O zaman da herkes ehliyetsiz binerMT-07 değil, R1 de değil, sistem suçlu.
Kursa yazılıp en az 50 saat direksiyon eğitimi alana ver ehliyeti 250 cc kullansın,
2 sene sonra tekrar test sınavı ile 500 cc ehliyeti ver 2 senede onu kullansın,
4. senenin sonunda bir daha sınava tabi tut, istediği motoru kullanması için ver ehliyetini.
Ondan sonra da patlıyorsa bir yere Takdir-i İlahi diyelim.
MT7 yi kısa süreli tester yada duyumsal olarak değil, edinimsel tecrübe ile ve sahibi olarak yazayım.
Başlangıç olarak MT-07 alanların karşılaşacağı sorunlar.
Tipi ve gösterişi bakımından litrelik makinalara herkes bir tedirginlikle biner.
Motorun görünümü sizde bir ön yargı oluşturur.
Bakarsın ve "bu makine uçak gibi" dersin. Binersen ona göre davranırsın.
MT7 de görsellik olmadığı ve ufak tefek göründüğü için bir çok yeni kullanıcı zararsız olarak görüp büyük bir yanılgıyla
"Ne olacak olm bundan" diye çinli muamelesi yapıp, küçümseyerek biniyor ve olanlar oluyor.
Biraz kafa grenajı olaydı R25 gibi görüntüsünden tırsan yeni tayfa "abi ben bunu zaptedemem" korkusuyla başka bir alete yönelirdi.
1-Tehlike
İlk zamanlar 2 kere parmaklarımdan debriyajı kaçırdım.
Nedeni ise debriyajın önceki motoruma göre sert ve o gün havanın soğuk olması.
Motor özellikle sabahları soğukken jikleli çalıştığı için devir yüxek oluyor.
600 lük makinalarda debriyajı kaçırırsan stop eder. Alt devirler güçsüzdür.
MT7 ise bu hatayı affetmiyor.
Motor stop etmiyor ve teker tecrüben yoksa motor senin üzerinde.
2-Tehlike
600 lük makina var arkadaşlarda. Onlarla çok güzel seri kalkış yaparken MT7 ile seri kalkman imkansız.
Temkinli ve gazı yedirerek kalkmak zorundasın yoksa 1 ve 2. viteste gazı açman teker demek.
3-Tehlike
Ara hızlanmalarda çok tehlikeli. Elin ayarsız ise ölürsün.
6. vitestesin ve 80 km/h kadar düştün gazı açınca diğer makinalar gibi vites küçültte gideyim abi olayı yok.
Direk şahlanıyor hele birde 3 veya 4. viteslerde şunu sollayıp geçeyim diye erken gaz açarsan sollayamadan aracın üzerine çıkarsın.
4-Tehlike
Virajları diğer 600 lük makinalara göre vasat. Girdiğin çizgide zorlanmadan çıkman neredeyse imkansız.
Acemi biri için bu motorda süratli iken frenaj çok tehlikeli. ABS olsun olmasın farketmez.
Fren dinamikleri çok farklı. Kombine yapsan bile arka çoğu zaman kilitleniyor ve ABS devreye girince duruş mesafen uzadıkça uzuyor.
5-Tehlike
Pilotunu çok tahrik ediyor. Çalıştığı andan itibaren 1100 devirdeyken bile öyle bir tork varki.. O torkun pilot üzerinde oluşturduğu G kuvveti
ilk binen kişilerin vücud kimyasını değiştiriyor.
Acaba 2. viteste nasıl asılıyor diye 2 de yükleniyorsun korkunç.. Tutunacak tek bir yer var oda gidon elinden kaçırsan fırlayıp gidecek altından.
3-4-5-6 halen asılıyor derken duramayacak hıza geldiğinizde her şey için çok geç olabiliyor.
Ne Honda, ne de KTM'in litrelik makinelerinde böyle bir sorun yaşamadım, ki hem güç, hem de torkları daha fazla. Ciddi bir güvenlik sorunu bu gerçekten öyleyse. Motorsiklet rolantideyken debriyaj aniden kaçarsa motorun istop etmesi gerekir, motor soğuksa bile.1-Tehlike
İlk zamanlar 2 kere parmaklarımdan debriyajı kaçırdım.
Nedeni ise debriyajın önceki motoruma göre sert ve o gün havanın soğuk olması.
Motor özellikle sabahları soğukken jikleli çalıştığı için devir yüxek oluyor.
600 lük makinalarda debriyajı kaçırırsan stop eder. Alt devirler güçsüzdür.
MT7 ise bu hatayı affetmiyor.
Motor stop etmiyor ve teker tecrüben yoksa motor senin üzerinde.
Başlangıç olarak MT-07 alanların karşılaşacağı sorunlar.
Yazımın başında belirtmiştim zaten bunu..
Mt07'nin suçu ne![]()
Ne Honda, ne de KTM'in litrelik makinelerinde böyle bir sorun yaşamadım, ki hem güç, hem de torkları daha fazla. Ciddi bir güvenlik sorunu bu gerçekten öyleyse. Motorsiklet rolantideyken debriyaj aniden kaçarsa motorun istop etmesi gerekir, motor soğuksa bile.
"Her motorsiklet" yerine traction control olmayan motorsikletlerde diyelim, doğru olsunMT 07 yüksek rolantide iken de debriyaji istedigin gibi birak o da stop ediyor. Gaz verirsen tabii ki kafana geçer. Her motosiklet gibi.
Bir konuya aciklik getirelim arkadaslar surekli yanlis bilgi tekrarlanip duruyor avrupada satilan mt 07ler restricted kit yani sinirlanmis guc ile acemi kullanicilara sunuluyor herkes bu bilgiyi aktarirken bunu gozardi ediyor.bunu unutmayalim lutfen