R25 tecrübelerimi paylaşayım, eğer halen daha alıp almamakta tereddüt eden varsa belki yardımcı olur.
Bir arkadaşım için 2015 model, 4bin kilometrede, sıfır çizik, tamamen orjinal şekilde 14.000'e aldık. Çanakkale'den İstanbul'a götürdüm. 350 kilometre uzun yol yaptım. Sonra motoru sahibine ulaştırdım ve 200 kilometre de istanbul içinde beraber gezmedik yer bırakmadık.
Motor kullanış olarak acayip rahat. Daha önceden Gt250R, 600f, 1000rr kullanmış biri olarak oturuş pozisyonu gerçekten çok rahat. Tabi bu oturuş pozisyonunun dezavantajı aşırı rüzgar alması. Eğilecek yerde olmadığı için yüksek süratler çok rahatsız edici.
Daha önce yollarda gördüğüm r25'ler hep gazlayarak gidiyordu, nedenini üzerine binince anladım. Güzel gazlanıyor

İstanbul'da da 4-5 sefer r25'e denk geldim. Onlarda tapagaz gidiyordu
Motoru istanbul'a götürünce hemen diablo rosso2 ve koruma takozu taktırdık. Şehir içinde o kadar gezme sebebimde lastiklerin rodajını yapmaktı. Yeni sahibini riske atmamak için.
Fren konusu beni şaşırttı. Ön fren yeterince iyi değil ama arka fren sanki kombine şeklinde çalışıyor. İstanbul trafiğinde %70 arka, %30 ön fren şeklinde kullandım (normalde otoriteler tam tersi oranları söyler ama bu motoru için böyle olmalı)
Aynalar tam bir facia. Korumalı montla veya arkanızda artçı varken arkayı görmeniz imkansız. Sürekli olarak eğilip, bükülüp aynalara bakmanız gerekiyor.
Selesi uzun yolda popoyu ağrıtıyor. Bana göre (1.85 boy, 98 kilo) biraz dar ve sürekli olarak öne kaydırma eğilimi var. Kendimi arkaya yaslıyorum, aşağı kaydırıyor gibi.
Kısa far güzel aydınlatmıyor ve karşıdan aşırı göz alıyor. 1000RR'da hep uzunlar yanık giderim, selektör yapan nadir olur. Bunda kısalarla giderken selektör yapıyorlar (tabi artçının da etkisi var.)
Vites göstergesi, redline ışığı güzel ayrıntılar. Motor ısınınca bazen 1'e geçiş yapılmıyor. Motoru az oynatıp geçiriliyor. Bu normal bir durum.
Yakıt olarak çıkmadan sıfırladım, uzun yolda 4.5 civarıydı, en son bıraktığımda ise 4.2 litreye düşmüştü. Ortalama sürüş hızım 110-130.
Yani 250 kilometre uzun yolda 11 litre benzin aldım. Yakıt bu haliyle yüksek geldi. Aynı hızlarda 1000RR ile gelsem maksimum 5.5 litre yakıyor.
Titreşim aşırı değil ama yinede var. Özellikle artçı daha çok titriyor.
İstanbul trafiğinde acayip rahat ettim. Ara ara fan açtığı zamanlarda oldu. Ama hararet göstergesi kıpırdamadı hiç.
Bence güzel motor, fiyatı aşırı artmasaydı çok çok daha fazla satacak kadar kaliteli ve yakışıklı bir motor... Alanlara hayırlı olsun, kazasız belasız kullansınlar.