor kullanıyorsunuz (çekimi yapan motor Super Tenere sanırım?). Bu motorlarda ABS gibi sürücü destekleri de vardır diye tahmin ediyorum. Üzerinizde de pek çok koruma mevcut. Bilginiz ve yeteneğiniz de var ayrıca. Tüm bunlar birleştiği zaman sürücüde yanıltıcı bir güven duygusu oluşabiliyor ve bu da o esnada sadece iki teker üstünde gittiğimizi unutmamıza neden olabiliyor. Uyuşturucu etkisi gibi bir şey bu. Motorunuz yolda o şekilde aktığı için sanki hızınız yüksek değilmiş gibi hissedebiliyorsunuz ve bu da pusuda bekleyen tehlikelerin göz ardı edilmesine sebebiyet verebiliyor. En umulmadık bir anda işler tersine dönebilir ve hızdan ötürü artık çok geç olabilir. Özellikle bu tarz daha spesifik/dedicated sürüşlerde bu durum daha da belirginleşebiliyor çünkü kafa daha bir yarışçı moduna girmiş oluyor o esnada. O yüzden bence esas olarak dikkat edilmesi gereken şey hız. Hepimiz için geçerli bu.
:]
NOT: genel anlamda şuan kullandığım superlight 200 motorum şayet rüzgara yakalanır ise düşük vites yüksek devir kullanarak yola tutunmaya çalışıyorum.Gidonu sıkmadan kontrol ediyorum ve mümkün mertebe yavaşlamamaya gayret sarfediyorum ilerlediğim yolda.Buda aldığım eğitimlerden bana kalan güzel bir tecrübe oldu.
teşekkürler, çok akıcı bir video. kamera açısından sanki daha hızlı gidiyorsunuz hissi veriyor. viraj konusunda eğitici. yanlız sollama sırasında gerildim açıkçası.
Sadece rüzgarlı sürüşlerde değil tüm sürüşlerinizde gidonu serbest bırakmanız tutuşa olumlu etki eder. Yani yaptığınız doğru . Küçük vites ,yüksek devir farklı yerlerde çok işe yaramakta ama rüzgar konusunda bir bilgim yok faydası olduğunu da düşünmüyorum.
Ağır motor dan ziyade ağırlık merkezi kullandığınız motora göre daha aşağıda olan Shadow nispeten daha az etkilenecektir , ancak büyük siperlik camı kullanılmış ise tam tersi de olabilir. Önemli olan ağırlık merkezinin yüksekliği ve motorun toplam yüzey alanıdır.
Kullanacağım motorda rüzgar siperliği yok,zaten şuan kullandığım motorda da kaldırmıştım bana pek faydası olmadığı gibi motorun hafif olan ön kısmını rüzgarda daha fazla savuruyor gibiydi.Rüzgara sürmeye alıştım ,oda işin başka bir keyif hali
Aldığım motor şu modeldir tam olarak
http://www.totalmotorcycle.com/photos/2008models/2008-Honda-VT750C2-ShadowSpirit750b.jpg
Şİmdi hafif olan bir motordan böyle ağır bir motora geçiş yapıldığı zaman nelere dikkat etmemiz konusunda tavsiyelerde bulunabilirsiniz acaba?