Yag konusunda edindigim deneyimler.
Castol,hem diger kullandigim yaglara gore daha basarisiz geldi hemde sahtesi cok var.Ben serviste koydurmustum ama bu kadar alternatif varken castrol disinda yaglari kullanabilirsiniz bence.
ipone,tam sentetik 4 silindir yuksek hacimli motorlarda kullananlar memnun gibi gozukuyor onun disinda gereksiz gibi.
Motul,herkes gibi bende memnunum.5100 yari sentetik kullandim uzun sure.
Yamalube,Yamaha firmasinin kendi yagi.Yag motul dolumu diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum ama motulden ne kadar memnun kaldiysam yamalube den de o kadar memnun kaldim.ozellikle iki farkli yag degisiminde yaptigim kiyaslama degistirdikten kac km sonra vites gecisleri kemiklesmeye basliyor ona bakiyorum.Motorum 30 binde,2 bin km de bir degisiyorum yagi.1.000 km sonra vites kemiklesmeye basliyor zaten.
Suan merak ettigim yag putoline.Bunu da deneyecegim sanirim.
Yagdan cok bence onemli olan marka degilde uygun yag kullanip onerilenin disina cikmamak.Ben kitapcikta onerilen 10w40 yari sentetikten baska koymuyorum.125cc bir motora tam sentetik koymanin mantigi var mi bilmiyorum ama okudugum kadariyla kavramada sikinti yaratabilcegi soyleniyor.Motoru onceki sahibinden aldigimda en son koydugu yag ipone tam sentetik katana en pahali yagdi

10w40 yari sentetik koyunca motorun tepkisi duzeldi.
Bu konu da uzman degilim ama tum motorlarimda kitapcikta yazilani koydum,memnunum.Benim motorum icin onerilen yag degisim araligi 3.000 km ama 2.000 km yi asmiyorum.Biraz sert kullaniyosaniz ucu ucuna km yi beklemenize gerek yok,biraz erken degistirmekten zarar gelmez.