Türkiye'de Castrol'ü mobil üretiyor, ikisi aynı şey demek. Tamamı ile aynı. Lakin ankette ikisi arasına uçurum var, bu ankete göre Mobil daha kötü bir yağ mı şimdi? Asla değil.
Bence anketin sorusu yanlış, soru hangi marka yağı kullanıyorsunuz olsaymış daha mantıklı olurmuş.
Her ne kadar aksini savunanlar olsa da, 600 cc ve üzerinde, dört silindirli, yahut; üzerinde iki silindirli ve hava soğutmalı bir V motor bulunan ıslak debriyajlı motosikletlerden birini kullanıyorsanız sizin için en iyi yağ kalsiyum katkılı tam sentetik motosiklet yağıdır. Güvenilir markaların çoğu aynı koşullarda benzer koruma sağlar. Bildik herhangi bir markayı güvenle kullanabilirsiniz.
Düşük hacimli ve tek silindirli makinelerde ise motosiklet için üretilen mineral bazlı yağları çekinmeden güvenle kullanabilirsiniz. Yalnız Shell'in ürünleri vites geçişlerini sesli kılar, daha kemiksi bir his verir. Bu belirtiler görevini tam yapamadığının göstergesidir. Shell'i övenler olmuş, ben 2007-2008 arası kullanmıştım, bilemiyorum belki aldıkları geri bildirimlerden ürünü sağlıklı kılmayı başarmışlardır?
Ben de bu sezon Castrol kullanıyorum. Lakin kendi kullandığım yağı en iyi yağ diye övmeden yazayım: Bence Motorex'de güzel bir yağ. Lakin bulmak zor ve gereksiz pahalı. Hele hele (ne yazık ki bu ankete adı bile yazılmamış olan) Yamalube'de çok güzel bir yağdır. Bunu Yamalube'nin öne çıkan testlerinden, bu markayı denizcilik sektöründe uzun senelerdir iyi bilen, satıcı ve kullanıcılardan öğrenebilirsiniz. Bir de Japon'lar hiçbirşeyi insanları kandırmak, yanıltmak için üretmezler, yani Japonlar cimicimi ambalajlarla, bilmem ne teknolojisi hikayeleri ile tüketiciyi aldatmazlar. Buna rağmen Yamalube Türkiye'de hak ettiği yere oturdu mu, pek çok şey gibi hayır...