Benim tankpad 1 hafta da düştü. Maalesef tankpad olayı biraz sakat. Belki benim aldığım kötüdür. Tekrar farkı marka almayı dusunuyorum.
Hocam bu işlerde önemli olan kullanılan malzemenin kalitesi ve kullanılacak yere olan uyumu. Körü körüne savunuyor gibi görünüyorum belki ama size başımdan geçen bir olayı anlatayım örnek olarak :
Benim bir arkadaşımın YBR motoruna kırmızı jant şeridi çekelim dedik. Aldığımız yerde satan adam en iyisi bu diyerek bi jant şeridi sattı bize(sözde alman malıymış).Yanında aparatı da vardı ve kaliteli gibi duruyordu. Aldık jantı bir güzel temizledik kuruttuk başladık işleme. İnanır mısınız hiç kuvvet uygulamasak da, ne kadar narin davranırsak davranalım 10 dan fazla kere şerit koptu. Zar zor işlemi tamamladık bir sürü ek ve yama yaparak.
Aynı hafta başka bir ybr li arkadaş ise daha ucuza aldığı bir şeridi tek kopma olmaksızın uygulamış motoruna ve harika duruyordu.
Şimdi ben çıksam desem ki YBR motorlara jant şeridi çekilmiyor arkadaşlar bu soruna bir çare var mı diye... garip olur değil mi?
R25 deposu metal değil plastik. Ayrıca yekpare değil gri kısımda 2 adet ufak ek yerlerinde boşluk var (gri kısım). Bu yüzden her tankpad modeli bu depoya tam uyumlu olmaya bilir kabul ediyorum.
Ancak
şekli yapıştırılacak bölgeye uygun olan ve
yapıştırıcısı sağlam olan bir tankpad neden yapışmasın ki?
Plastik temiz bir yüzeye iyi bir yapışkanı olan bir cisim neden yapışmasın? Bu sorunu motorun deposunda aramak bana garip geldi sadece.
Birde tank padi yapıştırmadan öne arka yapışkanlı kısmı saç kurutmayla güzelce ısıtırsanız çok daha sağlam bir yapışma elde edebilirsiniz.