Ben motoru alalı 1 ay ve 600 km oldu hiçbirşeyine baktırmadım aldığım gibi kullanıyorum değiştirmem veya baktırmam gereken yer varmıdır ?
motoru 20 dk dan fazla kullanınca sol el parmaklarım agrıyor sizdede oluyomu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
20.000 de almıştım şuan 20.600 de ufak tefek sıkıntılar dışında bi sorun yok ,motordan hiç anlamam ama iyi bakılırsa uzun süre dayanacak bir motora benziyor. çok soğukta veya fazla ısınınca istop etmesinin nedeni karbüratördendir dediler ve genel bakım için 100 tl istediler ilk fırsatta elden geçirtecem motoru
30 - 40 liraya en kral yağı alırsın. Bakım budur, gerisini sen sor ben söylerim. Ufak ufak tüm bakımlarını yaparız. Paranı kaptırma kimseye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------
Tapa ?

kusura bakmayın bu konuda cahilim biraz
geçen hafta tamirciye götürdüğümde yağ filtresi hava filtresi değişiriz felan dedi adam
Driftte yap filteri yok, hava filtresini değiştirmeye gerek yok.
Hava filtresini söküp beyaz sabunla yıkayıp kurutup yerine tak, tamamdır.
Koltuğu kaldır, sol taraftaki plastik 3gen kapağı çıkar, bir delik var orada. Etrafında 3 yada 4 tane yıldız tornavida ile açılacak vida var. O vidaları sök, eline hava filtresi dedikleri sünger gelecek. Eve çık, yıka kurut geri getir tak. Motora zarar verme ihtimalin yok.
Servis sana litresi kırk liralık yağ koymaz, koyabileceği en ucuz yağı koyar ki karı çok olsun. Bu yüzden en dandik yağı koyar. Motul 5100 serisi 10-40 yada 15-50 al. Motorun en altında, asfalta bakan kısmında bir tane 17 anahtarla açılacak büyük vida var, o vidayı saat yönünün tersine doğru çevirerek sök. Motorun içindeki pis yağ dökülecek, Motoru ileri geri, sağa sola salla. Tüm yağ boşalsın. Bu esnada motoru çalıştırma ve marşa basma. Sonra o söktüğün vidayı geri tak, el ayarı ile sık. Ayak marşının olduğu pedalın hemen yanında plastik bir tıpa var, o tıpayı aç, bir defter sayfasını külah seklinde kıvır, ince ucunu o deliğe sok, bu külahı kullanarak yeni aldığın 1 litre yağı boşalt gitsin. :mrgreen:
Al sana en kral bakım.