Arkadaşlar, R25 ile Xmax 250 arasında gidiyorum, şimdi diyeceksiniz biri scooter biri Supersport,
Motoru, Sınavlara gitmek için, şehirde gezmek genellikle artçılı, işe gidip gelmek için kullanacağım.
gönlüm bi yandan r25 desede mantık X-max 250 diyor ki başka scooter düşünmüyorum, X-max'ı görene kadar scooter bile düşünmüyordum

bagaj konusunda çok başarı gördüğüm kadarıyla bir yere girince elinde kaskı aksesuarı taşıma problemi de olmayacak gibi geliyor,
Kışın sanırım scooter daha rahat olur? yanılıyor muyum?
sizce ne yapmalı
Şimdi bu soruda asıl beklentiler devreye giriyor.
Sizin motordan Beklentiniz nedir?
Siz motoru okuldaki sınavlara gidip gelmek için,şehr-i istanbulu gezmek için ve artçılı olarak işe gitmek için istiyorsunuz.doğru anlamışımdır umarım.
Xmax veya herhangi bir kaliteli scooterda bagaj derdiniz olmaz,çok kıvrak makinelerdir,her kaldırıma inip çıkabilirsiniz,kışın ayağınız bacağınız ıslanmaz,
İşletme maliyetleri düşüktür ama bu konuda parantez açıp daha detaylı yazmak gerekir,
Yakıtı azdır sizi üzmez.artıcısı rahtattır selede koltukta oturur gibi oturur.
Lastikleri küçüktür en ufak yol bozukluğunda zıplatır,ön amortisörleri zayıfır asfalt kullanımına uygundur mıcırlı yollara gelmez,
Alacağınız motorda abs olması şarttır lastikleri küçük olduğu için durmakta sıkıntı yaşarsınız duramazsanız kayıp düşersiniz.
R25 ise 250cc olmasına rağmen ss dur,lastikleri büyüktür işletme maliyeti yüksektir,zincir ve zincir temizleme derdi dişli derdi vardır.yakıtı xmax e göre yüksektir.
Bagajı yoktur ilave top case takmak zorundasın artçısı rahatsızdır,
Top case taksan Yavv bu motorada çanta takılırmı diyecekler.Absli alman gerekir 250cc olduğu için lastikler incedir çabuk kitlenir.
İşte bu saydıklarım tamamen tercih ve beklenti meselesi gönlün hangi motordaysa bence onu al,xmax aldığında yanından r25 geçtiğinde üzülmeyeceksen veya tam tersi o yüzden gönlündeki aslanı alman en doğrusu olacaktır.