11 yaşında motor meraklısı bir çocuğum, motor almak istiyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
11 yaşında motor meraklısı bir çocuğum.daha once motor kullanmadım fakat bu işlere çok meraklıyım...Kendime küçük güzel bir motor almak istiyorum...CroSS Enduro veya spor bir model.. fakat kararsızım ailem büyük almama izin vermiyor zaten 50cc üstü ehliyet gerekiyor ...50 cc altı güzel bir motor bakıyorum tavsiye edebileceğiniz bana uygun güzel motorlar warmı ? Bu konulara meraklıyım fakat çok bilgili değilim.tavsiye edeceğiniz motorun 1000 TL yi geçmemesi lazımm..! şimdiden teşekkürler :):cat:

Biz daha 11 yaşında bırak güzel cümle kurmayı , bakarak bile bu kadar güzel cümle yazamazdık....
Ya eğitim çok ileri düzeyde, ya da bu arkadaşımız olgun yaşta kendini çocuk sanıyor....

Bir çok arkadaşın dediği gibi hiç inandırıcı bir konu başlığı değil..... :cat::cat:

Neden Herkes Bana karşı zaten uyarı aldım türkçe kullanımım için ... Bide siz karışmayın isterseniz türkçeme size karşı saygılı olmak için öyle düzgün bir türkçe kullandım bu fake olduğumu göstermez

ben 11 yaşında motor yeniliyordum. bu kadar şaşıracak birşey görmüyorum. ben 11 yaşında bindim ilk defa motora. tam da 21 yıldır üstündeyim bu aletin. benim gibi birçok arkadaşım var. bizim bu sözde koruyucu yaklaşımımız yüzünden gençlerin özgüvenleri gelişemiyor. bu yüzden memur olup kapağı devlete atarak başkalarınca yönetilmeyi girişkenliğe tercih eden insanlar çoğaldı. ben bu delikanlıyı destekliyorum. bu konuda gayet de ciddiyim

Öncelikle sabırlı ol, ben konuyu ilk okuduğumda 11 yaşında çocuğum var gibi algıladım ve ilk aklıma gelen hangi ebeveyn 11 yaşındaki çocuğuna motosiklet alır ( ebeveyn=anne baba anlamında )

Bence aldırabiliyorsan pocket bike aldırabilirsin, ama trafiğe çıkamayacağın için bir esprisi olmaz. Bi hareket bisikleti al, yada çevreye göre bir bisiklet. Onunla takıl hemde spor yapmış olursun, önünde 6 yıl var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:00 ----------

ben 11 yaşında motor yeniliyordum. bu kadar şaşıracak birşey görmüyorum. ben 11 yaşında bindim ilk defa motora. tam da 21 yıldır üstündeyim bu aletin. benim gibi birçok arkadaşım var. bizim bu sözde koruyucu yaklaşımımız yüzünden gençlerin özgüvenleri gelişemiyor. bu yüzden memur olup kapağı devlete atarak başkalarınca yönetilmeyi girişkenliğe tercih eden insanlar çoğaldı. ben bu delikanlıyı destekliyorum. bu konuda gayet de ciddiyim

Destekliyorsun ama bu ülkede bilinçsiz motosiklet kullanımından doğan bir çok ölümler yüzünden ön yargıyla uğraşıyoruz. Bu çocuğa gaz verip sorumluluğunu üstümüze alamayız, pocket bike alır, trafiğe kapalı alanda binebilir. Yada bi mobilet alır anadolu ilçelerinde olduğu gibi mobilet kullanabilir. Ama daha 11 yaşında , boyu kaç bu çocuğun, merak ve ilgi yeterli gelmeyebilir. Biraz daha büyümeli bence..

ben de 600 cc racing alsın demedim ki. kendisini tehlikeye atmayacak şekilde olmalı tabii. ama hiç olmasın fikrini desteklemiyorum. pocket bike ilk öneren de bendim zaten.

Yaa Neden hep büyümeli diyorsunuz ?? Çok ileri markaların benim yaşıma uygun çıkardığı motorsikletler var en büyük örneği KTM 50sx ben sizden sadece marka istiyorum bana büyü de gel demenizi değil...

Arkadaşım hani sanmıyorum ki hiç birimiz senin yaşlarında o istediğin markayı kullanmış olalım. Yani buraya üye olup bir sürü kişiye yazacak kadar Türkçen ve olgunluğun var ise sen de araştırabilecek kapasitedesindir. Sahibinden.com a bak seçimini yap gel sor o zaman bize teknik kısmını. Anlayan ve sorularına cevap verecek çok kullanıcı var. Ama sen kimsenin kullanmadığı motosikleti sana tavsiye etsin istiyorsun. Büyümelisin evet fiziksel olarak biraz daha gelişirsen bir çok şey kolaylaşır motosiklete dair.

Burada açılan ve insanın iyi niyetini suistimal eden başlıklardan sıkıldığı için insanlar iki kere düşünüp de yazıyorlar. Bu başlık fake olsa ben de kendimi kandırılmış gibi hissederim. Yani senden sonraki insanlara kötülükten başka bir şey değil. Önceki yazılan mesajlar bu yüzden.

sabret gönül. 18 yaşını bekle. ehliyetini al sonra :wiinkk:

16 yaşıma geldim 1 aya ehliyetimi alıyorum , önerilerinizi hala bekliyorum :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------

yasım 25 olmasına ragmen nerde bı japon motosıkletı gorsem mutlaka ıyıce bı suzerım.
11 yasındasın yasın genc once ehlıyetı al sonra motosıkletı alırsın

1-2 aya hallediyorum abi ehliyet işini

Markayı konuşuruz ehliyeti aldıktan sonra :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
5 yıllık mevzu iyiymiş. Umarım istediğin motoru alıp kullanabilirsin.

Sti

Reis helal olsun sana yav,sormak istediğin her konuda sana yardimci olmak isterim. sorun varsa mesaj at,en geç 4 saate cevap yazarım. ekipman motor farketmez sal gelsin. :)

Reis helal olsun sana yav,sormak istediğin her konuda sana yardimci olmak isterim. sorun varsa mesaj at,en geç 4 saate cevap yazarım. ekipman motor farketmez sal gelsin. :)

Tamamdır abi , bana geçen sene bi Bws aldılar gönlüm olsun diye turluyordum sağda solda biraz tecrübe kaptım ondan şimdi ehliyet alıcam okula git gel yapıcam yeni birşey almayı düşünüyorum 125lik scooter tarzında görünüşü felan ideal birşey karar veremedim Kymco super8 ideal gibi ama bakıcam artık. Babam da eski motorculardan İtalya'ya felan git gel yapmış, o da destek oluyor bir şekilde bakıcam artık :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Aldınmı ehliyetiii :D :D

Yok valla işte birkaç güne yazılıcam kursa artık ne zaman çıkarsa heyecanlıyım bende :flower:

Biz 17 yaşında ehliyeti alınca 1300cc'lik Hayabusa kullanabiliyoduk. Stajyer sistemine kalan gençler şanssız o konuda. Adam üniversiteyi bitirecek 600'lük motorla trafiğe çıkma hakkını anca elde edecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar