Yaşım 18 ehliyete yeni yazıldım ama ailem hala istemiyor. 70-80 bin lik arabalardan bahsediyolar ama motora taktım kafayı nasıl ikna edebilirim bunları 3 yıldır ehliyetimi bekliyodum motor kullanmak için ama onların davranışları beni soğtuyor her konuyu açtığımda canınamı susadın ölmekmi istiyorsun gibi sözler söylüyorlar.
ciddi olduğunuzu varsayarak cevap yazıyorum
ailenin motor konusuda fikir edindiği yer "televizyondur" televizyon da yönetimin elindedir
şunu unutmayın yönetim (iktidar da diyebiliriz) motosiklet istemiyor bisiklet istemiyor jeepler mersolar istiyor motosikletten yeterince vergi kaldıramıyorlar çünkü
dolayısı ile yönetimin televizyonda motosiklet karşıtlığı yapması olağan zaten yapıyorlar motosiklet hakkında bir tane iyi haber yok varsa yoksa kaza haberleri
ki kaza haberleri ile motosiklet arasında halk bir süre sonra bağlantı kurmaya başlıyor bunun üzerine bir de egzozu bağırtıp babalarının düşmanlarından küfür yiyen ekipmansız gezenler eklenince motosiklet oluyor sana "şeytan arabası" "aklı olan binmez buna"
ilk adım
ailenin televizyon alışkanlığına biraz yön vermeye çalış motosiklet kazası haberlerini görünce hemen geç haberi izleyip
"bakın adam kasksız o yüzden ölmüş ben kask takacağım bana bir şey olmayacak deme" hiçbir argümanı savunmadan direk geç
çünkü aileler çocukları ile tartışmayı sevmezler kendileri birer otorite simgesidir "motosiklet almayacaksın" derlerse onlara ısrarla "hayır alacağım" demen sadece işi zorlaştırır bunu tartışmak yerine güzelce söyleyeceksin ve ailen alışana kadar motosiklet konusunu çok açmayacaksın
ikinci adım "motosiklet.net'de yazdığını onlara söyle"
ailen bir konu hakkında yeterli bilgi sahibi isen o konuya daha olumlu bakar ailene ben tecrübeli motosiklet kullanıcılarının olduğu bir sitede yazarım falan de (biraz abart sınavla girdim o siteye motosiklet bilgisi sınavı yapıyorlar herkes beni tanıyor de)
üçüncü adım "motosiklete benzer bir şeyle ilgilen örneğin bisiklet"
bisiklet kullan trafiğe çık hatta bisiklet kullanırken motosiklet ekipmanına benzer malzemeler kullan motorcu tipine bürün böylece motosikleti yadırgamayacaklardır
dördüncü adım "motosiklet ekipmanı ve kitaplar al"
bisiklet sürmek için kask alıyorum bahanesi ile git 300-400 arası bir ls2 al eve getir
"motosiklet teorisi gibi kitapları ailene göstere göstere oku"
beşinci adım "onların bilgisini artır"
trafikte tam ekipmanlı bir cbr 125r gördüğünde onların motorcu hakkında yorum yapmasını bekle bir şey söylediklerinde onlara özet ve anlayabilecekleri şekilde anlat
örneğin "bu motor 125cc motor hacim hesabı cc olarak gösterilir" gibi
altıncı adım "arabayı kötüleyin"
sorumsuz araba sürücüleri tarafından gerçekleştirilen motosiklet kazalarını onlara gösterin ancak bunlar %99.9 arabanın suçu olsun bakınca yuh dedirtsin
hiçbir şeyi gizli yapma aileni razı ederek yap bil ki ailen 70binlik araba parasının altına senin canını düşündüğü için yatıyor onlar medya tarafından motosiklet hakkında yanlış bilgilendirilmiş kişiler sadece motosiklet hakkında doğruları anlat onlara yeter