Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Teşekkürler ilgin için, ilk zamanlar olduğu için metal partiküller olacaktır temizlenmesi silindire olacak zararları önemli ölçüde engeller.
Bu arada ön freni sıktığımda hafif bir kırılma hissediyorum sanki teker bilyesi dağılmış, yada normal bir durum ben öyle hissediyorum.
Bunu anlamak adına basit bir yol varmıdır?

Teşekkürler ilgin için, ilk zamanlar olduğu için metal partiküller olacaktır temizlenmesi silindire olacak zararları önemli ölçüde engeller.
Bu arada ön freni sıktığımda hafif bir kırılma hissediyorum sanki teker bilyesi dağılmış, yada normal bir durum ben öyle hissediyorum.

muhtemelen gidonda bosluk olmus olabilir, yada normal amortisör cökmeside olabilir.

motoru biri ayaklıga dogru kaldırsın arka teker yerde ön hava da iken ön lastiği öne arkaya

sallayarak kontrol edebilirsin

Benim ön frende de benzer bir sorun vardı. Fren esnasında sertleşip gevşer gibi oluyordu, depodan aldığım benzinle diski iyice sildim hala ön fren iyi durdurmasa da sertleşip gevşeme sorunu olmuyor.

Son düzenleme:
Benim ön frende de benzer bir sorun vardı. Fren esnasında sertleşip gevşer gibi oluyordu, depodan aldığım benzinle diski iyice sildim hala ön fren iyi durdurmasa da sertleşip gevşeme sorunu olmuyor.

Bende balata spreyi ile temizliyorum. Ön fren bendede zaman zaman sertleşiyor şişiyor sanırım. genel anlamda frenlerden memnunum motorun adı belli, bayiden aldığım gün akşam geri dönüp ön arka fren ayarını da yaptırmıştım arada çok fark oldu.

Arkadaşlar iyi günler ben motorun şişip stop etme sorununa çözüm bulamadım servis bırak motoru dedi yarın bırakıcam büyük ihtimal ama merak ediyorum neden kaynaklı olabilir hava sıcak tamam ama 10-15 km kullanıyorum ve motorun sesi değişiyor jigle açık değil sonra motor gaz yememeye başlıyor yavaşlayıncada bir daha soğumadan zaman geçmeden gitmiyor çalışıyor ama gitmiyor. Bunlar olurkende ön teker sıkışıyor hareketi yavaşlıyor arka fren sertleşiyor basınca hissedebiliyorsun motor daha 250 kmde büyük bir sorun açsın istemiyorum başıma

Tüm cesaretimi toplayıp izmir - bursa yolcuguna çıktım herşey 4-4luk geçti patlayan egsoz haricinde :)
Dönüşte balıkesir dolaylarında moladan görüntü
OZqOlD.jpg

iyi eglenmişsinizdir

ama egzozu nasıl patlattınız onu merak ettim dogrusu :)

Valla bende anlamadım nasıl olduğunu kaynak yerinde yaklaşık 3mm genişliğinde delik oluşmuş servisede söyledim garanti den yeni egzoz gelicek :)
eğlenme kısmına gelince 3 aydır motor kullanıyorum xtrame ilk motorum, gider iken baya bi korkarak gittim dönüşte herşey eylenceye döndü özgürlük kelimesi anlam kazanmaya başladı :) sonraki motorun kesinlikle endro olacak :)

benimde ilk motorum max, ama senden az daha eski 3,5 senesi doldu :)

ilk ve sonlardan biri olacagı da kesin, ilerde yanına gelen olabilir ama o gitmez :joker:

ilk ve sonlardan biri olacagı da kesin, ilerde yanına gelen olabilir ama o gitmez :joker:

Aynen sayın Cenkito, kısmetse ileride yanına gelir bunun tadı bi başka :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------

Dün akşam biyere gittim kız arkadaşımla, motorda bişey yoktu, dönüşte gelirken gaz kolunu bıraktığımda hüpürdeme sesi geliyor.
Nasıl tarif etsem, benzin bitti yedeğe geçtim. Kurbanı keserler sonra boğazından gelen ses varya aynı öyle (Benzetmeyi kest:pr: )
Sonra depoyu fulledim ses yine aynı devam ediyor, bugun de aynı.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS

Harbiden max ayrı güzel pulsar onun kadar zevkli değil be :)) cukura haşırt diye atlayamıyorsun. Kaldırıma çıkamıyorsun pehhh :D

sana kolay test yontemi:
arka lastiğin dıs kısmından cıta degdir,iki yere temas etsin,
yukarıda nereyi işaret ederse amortisör kapanınca lastik oraya gider

geçenlerde iri cüsseli iki arkadaşımı bindirerek denedim garanti olsun diye arkadan bi baktım esneme falanda yaptım ama değmiyo bir sıkıntı yok şimdilik ama çevirme yapmaya başladılar egzoz için tabi bende yolumu değiştiriyorum bu durumda herşey tam olmasına rağmen:bounce:

Motoru 200 üstü cc yapıp muayeneden sorunsuz geçiren var mı ? Benim daha 1 sene var muayeneye ama kafam takılıyo :cherry: Motor orjinalinden 125/150cc olunca aslında vergi kaçakçılığı yapmış olmuyosun 200'lük yaptın diye. Vergisiz 100'lükleri bile muayeneden geçiren var demin gördüm sahibinden'de bir ilan.

Motoru 200 üstü cc yapıp muayeneden sorunsuz geçiren var mı ? Benim daha 1 sene var muayeneye ama kafam takılıyo :cherry: Motor orjinalinden 125/150cc olunca aslında vergi kaçakçılığı yapmış olmuyosun 200'lük yaptın diye. Vergisiz 100'lükleri bile muayeneden geçiren var demin gördüm sahibinden'de bir ilan.

125-150-200-250 cc hepsininde vergisi aynı, yanı kacak köçek yok canını sıkma :)

benn gecen subatta muayeneyeden direk gectim sorunsuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar