artık hangisini alırsanız hayırlı olsun. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. burada saydığınız 2 motoruda ciddi anlamda kullandım. tracer - xrx. her iki motorda arkadaşlarımda mevcuttu. tracer bende 1 hafta kaldı. 2014 xrx ise 15 gün :queen: kendimde tenere kullanıyorum. fakat crossrunner 1 kere kullandım yaklaşık 50km biraz ağır bir motor ve açıkcası hondanın bu tarzdaki motorlarını pek beğenmiyorum ben (tamamen kişisel birşey bu ) ama crosstourer gayet güzel bir tek onu beğeniyorum. o yüzden crossrunnerı hiç araya katmamam daha doğru olucak. ama aklınızda bulunsun africa twin geliyor fiyatı ne olcak napcaklar bir bilgim yok ama hondanın efsanesini yine yollarda göreceğiz.
öncelikle uzun süre kullandığım motorlar hakkında yorumda bulunmak daha doğru olur.
09tracer - inanılmaz güzel performansı olan bir motor pek kusuru yok açıkcası. tipi falanda bence çok güzel. gitmesi-durması- viraja yatması falan gayet başarılı. motorda bir ruh mevcut ve bunu size yansıtıyor. bence bir tık sert süspansiyonları mevcut ama buda sportif sürüşü size yansıtıyor. bu fiyatlara alınabilecek en güzel motorlardan birisi.
tiger xrx - 2014 model ve 2015 arasında bariz elektronik anlamda değişiklikler mevcut alıcaksan kesinlikle 2015 al. bu motordaki en büyük eksik ise gidon alçakta kalıyor mecbur gidon yükseltme kullanmak zorundasınız ve kendi standart camı belirli bir hızdan sonra (120den )deli gibi rüzgar alıyor aftermarketten ön cam almanız şart neredeyse. klasik triumph miyavlamasını bu motordada duyuyorsunuz(bir arıza değil bu triumphın klasik sesidir) ve çok zevkli birşey bence bu

ama tigerda biraz ruh eksik gibi yanlış anlamayın ruhsuz demiyorum ama 09daki o ruh mevcut değil. alet sessiz - sakin ama gazı açtığınız anda alttan gelen gücü netçe hissettiriyor size. aslında bu motor yaramaz olmayan uslu bir arkadaş gibi duruyor. kısaca al beni istediğin yola git ben giderim sanada sorun çıkartmam diyor.eğer bu motor alınıcaksada kesinlikle 2015 xcx modelini tercih etmenizi tavsiye ederim.
crossrunner - dediğim gibi 50 km kadar kullandım pek birşey söylemem doğru olmaz. bana sadece ağır geldi o kadar. bu motoru daha iyi test eden yada kullanan birisinin yorumda bulunması çok daha doğru olur.
ayrıca ben sizin yerinizde olsam bu tarz motorlarda tel jantı daha çok tercih ederdim. 09 ve crossrunnerda mevcut değil ama malesef. sebebi zamanla böyle bir motora sahip oldukça araziye çıkmak istiyorsun

tel jant çok daha avantajlı oluyor.
aralarında en uygunu crossrunner zaten servis - yedek parça - 2. el satışı olarak. sonra 09 sonra tiger.
artık karar sizin

hangisini tercih ederseniz hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.