Hayallerimi gerçekleştireceğim...

İyi geceler herkese. Öncelikle kendimi tanıtayım, 17 yaşımdayım ve kendimi bildim bileli motosikletlere karşı aşırı tutkum var. Lise son sınıf öğrencisiydim fakat sırf bir işe girip çalışıp motor sahibi olmak uğruna okulu açığa aldırdım. Şimdi abilerim ve kardeşlerim diyeceksiniz ki bunu buraya neden yazdın?
Yaklaşık 1-1,5 sene zamanım var üniversite için ehliyet sınavına 12 Aralık'ta, direksiyona 9-10 ocakta gireceğim ve muhtemelen ocak sonlarına doğru belgem elimde olacak. Daha önce yazları moto kuryelik geçmişim oldu ehliyetsiz olarak. Ehliyetimi aldıktan sonra borca girip motor almayı ve üniversiteye kadar borcumu çalışarak ödemeyi planlıyorum. Almak istediğim motor duke 200. Mart 19da 18 yaşımı dolduracağım, yardıma ve engin fikirlerinize ihtiyacım var bu konuda. Muhtemelen mc donalds veya burger king tarzı kuryeyi amele niyetine çalıştırmayacak yerlere gireceğim ve aylık 1000tl gibi bir para ödeyeceğim. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin ve biriktir al tarzı şeyler demeyin. Şimdiden teşekkürler :)

Motosiklet için eğitimini askıya alacak kadar gözünü kararttıysan ne desek yaptığın yanlışın farkına varamayacaksın. Bu yüzden söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum umarım istediğin motosikleti alabilirsin.

Ailemle konustuk, ozel universitede okuyacagim ve lisedeki son senemi acikogretime aldirdim tum olay bu. Yoksa zevk icin gelecegimi karartacak bir yapim yok :)

Özel üniversiteye minimum 2 senede vereceğin parayla zaten hayalinde ki motosikleti alamıyor musun ?

Ailem motor konusunda arkamda değiller, sadece özel üniversite ve okul masraflarım konusunda sonuna kadar arkamdalar. Zaten ona güvenerek son senemi açığa aldırdım

1300 tl asgari üctet.
1000 tl aylık taksit, 300 tl de benzin, bakım vs. Olur bu iş, hayırlı olsun. Motosiklet için okulu açığa aldırmak kulağa saçma gelsede.

300tl benzin? Benzin benim ücretimden kesilmiyor, tesekkurler Gurkan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:59 ----------

Ozur diliyorum yanlis anladim, dogru soyluyorsun :) bakalim artik oldugu kadar olmadigi kader. Yol nereye cikarsa artik

Sonunda kafadar birini bulduğuma çok sevindim yahu...
Biraz sabır ile 2017'ye girmeden elimde inşallah müdür :)

bende 17 yasındayken 3 ay calısıp motosıklet aldım 3 bın tlye, artı kask ehlıyet ekıpmanlar ve yasal olan her seyı yaptırdım, suan 19 yasındayım, ımkansız degıl yeter ki iste.Ha bide buldugun iş mümkünse her sabah alarm caldıgında soverek gıdecegın kadar istemedigin bi iş olmasın, çünkü vakit geçmez ve benim gibi 3 aylığına ruh sağlığın bozulabilir.
not:sabah 7 iş başı, akşam mı dersin gece mi dersin saat 22.45 çıkış saati :'(

Paket servis işi yapıcam, son 3 senedir yazları 3'er ay tecrübem var, 12 aralık sınavlarında alıcam ehliyeti :)

Yaş 17 motor için okulu askıya alabilecek hatta bunu ailene kabul ettirebilecek kararlılık ve yetiye sahipsin.
Kanaatimce sen bırak bizi, arkadaşını, kardeşini, ailen dahil kimseyi dinlemezsin.

sende haklısın arkadaş herkes okumak zorunda değil. bazıları boş hayaller peşinde hayatını harcamalı ki sanayinin çarklarına taze et sağlansın...

Birşeyi saplantı haline getirmek doğru birşey değil.Motor zevk ve ulaşım aracıdır.Zevklerin için hayatın gerekliliklerinden kaçıyorsun.Okulunu açığa aldırman eğitim konusunda ki ciddiyetini gösteriyor.Yanlış yoldasın, sabırlı olmayı öğrenmelisin, öğrenmesende zaman sana öğretir, ama zorla değil isteyerek öğrenmek daha akıllıca kardeşim..

bence alacağın pahalı motorun bir it tarafından çalınabileceğinide hesaba kat, o zaman motor hayallerin daha bir realistik olur. cebine 2. motor parasını koymadan ktm ye yanaşmamayı öğrenmiş olursun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar