Soğuktan korunmak için doğru bilinen yanlışlar ve gerçek koruma

Hoca efendi! nin gazetelerini dagitan motorlu kuryelerinin 'hocam motorlu arkadaşlar rüzgardan etkilenip hasta olmaktayiz' şeklindeki serzenişlerine, 'dagittiginiz gazetelerden bir tanesini montunuzun gogus kismina yerlestiriniz, Allah'ın izniyle soguk gelmeyecektir' şeklinde cevap verdiğini biliyormuydunuz?
Yanlış yerlerde çözüm arıyorsunuz ey müüminler :D

Hoca efendi! nin gazetelerini dagitan motorlu kuryelerinin 'hocam motorlu arkadaşlar rüzgardan etkilenip hasta olmaktayiz' şeklindeki serzenişlerine, 'dagittiginiz gazetelerden bir tanesini montunuzun gogus kismina yerlestiriniz, Allah'ın izniyle soguk gelmeyecektir' şeklinde cevap verdiğini biliyormuydunuz?
Yanlış yerlerde çözüm arıyorsunuz ey müüminler :D

Yalnız güzel tespit, gerçekten etkili. Tam 1 'koca karı' öğüdü :)) Koynundan çıkarınca elbiseni boyayan gazeteler, insanların o bakışları :mrgreen:

Üşüyen insanlar için çok zor bi durum olmalı kışın motora binmek :) Kaliteli altüst windproof giyseniz yeterli olur diye düşünüyorum.

Görüyorum ki, hala soğuk havalar için botun altına ayakları ısıtmak için pilli ısıtıcı takmaya çalışanlar, hatta yüksek meblağ da para verip alanlar var..

Kalın çorap, yün içlik, termal içlik vs. Bunlara para ödemeyin. Motosiklet kullanıcıları için özel olarak üretilen hem üst hem alt hem çorap olarak windstopper (rüzgar, soğuk, su geçirmez) kumaştan yapılan ürünler kullanalım.

Arkadaşlar yapmayın, bu konuda artık blinçlenelim. Bu konuyu tekrar hortlatmak istedim.

İyi günler , o fotoğraftaki çorabı nerde bulabilirim ?

DKN

motosiklete binip koltuk ısıtıcısı olan araba konforu beklenmez.

Motosikleti
Tvs Jupi
Windstopper şart gibi, begere nin balaklavasını bebde kullanıyorum, forumdan araştırıp almıştım, iyiki almışım.

Yün veya türevi içlik 7/10 derece ve rüzgarlı havada ve 1 saatlik sürüşte benim için yeterli gelmedi, yine üşüyorum.

Kışlık mont var fakat pantolon yok, içlik kar etmedi, diz ile kasık bölgesi rüzgara maruz kalınca olmadı.

Dağcılık klubunde tozluk kullanıyordum onu giyince ayaklar tamam fakat dizler üşüyordu, hadi dizlik bir nebze kesti ama yine de üşüyordum.

En son aynı yolu , yün içlik, üç katmanlı kışlık mont, yağmurluk takımı, tozluk ve kışlık eldiven ile yaptım, ellerim hariç, üşümedim süper dedim fakat eve girince anladım fena terlemişim.

İçlik giymeden yağmurluk takımını deneyeceğim fakat muhtemelen terleme olasılığım yüksek.

Bu yüzden Windstopper içlik ve kışlık pantolon düşünüyorum bakalım nasıl olacak.

Ayrıca geniş bir elcik koruma da deneyeceğim, üzerine bir de ısıtma olsa süper olurdu :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ince yün oranı yüksek vücuda yapışmayan 2-3 katlı giysiler üzerine rüzgar ve yağmur geçirmeyen yağmurluk yada montla olayı çözdüm.giysilerin ayakkabının vücudu sıkmamaması ,biraz boşluk kalması termos etkisi yapıyor ve kan dolaşımını engellemiyor.Boyun kol girişleri bot-ayakkabı üstü hassas noktalar buradan rüzgar girmemesi gerekiyor. kask vizörünü çok az aralık bırakabilirisiniz. buğuyu önlüyor ve sizi diri tutuyor.çok yağışlarda ayağıma poşet geçirdiğimi hatırlıyorum.:)

Hocam termal içlik ile windstopper içlik arasındaki farkı anlatmışsınız fakat ben piyasaya bakıyorum windstopper içlik yok termal windstopper içlik var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar