Yeni motorum CBR600RR :)

Merhaba arkadaslaR aslinda motorumu alali nerdeyse 2 ay olucak ama is guc paylasamadim sizinle :)

Oncelikle bu benim ilk motorum o yuzden "motorculuk" da biraz acemiyim.. lutfen bu konu 600lukle baslanilmaz a donmesin ama.

Suan 700 km de ve gercekten cok memlunum (tek sikintim su yagmurlu havalar :()

Surusu gercekten cok purussuz.. alt devirlerde tork yok fakat 1. Vitesde giderken gaza dikkat etmek gerekio.

Uzerinde ek olarak stompgripler var :)

surdaki videoda bayiden eve gelirken ki macerami izliyebilirsiniz.. acemi olan arkadaslarimiz varsa bakabilir egitimden sonra ilk kez trafige cikisimdir bu. Kanalima da abone olabilirsiniz arkadaslar daha fazla goruntu paylasicam suan daha iyiyim :)
https://www.youtube.com/watch?v=jS9i8yKMwlU
Buda benim turuncu kiz :)

Son düzenleme:
Hayırlı olsun ona kız değil aslan de hocam bide alın kısmına güzel kucuk bir nazar boncugu su dolgulu olanlardan yapıştır maşallah :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Hayırlı olsun kazasız belasız . İlk tecrübe için biraz fazla büyük lokma . Dikkatli olun :)

Super Moderator
Öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin..

Diğer taraftan ilk motorunuz olabilir, ama daha önce motosiklet kullandığınız aşikar. Videodan 3-5 dk seyrettim, optimum dikkat ile bilinçli bir şekilde motosikleti tanıyarak ve yavaş yavaş kullanarak bu iş olur. Ama genelde tavsiye dışıdır, cünkü 20'li yaşlarda kan biraz hızlı akar. Ama 30'lu yaşların bilinci ile olabilir. Siz kaç yaşındasınız bilmiyorum :)

Tavsiye konusunda naçizane olarak, rodaj sonrasında önünüzü görmediğiniz hiç bir yolda ani ivme kazandırmayın motosikletinize, aksi takdirde durduramazsınız. Bilinciniz doğrultusunda yavaş yavaş herşey oturur.

Tekrar hayırlı olsun.. Yağmurda çamurda pek önerilmez, 1 vitese dikkat etmek lazim, alt devirlerde pek tork yok demişsiniz ama, 2 ve 3. viteste gazı bi parça sert açarsanız, torku da gücü de hissedersiniz, ıslak ya da kuru zemin fark etmez, lastik sarar. Altınızda 100 küsür beygir güç olduğunu söylemiyorum, cünkü bunu biliyorsunuz zaten. Hiç bir şey için acele etmemenizi öneririm.

Kazasız sürüşler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin. sizi olumsuz eleştirenler olacaktır. sakın kızmayın . çünkü kimse motosiklet sürücüsünün ölmesini veya sakat kalmasını istemez. yani sizi eleştirenler sizin iyiliğiniz için eleştiriyor olacaklar. o yüzden gücenmece olmasın.

çok riskli bir seçim. bu yüzden size tavsiyem sizin gibi ilk motosikleti 600 rr olan birini bulup onun acemilik tecrübelerini ne gibi risklerle karşılaştığını veya karşılaşabileceğini söylemesidir. çünkü bunu ancak ilk motosikleti 600 rr olanlar daha iyi anlatacaklardır. tekrar hayırlı olsun.

Repsole geeel... Çok özeniyorum şu makineye ama alma ihtimalim uzun yıllar yok tekerin düz bassın güle güle bin :) keşke ilk motorum demeseydin kıyamet kopacak burda.

hayırlısı olsun kazasız belasız ne desem bilemedim o motoru yağmurda ve ıslak havalarda kesinlikle sürme bırak fren yapmayı yüksek devirde sadece ani gaz kessen bile düşersin şehir içinde 30 40 km hızlarda arka frenle durmaya çalış veya kombine en iyisidir şimdilik söyleyeceklerim bunlar aman dikkat 600 rr bu şakaya gelmez benim 3. motorum olmasına rağmen halen tırsıyorum 1. viteste 125 -130 km arası hız yapar şahir içi motoru değildir zaten bunlar hızın 80 km altına düştüğünde ısı 100 104 derceye çıkar anında fan açar istanbulda pist gibi bir şansın var değerlendir bence şehir içinde hırpalama aleti

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin..

