Yeni motorum CBR600RR :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kazasız sürüşler. Bu motor ile ciddi kazalar yaşama ihtimalin ve bu açtığın konunun, ileride ibretlik bir konu olma ihtimali çok fazla. Çok dikkatli kullanmalısın.

oncelikle tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Insallah sizde agir vasitalarin altinda kalmassiniz

600luk le baslama konusunu acmiyalim dedim fakat bu kendini bilmislikden yada egodan deil sadece konu disinda oldugu icin.

600lukle baslanirmi diye sormuyorum size bunu cevaplamaniz gere yok zaten.. ama madem konu acildi evet bende biliorum kucuk cc ile baslamanin daha saglikli oldugunu

Teşekkür ederim.Bunun için zaten elden geldiğince dünyada kabul görmüş önerileri uyguluyorum.
250 cc ile motosiklet hayatına başladım bi süre kullandım eğitime gittim. Sonra kullanmaya devam edip 30.000km yi 250cc ile tamamladım.

650 cc 70-80hp civarında bir motosiklet aldım ve alır almaz aynı eğitime tekrar girdim. 50.000m dir kullanıyorum.Motosiklet büyütmeyeceğim için bununla devam edicem.

Kardeşim (gerçekten samimietle söylüyorum bunu) yavaş gidiyorum diyerek olmaz. Sadece şansa bala kaza yapmazsın.
Şu tavsiyeyi sana da yapmak isterim

Bu motosikletin beygirine değil torkuna oynamışlar bu senin için daha tehlikeli birşey. Yani son hızı düşük ama o son hıza kadar kurşun gibi gidiyor.
Üstüne birde o kadar hafifki Kg başına düşen beygir oranı da çok yüksek.
Zaten vitesli tecrüben yok. Olması gerekenden 1 düşük viteste gazı açtığında motoru kafana geçirirsin.

Dünyada herşey insanın parasının olması veya görünüşü güzel birşey seçmek demek değildir.

İzlemen gereken yol şöyle.
Yamaha veya Honda sürüş kursuna gidip eğitim almanı tavsiye ederim. Sonrasında bu motorun yanına birde küçük güzel görünümlü vitesli bi motosiklet alıyorsun.
Genelde bunla gezip bazen Ducatiyi alıyorsun. Böylece hem küçükle tecrübeni arttırıp hem de arada Ducati ile hevesini bastırıyorsun.

2000km kadar yol yaptıktan sonra aynı kursa birdaha git. Daha önce yapamadıklarını çok daha güzel yapacaksın artık ve kurs daha da faydalı olacak.

Bir süre daha çok küçükle takıldıktan sonra istersen satarsın küçüğü istersen de az yaksın istediğin yerlerde eşek niyetine kullanırsın.
Bende de şuanda bitane 125 lik ve birde 650lik motor var.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben de geçen yaz ilk motor olarak 600rr almıştım. Helvamı yiyecek arkadaşlar vardı forumda :p 14 ay oldu. Kişisel dikkatsizliğimden dolayı 3 defa düşüş yaşadım, en küçük çizik yada yara almadım çok şükür, hep tam koruma gezerim. Fren olayı çok camını sıktığı için abs taktım şimdi rahatım. Öyle korkulacak bir güç olduğunu düşünmüyorum. Abartıldığı kadar değil bana göre. Ama şu son baharda kış geçişinde lastik tutuşu epey azalıyor yaz aylarına göre. Frenajda dikkatli olmakta fayda var.

Ben direk videoyu izledim dedim bu adam ne yapıyor 600rr ile 30-40 ile gidilir mi diyordum ki acemiymissin.

Para var huzur var yani adam 600r alıyor ama 30-40 geçmiyor 250RR ile başlasaydın daha hayırlı olurdu madem yavaş gitmek için aldın
hocam yavas gitmek icin almadim. Bu videoda elimden geldigi kadar guvenli olmak icin bu kadar yavas gidiorum :)

Hayırlı olsun 600-1000 farketmez bana kalırsa. Her yeni motora insan bir acemlik, tedirginlik, dikkat ile başlar ve alışır.
Tekerine taş değmesin.

Benim kızla bi kapıştıralım seninkini ama 200 km/h ye kadar :) :queen:
Kapistiririz duz bir yolda iyice bir piselim ilk once :)
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun motorun. Arkadaşlar zaten söylenmesi gerekenleri söylemiş, videonu izleyemedim ama yazdıklarından bilinçli bir kullanıcı olacağını düşünüyorum. Sesin ve dışarıdan gelen bakışların ihtişamına kapılma yeter. Birde forumda "İkarus Sendromu" diye bir konu var kesinlikle onu oku ve oradaki tavsiyeleri aklından çıkarma, çok işine yarayacaktır.
tesekkur ederim tavsiyeniz icin az cok bilgim var ama bir daha okuycam :)

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin, araba kullandıgınız belli trafiğe aşinasınız. Fakat her motora binerken şunu tekrarlayın - sakinnnn -. Sinirlenir gazı açarsanız (insanlık hali hepimiz yapabiliriz) temkinli ve sogukkanlı olmazsanız hatayı affetmez dahada büyütür altızdaki motor. Yavaş yavaş alışırsınız. Konsantrasyonu asla kaybetmeyin, yorgunken asla böyle bir motora acemi döneminde binmeyin. İlerleyen zamanlarda önünüzün görmediği, bilmediğiniz hiçbir yolda basmayın. Ve biraz tecrübeden sonra eğitime devam edin.
Tesekkur ederim tavsiyeniz icin evet mutlaka egitim almaya devam edicem

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------

Teşekkür ederim.Bunun için zaten elden geldiğince dünyada kabul görmüş önerileri uyguluyorum.
250 cc ile motosiklet hayatına başladım bi süre kullandım eğitime gittim. Sonra kullanmaya devam edip 30.000km yi 250cc ile tamamladım.

650 cc 70-80hp civarında bir motosiklet aldım ve alır almaz aynı eğitime tekrar girdim. 50.000m dir kullanıyorum.Motosiklet büyütmeyeceğim için bununla devam edicem.

Kardeşim (gerçekten samimietle söylüyorum bunu) yavaş gidiyorum diyerek olmaz. Sadece şansa bala kaza yapmazsın.
Şu tavsiyeyi sana da yapmak isterim

Tabsiyeleriniz icin tekrar tesekkur edeyim. Siz cok saglikli baslamissiniz gerekten olmasi gereken de boyledir bencede.

Boyle baslamam icin kendi sebeplerjm var evet tehlikeli ve buyuk risk aliyorum bunun da farkindayim.

Bende sizin gibi kazalarda sanssizlik olmadigi inancinsayim.. evet uzerinize yildirim dusup oleribilirsiniz ama bu tur kazalar cok dusuk ihtimal ilen.. bunun disinda kazalar %99 u ne kadar sucsuz da olsak yapabilcegimiz biseler olabilir inancindayim (daha dikkatli daha ongorulu olmak gibi)

Son düzenleme:
keske 1000 lik alsaydin. cok sıkılacaksın alıstıktan sonra 600 lukten.

akli selim sürmeye devam edersen bence çok sorun olmaz. olay motora alışıktan sonra başlıyor. aha ben bu işi çözdüm demenle birlikte gaza asılıp duramamalar başlar onlara dikkat etmek lazım.

hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı isterim ilk tecrübeye göre baya büyük motor çok dikkatli kullan inşallah.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hayırlı olsun, tekerin düz bassın. Sadece meraktan sordum, videoda mavi halk otobüsünü uzun süre takip ettin. İçinde kestiğin biri mi vardı, acıba?
@zileliorhan, ince hesapların adamı. İnce ve derin görmüş.meslek kapak imalatı sanırım, halen gülüyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim çok güzel duruyor Allah kazadan beladan korusun. Dikkali görünüyorsun ama zaman için de sürat artacak aman duramayacağın hıza çıkma daha dikkatli ol tekerin düz bassın. :)

Hayırlı ugurlu olsun kardeşim Allah kaza bela vermesin motor çok güzel duruyor hele o Repsol yazısı yeter zaten :)aman dikkatli kullan şakası olmaz o motorun

hayirli olsun cok guzel motor su universite bitsin iyice piselim bende istiyorum boyle birsey :) gerci ben yol motoru seviyorum ama bu makinada cok tatli duruyor :)

Motosikleti
Benelli Trk702x, Honda Pcx125
hayırlı olsun, allah hata kaza vermesin, 1000liğe de bekleriz :)

@zileliorhan, ince hesapların adamı. İnce ve derin görmüş.meslek kapak imalatı sanırım, halen gülüyorum.

Mesleğim profilimde yazıyor. Bu sitede bu kadar açık ve ayrıntılı yazan ender kişilerdenim. Hiç olmazsa, profile baksaydın. Benimki biraz hoca dikkati diyelim.

güle güle kullan dostum. eğer zorlanırsan bi eğitim alır geçersin. söyleneneleri çok takma kafaya. kendini biliyorsan sorun yok.

Direksiyon hakimiyetin çok zayıf, kendini çok kasıyosun, muhtemelen o 50 dk ardından kolların baya bi ağrımıştır.
Tabi ki ilk başlarda böyle şeyler olur, Tavsiyem kapalı alanda dönüş ve direksiyon çalışman, rahat bırak şu gidonu biraz kasma kendini.
İzlemediysen "bileği bükmek" isimli filmleri izlemeni tavsiye ederim.
Hayırlı uğurlu olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar