Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu motora yeni çıkan 250 lik crossun karenajları takılabiliyor mu acaba ? Çok yakışıklı bence yeni çıkan cross

Arkadaşlar merhaba gecen hafta xtreme max aldım.
motoru ilk kullandığımda gayet güzel fakat durunca gaz takılı kalıyordu ve elcik cok sert,bi kac gün sonra tekrar motor çalışmadı marş almadı çalısıncada stop ediyor.

bu tip sorun yaşayanlar var mı sorun neyden kaynaklı olabilir?

Sayın abicim, bırakın buradaki 330 sayfayı, seneler öncesinden terkedilmiş forumlarda bile defalarca okudum araştırdım. Benzerliği var diye Kuba Black cat ile ilgili yazılanları da okudum. Aklına ne geliyorsa... Benim sorunumu yaşayan pek kimseye rastlamadım. Genelde adamların boyları 180+ benimse 171 korkumun sebebi bu. Motoru alıp da iki gün içinde kenarını köşesini kırdığımda evlat acısı olur benim için. Bu alışma süresini hepiniz benden kat kat iyi biliyorsunuz. Yoksa motor illa düşecek ona bişey demiyorum.Gücüm ancak bu motoru almaya (Ekipman hariç) yetecek... Öyle bodozlama soru soranlardan değilim. Hele hele parmak arası terlik ve atletle motosiklet de sürenlerden olmayacağım evelallah aklı başında biriyim.

Bence korkmana hiç gerek yok. 1.69 boy ile bu kadar sürebildim. Yok ben daha iyisinin peşindeyim dersen o ayrı :D

MypEE1.jpg
[/url][/IMG]

Selam millet,

bir haftalık tatilden sonra motoruma kavuşmanın heyecanıyla akşam gezisine çıktık.. ancak 2 km sonra zincir attı. tekrar yerine oturttum tekrar attı. Gece gece kamyon ayarladım servise bıraktım.
Bahsettiğim ses ön dişliden geliyormuş koruma kapağını söktüm orta kısımdan kapağı sıyırmıştı.
Nasıl dişli atar aklım almıyor acaba arka teker yamuk ondan mı???

Tekerinize taş değmesin

herkese merhaba arkadaşlar. 2 gün önce İstanbul Yeniköyde biraz turlayayım dedim. Yerleri yıkamışlar birazcık frene basmamla motor kaymaya başladı sonuna kadar tuttum ancak en son aşamada önümdeki aracın tamponuna değip motor yan yattı ve sol debriyaj levyesi kırıldı. Allah a şükür bende birşey yok yavaştım zaten :D Şimdi sol ayna ve debriyaj levyesi siparişi vereceğim ancak bildiğiniz gibi kendi aynaları birazcık tehlikeli bu x-treme max ın. Hangi aynayı almalıyım bi öneriniz var mı ? teşekkür ederim şimdiden.

herkese merhaba arkadaşlar. 2 gün önce İstanbul Yeniköyde biraz turlayayım dedim. Yerleri yıkamışlar birazcık frene basmamla motor kaymaya başladı sonuna kadar tuttum ancak en son aşamada önümdeki aracın tamponuna değip motor yan yattı ve sol debriyaj levyesi kırıldı. Allah a şükür bende birşey yok yavaştım zaten :D Şimdi sol ayna ve debriyaj levyesi siparişi vereceğim ancak bildiğiniz gibi kendi aynaları birazcık tehlikeli bu x-treme max ın. Hangi aynayı almalıyım bi öneriniz var mı ? teşekkür ederim şimdiden.

merhaba , motor malzemesi satanlarda 10 tl ye titreşim yapmayan aynalar var , bende ondan kullanıyorum memnunum görüş açısı olarak güzel ve kaliteli , tavsiye ederim

s.a beyler aranıza bursa orhangaziden katılıyorum size soracağım bişey var extreme max motorumu sürekli olarak jiclede çalıştırıyorum bunun bana zararı ne şekilde olur,acmadan çalışınca hemen stopediyor karbürötör değişmesimi lazım ....

bi fotoyu atamadım silinmiyorda nasıl site yapıyorsunuz arkadaş

direk link atim bari

https://hizliresim.com/EqJDqq

Fotoyu upload ettikten sonra, forums yazan linki kopyala yapıştır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:26 ----------

s.a beyler aranıza bursa orhangaziden katılıyorum size soracağım bişey var extreme max motorumu sürekli olarak jiclede çalıştırıyorum bunun bana zararı ne şekilde olur,acmadan çalışınca hemen stopediyor karbürötör değişmesimi lazım ....

Hayırlı olsun
Motor jiklesiz gayet normal çalışması lazım,
marştan sonra bi 10 saniye kadar 2-3 bin devir aralığında gaz verin daha sonra bırakın rolantide çalışır.
Birde jikleyi orta veya üst konumda unutmayın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

Motoru hemen garantiden yaptırdım, üstüne bin bakımı yağı da değiştirdim.

Dişli kontra pulu resmen dümdüz olmuş halde.
verc6w.jpg

Mili inceledim hiçbir sorunu yok.
d732v.jpg

Yolda kalmakta eğlencelidir :queen:
leb2r.jpg

Resmin arka yüzünde Lada Niva'ya motoru yükleme çabası olumsuz sonuçlandı:cyclopsan oturduk üstünde sigara içtik:cherry:, bikaç saat sonra kamyon ayarladık servise bıraktık, sonra takılmaya devam.

Selamlar

Hocam linkini atabilirsen çok sevinirim. Bugün Atatürk Ota Saniye'de bir ayna istedim 50tl dedi anlamadım bende :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------

merhaba , motor malzemesi satanlarda 10 tl ye titreşim yapmayan aynalar var , bende ondan kullanıyorum memnunum görüş açısı olarak güzel ve kaliteli , tavsiye ederim

Hocam linkini atabilirsen çok sevinirim. Bugün Atatürk Ota Saniye'de bir ayna istedim 50tl dedi anlamadım bende :D

334 sayfa okumak istemeyen arkadaşlar, konuyu ararken mesela motosiklet.net xtreme max yazdıktan arama yapılacak yakın kelimeyi yazıp aratırsa merak ettiği konuyu bulabiliyor, hep aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyoruz,motor soğukken çalışmıyor, ses geliyor sorun olurmu, ne lastik önerirsiniz gibi ve buna benzer konular bolca yazıldı, yeni üye arkadaşlardan ricamız ön araştırma yapması inşallah yazılmayan bir konu olursa zaten yardımcı olunur saygılar, biz çok forumda aktif ve çok yardım sever forumdaşları böyle şöyler yüzünden kaybediyoruz

Arkadaşlar iyi günler cevabını tam bulamadığım bir sorum var maximin ilk bakımını sıkıntılarda dolayı 400kmde yaptırdım şuan 600kmye yaklaştım ve son 50kmdir vites geçişlerim çok sertleşti acaba koyulan yağ ile mi alakalıdır servise gitmeyede çekiniyorum geçen bakımdan 50lira aldılar kendim yağını değiştirsem sıkıntım düzelir mi acaba izmir için bu sıcaklarda hangi yağı alsam mineral mi tavsiye edersiniz yoksa farketmez mi kaç numara yağ almalıyım?

Arkadaşlar iyi günler cevabını tam bulamadığım bir sorum var maximin ilk bakımını sıkıntılarda dolayı 400kmde yaptırdım şuan 600kmye yaklaştım ve son 50kmdir vites geçişlerim çok sertleşti acaba koyulan yağ ile mi alakalıdır servise gitmeyede çekiniyorum geçen bakımdan 50lira aldılar kendim yağını değiştirsem sıkıntım düzelir mi acaba izmir için bu sıcaklarda hangi yağı alsam mineral mi tavsiye edersiniz yoksa farketmez mi kaç numara yağ almalıyım?

bir kac kez daha mineral yag kullanın sonrasında sentetiğe gecin

4 zamanlı motosiklet yagı olsun, cok da adi olmasın

castrol actevo petrol ofisi maximoto vs olabilir

350-400 km sonra değişirsin

Teşekkür ederim 15-50 20-50 sizce farkeder mi siz ne kullanıyorsunuz? Ve 1.1litre yazıyor kitapçıkta siz nasıl yapıyorsunuz 1litre koysam sorun olur mu

Son düzenleme:
Teşekkür ederim 15-50 20-50 sizce farkeder mi siz ne kullanıyorsunuz? Ve 1.1litre yazıyor kitapçıkta siz nasıl yapıyorsunuz 1litre koysam sorun olur mu

ben 1,1 litredende fazla koyuyorum

motor duz durumda iken yan yag camının ortasına gelene kadar yag ilave ediyorum ki

1 litrede yag pek gözükmüyor

rodajda yuksek devir zorlama, yag numarasıda erken değişim yapacagın için önemli değil

ilerde castrol power1 racing 10-40 (sentetik) koyarsın

ben castrol power1 racing 10-50 (sentetik) koydum en son

(motorum modifiye,standart değil) motorum 3,5 yasında ,15.000 km yi gecti

ben 1,1 litredende fazla koyuyorum

motor duz durumda iken yan yag camının ortasına gelene kadar yag ilave ediyorum ki

1 litrede yag pek gözükmüyor

rodajda yuksek devir zorlama, yag numarasıda erken değişim yapacagın için önemli değil

ilerde castrol power1 racing 10-40 (sentetik) koyarsın

ben castrol power1 racing 10-50 (sentetik) koydum en son

(motorum modifiye,standart değil) motorum 3,5 yasında ,15.000 km yi gecti

Teşekkürler "cenkito" 1 litre koymak olmaz o zaman. Mecburen 2litre alıcaz. Peki pazar günü güzel bir temizlik yapıcam maxe özellikle su tutmamam korumam gereken bir yer var mıdır? Köpürtmek için ne kullansam ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar