Hep mafsallı diyorsun Olcay hocam, cırt cırtlı olanları kimse onermezken sen hep bunu oneriosun? Neden?
O cırtlar açılır kaza anında döner diye, ekipman alınan dukkanlarda bu kotusu falan deniyor..
Mafsallı olduğu için otururken dizi tamamen kavrayıp katlanabiliyor, ayağa kalkıp düz durduğumda da yerinden ayrılmıyor ve dizimi korumaya devam ediyor.
Evet cırtların açılma ihtimali var, bu yüzden sürekli sağlamlığı ve görev yapılabilirliği kontrol edilmeli. çünkü cırtlar zamanla işlevini yitiriyor, eskidikce ya yeni cırt ve lastik takılmalı ya da dizliği komple değiştirmeli.
cırtın açılma ihtimali çok zor, bugüne kadar çok düştüm ve açıldığını görmedim. yerden kalktıktan sonra dizliğin aldığı hasarı ve üzerindeki asfalt sürtünme izini görmek çok zevkli :mrgreen:
Dizlikten ziyade pantolon korumalarının daha başarılı, daha etkili ve daha sabit olduğunu düşünenlerdenim...
Birçok pantolonun koruması zaten kıvrımlı halde; diz kapağını oturur pozisyondayken kavrayacak ve koruyacak yapıdadır. Ayakteyken pozisyonu ve yarattığı his aynı rahatlığı vermiyor olsa da; sürüş esnasında olması gereken konuma gelirler.
Bu bağlamda pantolon bedeni doğruysa, bacak boyunda da anormal bir durum yoksa, yapılan yer değişikliğinin de yanlış olduğunu düşünüyorum.
Olcan'ım ciğer parem, profosyonel bir yarış tulumunda dediğin doğru. diz koruması sabit durur, hatta bu tulumları askıya astığın zaman dikkat et bacaklar dümdüz boru gibi durmaz, geriye doğru kıvrıktır her zaman. diz korumasına verilen önem büyüktür.
Ama günlük kullanımda giydiğimiz motor pantolonları, heleki yeni çıkan korumalı kotlar. sadece motor üstünde otururken dizlikler dizimizde, ayağa kalktığında ya da düşüp yuvarlandığında dizlik nerde? dizinde mi dizinin altında mı?
Düştüğünde dizlik dizimin altına kaymasın diye ayaklarını geriyo doğru katlıı bir şekilde mi yuvarlayacaksın
Mafsalli dizlik kullanirsaniz bakin nelerden mahrum kalirsiniz :
1. Kalca koruma (catlak ve kiriklara karsi)
2. Kevlar koruma (asfaltta surtunmeden olusan isi ve zimpara etkisinden korunup deri, doku ve kas kayiplarinin onlenmesi
Eger gunluk pantolona dizlik takip kullaniyorsaniz size hayatta basarilar dilerim..
bu konuda haklısın, fakat kalçayı motorda kırmak gerçekten çok zor ihtimal. Bu arada kırığa karşı sert bir koruma barındıran pantolon görmedim, cahilliğime verin.
Ama sürtünme konusunda dediğim gibi haklısın, o ihtimali de göze alıyoruz artık. Şortla tişörtle motora binen insanlara karşı, kotla botla dizlikle motora binenleri öpüp de başımıza koymak lazım.
Ben ne yapıyorum peki?
Yazın kot ve dizlik, kışın ise korumalı motor pantolonu giyiyorum. En sıcak yaz günlerinde bile bot,sırtlık, mont, dizlik ve eldiven takarım