Diğer taraftan ilk motorunuz olabilir, ama daha önce motosiklet kullandığınız aşikar. Videodan 3-5 dk seyrettim, optimum dikkat ile bilinçli bir şekilde motosikleti tanıyarak ve yavaş yavaş kullanarak bu iş olur. Ama genelde tavsiye dışıdır, cünkü 20'li yaşlarda kan biraz hızlı akar. Ama 30'lu yaşların bilinci ile olabilir. Siz kaç yaşındasınız bilmiyorum :)

Tavsiye konusunda naçizane olarak, rodaj sonrasında önünüzü görmediğiniz hiç bir yolda ani ivme kazandırmayın motosikletinize, aksi takdirde durduramazsınız. Bilinciniz doğrultusunda yavaş yavaş herşey oturur.

Tekrar hayırlı olsun.. Yağmurda çamurda pek önerilmez, 1 vitese dikkat etmek lazim, alt devirlerde pek tork yok demişsiniz ama, 2 ve 3. viteste gazı bi parça sert açarsanız, torku da gücü de hissedersiniz, ıslak ya da kuru zemin fark etmez, lastik sarar. Altınızda 100 küsür beygir güç olduğunu söylemiyorum, cünkü bunu biliyorsunuz zaten. Hiç bir şey için acele etmemenizi öneririm.

Kazasız sürüşler.
Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin elimden geldigi kadar yavas yavas alismaya calisiyorum. Yasim 26 bu arada :) Kanim biraz kaynasada son 2 yildir surus konusunda sakinlesmisimdir. Tavsiyeleriniz icin tekrar tesekkur ederim. Dediginiz gibi Daha once motosiklet kullandim egitim amaciyla ve 4 senedir istanbul icinde araba kullaniorum (6 sene de ist disinda)
hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin. sizi olumsuz eleştirenler olacaktır. sakın kızmayın . çünkü kimse motosiklet sürücüsünün ölmesini veya sakat kalmasını istemez. yani sizi eleştirenler sizin iyiliğiniz için eleştiriyor olacaklar. o yüzden gücenmece olmasın.

çok riskli bir seçim. bu yüzden size tavsiyem sizin gibi ilk motosikleti 600 rr olan birini bulup onun acemilik tecrübelerini ne gibi risklerle karşılaştığını veya karşılaşabileceğini söylemesidir. çünkü bunu ancak ilk motosikleti 600 rr olanlar daha iyi anlatacaklardır. tekrar hayırlı olsun.

Cok tesekkur ederim. Evet cok riskli bir secim ne kadar egitim de alsaniz sonucta her halukarda 250cc ile baslamak daha az riskli. Sadece ogrenme egrimi cok genis tutmaya calisiorum yani siz her gun belki motora binerken ben haftada 1 gun ve sadece bos yollarda kullaniorum

millette ne para var be :) eşek gibi çalışıyoruz daha cbr 250 borcu bitmedi :D

Para kazanilir be dostum :) millet lamboya ferrariye biniyo hayat bu.. sonucta bi fiat linea parasinda bi motor

Hayırlı olsun kazasız binersin umarım.
Benim eşimdede var 600RR ama onun ilk motoru degil yeterince tecrubeli :) sende ileride yagmurda vs sıkıntı yaşamassın.
Sehir icinde kullanilabilecek en rahat 600cc ss kendisi olur (öyle diyor )
Saganak yagmurdada Istanbul-Bursa arası yol yaptigimizda oldu kullanmayı bilirsen heryerde ve hersartta gidersin
tecrubelendikce

Hocam erken felan diyemiceğim çünkü almışsınız kazasız belasız kullanın bir ömür boyu :) Yanlız bundan önce çinli falanda olsa hiçmi tecrübe yok yani 1-2 k civarlarında ?

Hayırlısı olsun..

Ölürsün, helvanı yeriz, 600 ile başlanır mı!? gibi yorumlarda bulunulmaması güzel.

Yavaş yavaş kırıcı değil de yapıcı oluyoruz galiba :) Ancak yinede her an tetikte olmak lazım bu motorun tepesinde anlık bir hatayı tolere etmeyebilir.

Umarım keyifli nice kilometreler yaparsınız. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

DKN

yanına scooter alıp sadece onu kullanırdım ben olsam, garajınızda olduğunu bildiğiniz için hiç binme ihtiyacıda hissetmezdiniz (psikolojik). ayrıca kısa genel bi bilgi vereyim, ss (yarış) motoru pist için tasarlanmıştır yol şartlarında motor ömrü de azalır, her zaman şartlara uygun karakterde motor almalı

ola ki, ben bunu süremiyorum, satacam dersen, talip olabilirim :)
bu arada; 50 dk lık video mu atılır mübarek :sunny:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar